Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου (Δευτέρα 15/6): Τι συζητήθηκε – Όλες οι αποφάσεις

– Λήψη απόφασης περί έγκρισης της Έκθεσης Αξιολόγησης Δομών και Λειτουργίας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Η μνημονιακή έκθεση αξιολόγησης ήθελε απολύσεις. Ο δήμος χρειάζεται ενίσχυση προσωπικού, ενίσχυση δομών και προσλήψεις. Θα δημιουργηθεί κανονισμός εσωτερικής υπηρεσίας ώστε να καλυφθούν ελλείμματα σε προσωπικό.

Εισηγητής Μπουρνούς: Αξιολόγηση δομών του δήμου με στόχο τις προσλήψεις. Ο δήμος ασκεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων που προβλέπει ο νόμος για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υπάρχει θέμα με το μέσο όρο ηλικίας των εργαζομένων, διότι αρκετοί υπάλληλοι του δήμου την επόμενη διετία βγαίνουν σε σύνταξη.
Γίνεται προσπάθεια λειτουργίας νέου παιδικού σταθμού στο Πικέρμι, δεύτερο γυμνάσιο στη Διασταύρωση, προσπάθεια δημιουργίας πρωτοβάθμιων δομών στην Καλλιτεχνούπολη, γυμνάσιο και λύκειο στο Πικέρμι, οι ανάγκες βαίνουν αυξανόμενες.

Γίνονται επαφές με τον δήμο Παλλήνης, ώστε η δική του καλύτερα στελεχωμένη πολεοδομία να ενισχύσει τη λειτουργία του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Τόκα: «Προσελήφθη εξωτερικός συνεργάτης αξιολόγησης των δομών. Η έκθεση έγινε από κοινού. 24.600 ευρώ είναι η ανάθεση για την παροχή υπηρεσιών».

Φαφούτης: «Να αξιοποιήσει το βέλτιστο τους υπάρχοντες ανθρώπους, εάν χρειάζεται σε κάποιους εξωτερικούς συνεργάτες αναθέσεις ας γίνουν.

Χριστόπουλος: «Πολύ σωστά έχει έλθει το θέμα».

Βουδούρης: «Πόσο κόστισε; 24.600 ευρώ».

Βασιλόπουλος: «Η μελέτη διήρκεσε ένα μήνα. Υπήρχε λόγος που υπεβλήθη τώρα;».

Βουδούρης: «Νομίζω ότι πρέπει αυτή η αξιολόγηση να γίνει και ISO. Ένας δήμος το 2015 με πιστοποίηση είναι πολύ ποιο εύκολο να τα διεκδικήσει».

Μπουρνούς: «Είναι μέσα στους στόχους μας για κάποιες υπηρεσίες».

Ψηφοφορία

Τόκα: Κατά δεν συμφωνώ είναι έκθεση καταγραφής και όχι απόφασης.

Τσαλαπατάνης: Κατά

Πέρασε κατά πλειοψηφία

– Λήψη απόφασης περί έγκρισης έναρξης διαδικασιών για το έργο «Επισκευή – συντήρηση σχολείων» για το έτος 2015.

Εισήγηση από Μπουρνούς.

Ανάλογα με την παλαιότητα θα πρέπει να γίνουν κάποιες επεμβάσεις. Εξαιρούνται τα καινούργια σχολεία (π.χ Κοντοράβδη). Εκτός από το 1ο δημοτικό που είναι το παλαιότερο σχολείο και ανήκει σε άλλο έργο μιας και απαιτεί τις περισσότερες επεμβάσεις.

Τα υπόλοιπα σχολεία είναι στην μελέτη με ποσό 38.199 €

Φαφούτης: Δεν μπορώ να το ψηφίσω λόγω έλλειψης ενημέρωσης.

Χριστόπουλος: Αν υπάρχει κατάτμηση του έργου

Μπουρνούς: Δεν υπάρχει κατάτμηση. Όλες οι σχολικές μονάδες είναι μες την μελέτη αλλά το 1ο δημοτικό χρειάζεται πολλές παρεμβάσεις για να μπορεί να είναι λειτουργικό για τα επόμενα πολλά χρόνια

Ψηφοφορία

Φαφούτης: Λευκό (ελλιπής εισήγηση)

Πέρασε κατά πλειοψηφία

– Λήψη απόφασης περί έγκριση ίδρυσης Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας, Δασοπροστασίας, Δασοπυρόσβεσης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, με τα μέλη της και έγκριση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργία της.

Εισήγηση από Παλπατζή.

Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας, Δασοπυρόσβεσης Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.
Ο Δημοτικός χώρος πυροφυλακείου θα είναι η έδρα.
Λεγάκη – Τσαλιαγκός μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο θα είναι επικεφαλής.

Ψηφοφορία

Ομόφωνα

– Λήψη απόφασης περί σύστασης επιτροπής παραλαβής 1ης εργολαβίας κτιρίου Πνευματικού Κέντρου

Εισήγηση από Μπουρνούς

Να συγκροτηθεί επιτροπή για την παραλαβή της πρώτης εργολαβίας του Πνευματικού Κέντρου. Πρέπει μέσα στην επιτροπή να υπάρχει και δημοτικός σύμβουλος.

Έγινε η κλήρωση

Ψηφοφορία

Παροικάκης κύριο μέλος και Τσαλαπατάνης αναπληρωματικός

Στέφου Λευκό, Τόκα κατά.

Πέρασε κατά πλειοψηφία

Να σημειωθεί η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κας Τόκα και του κ. Ζαφειρόπουλου.

– Λήψη απόφασης περί έγκρισης ίδρυσης Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Εισήγηση από Κοκκόλη.

Το θέμα της ανάπτυξης της περιοχής δεν είναι μόνο λόγια για εμάς. Όραμά μας είναι ο δήμος μας να γίνει το κέντρο επιχειρηματικότητας στην Ανατολική Αττική.

Τσαλαπατάνης: Τι θα απαντήσει αυτό το κέντρο στο νέο εμπορικό κέντρο που θα δημιουργηθεί. Καλό θα ήταν ο Δήμος πρώτα να απαλλάξει τον τοπικό επιχειρηματία από τα βάρη που ο ίδιος ο δήμος δημιουργεί στο επιχειρηματία.

Βασιλόπουλος: Να μπουν κριτήρια τι είναι μικρή επιχείρηση. Η μικρομεσαία επιχείρηση σαν μέγεθος είναι μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα. Δεύτερο θα πρέπει να δούμε κάτι σε μορφή στελέχωσης για να μπορεί να στηρίξει την επιχείρηση και πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή για το πώς θα το προχωρήσουμε

Θωμάς: Στόχος είναι να δημιουργήσει οικονομική ανάπτυξη. Με την σωστή έννοια της ανάπτυξης. Αυτή είναι η μεγέθυνση της επιχείρησης

Ψηφοφορία

Βασιλόπουλος, Τσαλαπατάνης Κατά

Κατά πλειοψηφία

– Λήψη απόφασης περί έγκρισης ίδρυσης Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Τσαλαπατάνης κατά

Κατά πλειοψηφία

– Λήψη απόφασης περί έγκρισης της υπ’ αριθμόν 123/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί έγκρισης 6ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2015.

Ψηφοφορία

Τσαλαπατάνης Κατά

Κατά πλειοψηφία

– Λήψη απόφασης περί έγκρισης της 4ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2015 του ΔΟΠΑΠ.

Ψηφοφορία

Τσαλαπατάνης Κατά

Κατά πλειοψηφία

– Λήψη απόφασης περί του τακτικού ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου με δ. τ. «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΒΟΥΝΙΔΗΣ» για την περίοδο 16/6/2011 έως και 31/12/2011.

Ψηφοφορία

Λευκό Τσαλαπατάνης

Κατά πλειοψηφία

– Λήψη απόφασης περί έγκρισης της απογραφής έναρξης των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων απαιτήσεων και υποχρεώσεων του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου με δ. τ. «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΒΟΥΝΙΔΗΣ».

Ομόφωνα.

– Λήψη απόφασης περί καθορισμού της αμοιβής του πληρεξούσιου δικηγόρου, για τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να προσφύγει ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου κατά της Διοίκησης, για την έκδοση της προβλεπόμενης από το άρθρο 10 παρ. 2 του Ν. 3631/2008 Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Λευκό Τσαλαπατάνης.

Κατά πλειοψηφία.

– Λήψη απόφασης περί επιστροφής των εγγυητικών επιστολών του έργου «Αποπεράτωση Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ραφήνας, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 6362/10-6-2015 Γνωμοδότηση.

Ομόφωνα.

– Λήψη απόφασης περί έγκρισης προγραμματισμού πρόσληψης υπαλλήλων για άμεσες και επείγουσες ανάγκες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Ομόφωνα.

– Λήψη απόφασης περί συγκρότησης επιτροπών παρακολούθησης – παραλαβής προμηθειών και βεβαίωσης καλής εκτέλεσης εργασιών έτους 2015.
Oμόφωνα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.