Κοτόπουλο γεμιστό
Από την Καλή Καλογήρου
Υλικά
1 μικρό κοτόπουλο
αρακά, πράσινα φασολάκια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο
ροδέλες ντομάτας
ροδέλες πράσινες πιπεριάς
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα κοτόπουλο, το πλένουμε, το ανοίγουμε από τη ράχη,βγάζουμε το κόκκαλο του σκελετού αφήνοντας τα κόκαλα στα μπούτια και στις φτερούγες και το γεμίζουμε με τα φρέσκα ψιλοκομμένα λαχανικά εποχής, τα οποία έχουμε σοτάρει προηγουμένως με βούτυρο. Το ράβουμε στη ράχη προς τα κάτω. Προσθέτουμε 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο, τις ροδέλες ντομάτας και πιπεριάς και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά τουλάχιστον. Αφαιρούμε το καπάκι από το πλακερό και ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
Καλή όρεξη!