Ποιος είναι ο Ηλίας Καλοπήτας που ανέλαβε την Τριγλία Ραφήνας;

Η πρόσληψη του προπονητή Ηλία Καλοπήτα στην Τριγλία άλλους ξάφνιασε ευχάριστα διότι γνωρίζουν ποιος είναι ο νέος κόουτς, ενώ κάποιους άλλους τους αιφνιδίασε διότι δεν ξέρουν το βιογραφικό του προπονητή που την νέα χρονιά θα κάθεται στον πάγκο της ομάδας της Ραφήνας. Γι αυτούς λοιπόν που ίσως δεν γνωρίζουν, το irafina.gr έψαξε, έμαθε και σας παρουσιάζει τον Ηλία Καλοπήτα.

Ο συγκεκριμένος προπονητής διατηρεί χαμηλό…. profile. Είναι λάτρης της δουλειάς και της οργάνωσης.

kolapitas4

Η πορεία του από την ημέρα που ξεκίνησε να ασχολείται με το χώρο μόνο επιτυχημένη, λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά, μπορεί να θεωρηθεί και απόδειξη αποτελεί ότι μέχρι στιγμής έχει κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση εκείνων που τον γνωρίζουν.

Ο Ηλίας Καλοπήτας είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης ενώ κατέχει και το δίπλωμα UEFA A’.

Ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ενώ η ομάδα που του έδωσε τη δυνατότητα να καθίσει σε πάγκο για πρώτη φορά ήταν ο Πανθρακικός στον οποίο εκτελούσε χρέη βοηθού.

Παράλληλα, έχει εργαστεί από το ίδιο πόστο στην Ηλιούπολη, στις ακαδημίες της ΑΕΚ ως πρώτος προπονητής στην Κ-18, ενώ στη συνέχεια… μετακόμισε στον Βύρωνα για λογαριασμό του Αθηναϊκό όπου και στους λόρδους ήταν βοηθός.

Στη συνέχεια, ο ΠΑΟ Ρουφ και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ήταν ο επόμενος σταθμός του Καλοπήτα, ενώ λίγους μήνες αργότερα ο Αθηναϊκός ήταν το σωματείο που του έδωσε το βάπτισμα του πυρός, ώστε να αναλάβει πρώτη φορά τα ηνία ανδρικής ομάδας.

Εκεί, ο έμπειρος προπονητής πραγματοποίησε εξαιρετική δουλειά αφού αρχικά έδωσε βάση στα τμήματα υποδομής, ενώ οι ”λόρδοι” είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία, φτάνοντας μάλιστα και στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣΑ όπου ηττήθηκαν από τον Φωστήρα 3-1 (2011-2012).

Ακολούθησαν οι Τράχωνες, όπου έκανε μια εξαιρετική πορεία και ο Ιωνικός.

kolapitas2

Σε συνέντευξή του για την προπονητική είπε: «Θεωρώ ότι για να γίνει κάποιος προπονητής θα πρέπει να διαθέτει οργάνωση, να έχει την ικανότητα της μεταδοτικότητας. Παράλληλα, σημαντικό στοιχείο αποτελεί να μπορεί να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του, να ακολουθεί μια μεθοδολογία καθώς επίσης και να είναι επικοινωνιακός».

Για το που αποκόμισες τις περισσότερες εμπειρίες ως προπονητής είπε: «Οι πιο ουσιαστικές εμπειρίες σε θέματα μεθοδολογίας έγιναν στην ΑΕΚ. Στην ΑΕΚ συνεργάστηκα με καλούς ποδοσφαιριστές και ακολουθούσα μια μεθοδολογία, στην οποία υπήρχε κατεύθυνση από τον κ. Φερέρ που ήταν στην α’ ομάδα. Παρ’ όλα αυτά οι άνθρωποι που με βοήθησαν σημαντικά και τους ευχαριστώ πολύ είναι ο κ. Σαβέβσκι και ο κ. Βαμβακάς. Αυτοί, δεν με βοήθησαν μόνο στο επαγγελματικό κομμάτι αλλά με βοήθησαν και σαν άνθρωπο. Με έκαναν να δω το ποδόσφαιρο από άλλη οπτική και κέρδισα αρκετά πράγματα από αυτούς. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, σαν πρώτος προπονητής αυτό το πράγμα έγινε στον Αθηναϊκό».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.