Πολιτιστικός Πικερμίου: Το Σαββατόβραδο που… τραγουδήσαμε τους χορούς μας (φωτό)

Με αφορμή την γιορτή του Κλήδονα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου διοργάνωσε χθες Σάββατο την εκδήλωση «Τραγουδώντας τους χορούς μας» στο προαύλιο του Γυμνασίου-Λυκείου Ραφήνας ξεσηκώνοντας το κοινό όπου στο τέλος και μετά από το παρατεταμένο χειροκρότημα, όλοι οι θεατές και τα μέλη του Συλλόγου έγιναν ένα και χόρεψαν με την ψυχή τους!

Όπως είπε κι ένας φίλος αξίζουν πολλά μπράβο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πικερμίου για την πολύ όμορφη, αν μη τι άλλο, βραδιά που για μια ακόμη φορά μας έκανε Εθνικά υπερήφανους και μας έδειξε ότι μεταξύ των άλλων, έχουμε, ως χώρα, ένα πολυετές και ένδοξο παρελθόν, σίγουρα παρόν αλλά και ένα λαμπρό μέλλον.

Όλοι μικροί και μεγάλοι που πήραν μέρος στην εκδήλωση δικαιολογημένα πήραν άριστα για την διοργάνωση αλλά και για το άρτιο θέαμα που παρακολουθήσαμε. Χίλια εύγε στον πρόεδρο και δάσκαλο του Συλλόγου Αλέξανδρο Καφφέζα, που έστησε μια τόσο ωραία παράσταση. Και φυσικά γιατί με τον τσάμικο χορό του ανάγκασε το πλήθος να τον αποθεώσει. Οι μαθητές του στο κλείσιμο της βραδιάς πάντως για να τον ευχαριστήσουν του έδωσαν δώρο…

Το πρόγραμμα είχε χορούς και τραγούδια από τα περισσότερα μέρη της Ελλάδος: Εύβοια, Ήπειρο, Μακεδονία, Κυκλάδες, Ρούμελη-Μοριάς, Ανατολική Ρωμυλία. Στο τέλος χόρεψαν και πήδηξαν πάνω από τη φωτιά που είχαν ανάψει για το έθιμο του Κλήδονα. Έπαιξαν οι μουσικοί: Διον. Θεοδώσης κλαρίνο, Κώστας Γεωργούλης βιολί, Ηλίας Μαυρίκης λάουτο, Μαανούσος Κλαπάκης κρουστά, Αντ. Κεραμίδας ακορντεόν και Γιάννης Σίνης τραγούδι.

Στην πρώτη σειρά των επισήμων είδαμε τους Βασ. Πιστικίδη, Βαγγ. Μπουρνού, Γ. Δουβίτσα, Δήμητρα Τσεβά, Άρη Μπουράνη, Χρ. Παναγιώτου, Γιούλη Μαυράκη όπως και τους Παναγιώτη Σπανόπουλο και Βλαδίμηρο Καϊσερλόγλου. Ο δήμαρχος κλήθηκε να μιλήσει και είπε ότι «ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου έβαλε ψηλά τον πήχη και τώρα περιμένουμε να δούμε τι άλλο μας ετοιμάζει».

Στο φινάλε της εκδήλωσης όπου ανήκε στην γραμματέα του Συλλόγου Έφη Μάτσιου, σύσσωμοι οι προσκεκλημένοι τίμησαν τον χορό και πρώτος απ όλους ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γιώργος Δουβίτσας. Όχι ότι υστέρησαν και οι άλλοι έτσι;

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.