Δημ. Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου: Κουβέντα έγινε για τον ΟΛΡ, αλλά εκείνοι δεν… μίλησαν!

Πολύς λόγος έγινε τελικά στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας για το μείζον κατά πολλούς θέμα που έχει ανακύψει πρόσφατα με την απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας να παραχωρήσει ένα χώρο στην παραλία για δεσποζόμενα ζώα αλλά και για καντίνες. Πλην όμως των τεσσάρων εκ του δσ, του δημάρχου και του Χρ. Τσεμπέρη (ως Ενεργοί Πολίτες) ουδείς άλλος έδειξε να συγκινείτε. Είτε από την συμπολίτευση, ούτε από την αντιπολίτευση!

Εντύπωση (κακή) μας έκανε πως πέραν του κ. Βουδούρη και του δημοσιογράφου Χρήστου Τσεμπέρη κανείς δεν είχε άποψη επί του θέματος.

Δεν λογίζουμε την κ. Τόκα και τον κ. Τσαλαπατάνη διότι μίλησαν ως εκπρόσωποι κομμάτων περισσότερο παρά ως δημότες ή ως τοπικοί σύμβουλοι.

Εμείς περιμέναμε πως το θέμα αυτό, της παραχώρησης ενός τμήματος της παραλίας από τον ΟΛΡ με στυλ «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» θα συγκινούσε όλο το δημοτικό συμβούλιο. Πέσαμε έξω…

Καλώς έθεσε το θέμα και στην σωστή του βάση κατά την ταπεινή μας άποψη ο κ. Βουδούρης μιλώντας για unfair αποφάσεις. «Όταν κάποιος φεύγει δεν δικαιούται να καταδικάζει τους επόμενους με τέτοιες αποφάσεις, αδικεί τον εαυτό του και φανερώνει ότι υπάρχει δουλεία» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μάκης Βουδούρης πετώντας το… μπαλάκι στον κ. Ορκόπουλο.

Ο Χρήστος Τσεμπέρης με την σειρά του όταν του έδωσαν τον λόγο είπε πως: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ιδιοκτησιακή λογική του ΟΛΡ και του ΤΑΙΠΕΔ. Πρίν από 2-3 μήνες πέρασε στο ντούκου από αυτό εδώ το συμβούλιο ένα έγγραφο που κοινοποιούσε ο ΟΛΡ ότι φτιάχνει ένα κομμάτι της παραλίας για τα δεσποζόμενα ζώα. Ο Δήμος πρέπει να έχει άποψη για τα του οίκου του. Δεν μπορεί να δεχόμαστε μια απερχόμενη διοίκηση να δεσμεύει την νέα (διοίκηση) ότι φτιάχνει «ανάπτυξη» με όποιον τρόπο εκείνος νομίζει. Χρειάζεται πολιτική αντιμετώπιση. Οι παραλίες δεν ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ ούτε στο ΟΛΡ είναι της κόρης μου και των παιδιών σας».

Ορθώς μίλησε και ο Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης, ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως: «Ποτέ δεν με φώναξαν στο Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας να με ρωτήσουν την άποψή μου. Πάντα αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Είναι πολιτικό το θέμα. Δεν είναι δυνατόν να βαδίζουμε σε αυτή την λογική. Επανειλημμένα έχω τονίσει πως πρέπει στη σύνθεση του Οργανισμού να υπάρχει εκπρόσωπος του Δήμου. Έχω καταντήσει μονότονος κάθε φορά να λέω το ίδιο πράγμα».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.