Από τα 14 με δίπλωμα οδήγησης! Τι λέει η ευρωπαϊκή οδηγία

Από την ηλικία των 14 ετών θα μπορούν οι νέοι να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης, που αφορά όμως σε ελαφρά μηχανοκίνητα τετράτροχα, εφόσον η χώρα μας ενσωματώσει σχετική ευρωπαϊκή οδηγία που εκδόθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιτρέπεται στους νέους από 14 ετών που έχουν αποκτήσει το δίπλωμα οδικής ασφάλειας να οδηγούν ελαφρά μηχανοκίνητα τετράτροχα.

Μέχρι πρότινος, το ηλικιακό όριο ήταν στα 16 έτη. Η Γαλλία έχει ήδη υιοθετήσει μέρος αυτής της οδηγίας και έφηβοι μπορούν να οδηγούν τετοια οχήματα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στον Καναδά αλλά και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες -όπως το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο- oι 16άρηδες μπορούν να οδηγούν μόνο με ενήλικα συνοδηγό που έχει δίπλωμα οδήγησης τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Το σύστημα αυτό προβλέπει τη δυνατότητα καταγραφής των χιλιομέτρων που έχουν διανυθεί σε ειδικό έγγραφο και ύστερα από 1.000 χιλιόμετρα οδήγησης, πάντα με συνοδηγό, οι έφηβοι δίνουν ξανά εξετάσεις για να πάρουν το οριστικό τους δίπλωμα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.