Δημ. Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου (13/7): Τα ντεσού, ο καβγάς… διαρκείας και ο «λεβέντης» Αντιδήμαρχος

Απ΄ όλα είχε πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο, που ξεκίνησε στις 20.00 της Δευτέρας και τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα, δηλαδή Τετάρτη! Το θέμα που κυριάρχησε και χρονικά και όσον αφορά το ενδιαφέρον του ακροατηρίου ήταν φυσικά το Μεγάλο Ρέμα.

Στις 20.00 και κάτι άρχισε η προσέλευση των συμβούλων, δεν υπήρξε απαρτία (πρώτη φορά είναι;) μια και απουσίαζαν αρκετοί. Παραλίγο να συμπλήρωναν ενδεκάδα.

Αυτή τη φορά δεν ήρθε ο κ. Αδαμόπουλος για να φύγει νωρίτερα. Αντίθετα αργοπορημένος προσήλθε ο κ. Μαυρουδής. Δεν ήρθε ο κ. Χριστόπουλος (προφανώς δεν έχει επιστρέψει από το ταξίδι στο εξωτερικό), οι κ. Τσαλαπατάνης, Μικρόπουλος, Ξηντάρας, Κατσούδα, Παπαθανασίου. Περιέργως πως, απουσίαζε ο κ. Χαχολάκης, ο οποίος είναι συνεπής στα συμβούλια.

ds13072015 1

Παρούσα η κ. Τόκα όμως που όχι περιέργως πως είχε από μία έως πολλές ερωτήσεις να κάνει σε κάθε τοποθέτηση άλλου συμβούλου. Δεν είναι κακό; Αρκεί να είναι επί της ουσίας. Κι αυτό ισχύει για όλους. Διαφορετικά θα μας πάρει το ξημέρωμα πάλι. Όπως καλή ώρα και σήμερα (χθές) που εξεμάνη ο κ. Βουδούρης και τάχωσε άγρια σε όποιον βρήκε μπροστά του!

Αυτός που δέχθηκε περισσότερο τα βέλη ήταν ο προεδρεύων κ. Μισοκοίλης, ειδικά όταν άκουσε πώς «όλες οι συνεδριάσεις έχουν την ίδια εικόνα. Ένα θέμα καταντάει να τραβάει 4 ώρες!» και αντεπετέθη λέγοντας πως «δεν γίνεται εσκεμμένα, όπως με κατηγορείται»… για να υπάρξει έντονος διάλογος μεταξύ των δύο για το αν ειπώθηκε το «εσκεμμένα ή όχι». Εκεί παρενέβη και ο Κοκκόλης λέγοντας πως «για αυτό εξάλλου γίνονται τα συμβούλια για να ακούγονται όλες οι απόψεις», για να ξαναγίνει έξαλλος ο κ. Βουδούρης απαντώντας «δεν θα μου κάνετε παρατηρήσεις».

Αυτά όλα έγιναν εν τη απουσία του Δημάρχου, ο οποίος απουσίαζε για λίγο κι όταν επέστρεψε στη θέση του, έβαλε τέλος στον καβγά, με αποτέλεσμα να κατευνάσουν τα οξυμένα πνεύματα.

Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά όλο και κάτι γίνεται και η συνεδρίαση γίνεται μακράς διάρκειας.

Που είχαμε μείνει; Α ναι στις παρουσίες, Κοντά μας ήταν για λίγο ο κ. Τσεμπέρης. Γιατί Χρήστο τι σου κάναμε; Ο κ. Δημήτρης Μακρής λόγω του θέματος της συζήτησης. Βλέπε: Μέγα Ρέμα.

ds13072015 8

Η κ. Αργυρώ πάντα παρούσα, αυτή τη φορά προμήθευσε σοκοφρετάκια όλο το συμβούλιο και σοκοφρέτες τους εκπροσώπους του Τύπου. Έχουμε κι ένα (ειδικό) βάρος! Έλαμψαν δια της απουσίας τους από το τραπέζι του Τύπου οι κ.κ. Πνευματικάτος και Μαϊόπουλος. Συμβαίνουν κι αυτά…

Από τους 17 παρόντες, έμειναν 12 μετά την συζήτηση του πρώτου θέματος και στο τέλος οι μισοί!

Ο πρώτος που άνοιξε την πόρτα της εξόδου ήταν ο κ. Ζαφειρόπουλος. Σαν να μην ήταν σε φόρμα μου φάνηκε ο «ψηλός». Λες; Μετά πάντως το πρώτο ημίχρονο που κράτησε κάνα δίωρο, στο διάλειμμα που ακολούθησε ακούστηκαν πολλές απόψεις.

Κρατάω αυτή που είπε ο κ. Παλπατζής «Το θέμα που αφορά το ακροατήριο, να συζητείται τελευταίο, για να κάθονται όλοι να παρακολουθούν και τα υπόλοιπα θέματα κι όχι τώρα που φεύγουν όλοι και δεν μένει κανείς». Ωραίος ο Αντώνης!

ds13072015 5

Τα εύσημα στον κ. Μπουρνού παρέδωσε η κ. Τόκα όταν ο Αντιδήμαρχος πρότεινε να ψηφίσει το συμβούλιο την πρόταση για το Μέγα Ρέμα, λέγοντάς του «Για σου Βαγγέλη λεβέντη». Με πεζό το «λάμδα» κι όχι κεφαλαίο, διευκρινίζω για να μην γίνει παρανόηση. Όχι τίποτα άλλο αλλά ο Βαγγέλης σήμερα είχε και μπεγλέρι στο χέρι! Άσχετα βέβαια για να επανέλθω στο δίδυμο Μπουρνού-Τόκα, αν μετά από λίγη ώρα αρπάχτηκαν ξανά! Και μια και αναφέρομαι σε λεβέντες η συζήτηση στα πηγαδάκια στράφηκε και στα πολιτικά, όπου ο καθένας είχε την άποψή του για το τι μέλλει γενέσθαι από δω και πέρα.

Πριν αρχίσει η συζήτηση των εντός ημερησίας διάταξης θεμάτων (ευτυχώς δεν είχαμε εκτός ημερησίας), ο Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης προέβη σε κάποιες ανακοινώσεις. Όπως το μνημόσυνο που γίνεται την Κυριακή το πρωί ώρα 10.30 στο ύψος του οινοποιείου του Πικερμίου για αυτούς που σκοτώθηκαν (κρεμάστηκαν) από τους Γερμανούς την εποχή του πολέμου. Το λέμε γιατί και τώρα για κρέμασμα πάμε. Δικό μου το σχόλιο. Δική μου και η ευθύνη.

Ακολούθως ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε για την επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Γ. Πανούση στην πόλη μας..

Τα περισσότερα τα διαβάσατε εδώ στο irafina.gr γι αυτό και θα σας πούμε απλά ότι ο κ. Πιστικίδης μεταξύ άλλων ανέφερε πως «είχαμε μια άτυπη συνάντηση στο υπουργείο, ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις, του ζήτησα μια άμεση συνάντηση για να του μεταφέρω τα προβλήματα της περιοχής και πράγματι τον ευχαριστώ που δέχθηκε και ανταποκρίθηκε άμεσα».

Όσον αφορά το τι βγήκε από την επίσκεψη του κ. Πανούση είπε ότι: «ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα με τους αστυνομικούς της γειτονιάς, ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής, ζητήσαμε ενίσχυση στο θέμα πολιτικής προστασίας».

Κατόπιν ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συμβούλους για την επίσκεψη που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον κ. Δρίτσα (Αναπλ. Υπουργό ναυτιλίας), τον οποίο ενημέρωσε μεταξύ άλλων, για τα θέματα του λιμανιού τις ισορροπίες που πρέπει να αλλάξουν όσον αφορά τον Δήμο και τον Οργανισμό Λιμένος, την αλλαγή της χερσαίας ζώνης και να υπάρχει μόνιμος εκπρόσωπος θεσμικά πλέον στον ΟΛΡ.

Τέλος έγινε ενημέρωση για την Δημοτική Συγκοινωνία. Ο κ. Πιστικίδης είπε εν ολίγοις ότι το θέμα προχωρά, είναι σε καλό δρόμο, έχει κατατεθεί η μελέτη στον ΟΑΣΑ και με τις διορθώσεις που έχουν γίνει (για τις διαδρομές, τα δρομολόγια κλπ). Ήδη το έχει παραλάβει η εισηγήτρια και αυτό είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Το δεύτερο είναι να δώσει το ΟΚ ο Υπουργός ο κ. Σπίρτζης.

Τον λόγο αργότερα πήρε ο κ. Φαφούτης, ο οποίος ρώτησε τι γίνεται με το πάρκινγκ και με τους υπαλλήλους που κόβουν κλήσεις στα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο κ. Μπουρνούς είπε ότι υπήρξε καθυστέρηση, έπρεπε να στηθούν πινακίδες, όπως και να γίνουν κάποια άλλα πράγματα που μας έφεραν πίσω. Όσον αφορά το πάρκινγκ στην Μάντικα σταμάτησε προσωρινά γιατί έπρεπε να δοθούν κάποια χρήματα, τώρα όμως όλα διευθετήθηκαν και είμαστε σίγουροι ότι μέσα στον Ιούλιο το έργο θα είναι έτοιμο και θα παραδοθεί στο κοινό.

Ο κ. Βουδούρης αφού πρώτα είπε ότι βλέπει θετικά τις προσπάθειες του Δημάρχου για τις συναντήσεις που είχε με τους δύο Υπουργούς και όσα ζήτησε και διεκδικεί ο Δήμος, τόνισε πως «πρέπει να μπούμε πιο χοντρά στην διεκδίκηση των αιτημάτων και να καταλάβουν πλέον όλοι ότι η Ραφήνα θα πρέπει να έχει ανταποδοτικά τέλη».

Επίσης είπε πως «χαιρετίζω το θέμα του Προαστιακού, να φθάνει στη Ραφήνα, αν και στο παρελθόν χάσαμε την ευκαιρία να γίνει αυτό για κάποιους που δεν ήθελαν να πειραχτεί το… χωριό τους όπως έλεγαν».

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι «Ναι πράγματι κάποιοι είχαν τις αντιρρήσεις τους αλλά τότε δεν υπήρχε σκέψη υπογειοποίησης. Για τα ανταποδοτικά είναι θέμα ΤΑΙΠΕΔ, όμως τώρα το βλέπουν με θετικό μάτι».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.