«Δεν πωλείται η Παντοβασίλισσα στην Τρίγλια, αλλά ο Αγ. Ιωάννης»… διευκρινίζει ο Δήμαρχος Β. Πιστικίδης

Διευκρινίσεις όσον αφορά την αναδημοσίευση που κάναμε από το pontos-news.gr του θέματος με τίτλο: «Οι Τούρκοι πουλάνε την εκκλησία της Παναγίας της Παντοβασίλισσας στην Τρίγλια», έδωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, ο οποίος είναι γνώστης και του θέματος αλλά κι ότι έχει να κάνει με την Τρίγλια.

Μας είπε λοιπόν ο κ. Πιστικίδης ότι:

«Η φωτο είναι από επίσκεψη στην Τρίγλια Βιθυνίας το 2010. Πρόκειται για τον Άγιο Ιωάννη στον “μαχαλά” πίσω από το επιβλητικό κτίριο του σχολείου της Τρίγλιας. Η εκκλησία λειτουργούσε κανονικά πριν το 1922.

Η ανάρτηση δεν έχει καμία σχέση με την Παντοβασίλισσα που πράγματι ανήκει στην Μητρόπολη Προύσας και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά από τον επιτυχή αγώνα ετών του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Προύσας κ.κ. Ελπιδοφόρου. Μια προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία και έχουν ήδη κατατεθεί οι απαραίτητες μελέτες στις Τουρκικές αρχές για την αναστήλωση του Ναού.

Ο Άγιος Ιωάννης, όπως και άλλες εκκλησίες δόθηκαν προς αποκατάσταση στέγασης ανταλλαξίμων από την Ελλάδα, εδώ και έναν σχεδόν αιώνα, που εγκαταστάθηκαν στη Τρίγλια Βιθυνίας. Σήμερα φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε “να πιάσει την καλή” αν κρίνω από το τίμημα…».

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, μια που γνωρίζει από πρώτο χέρι τα της Τρίγλιας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.