Συνέδριο για την Διαχείριση Απορριμμάτων στην Αττική με παρόντες Πιστικίδη, Τσεβά, Κοκκόλη

Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΣΔΝΑ διοργανώνουν διεθνές τριήμερο συνέδριο με θέμα: “Βιώσιμη, Οικολογική, Οικονομική Διαχείριση Απορριμμάτων στην Αττική”, που άρχισε σήμερα Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου και συνεχίζεται αύριο και μεθαύριο στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Την σημερινή συνεδρίαση παρακολούθησαν πολλοί αυτοδιοικητικοί και των δύο βαθμίδων μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης και οι Αντιδήμαρχοι Δήμητρα Μήλα-Τσεβά και Γιώργος Κοκκόλης.

dourou pistikidis1

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης

Στο συνέδριο θα συζητηθούν η διαχείριση των απορριμμάτων και το θεσμικό πλαίσιο που την διέπει, η σημερινή κατάσταση και οι εφαρμοζόμενες μέθοδοι διαχείρισης, ενώ προσκαλεσμένοι από το εξωτερικό θα καταθέσουν την διεθνή εμπειρία ώστε να χαραχθεί ο καλύτερος ο Εθνικός και Περιφερειακός Σχεδιασμός.

dourou omilia

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου

Στο συνέδριο σήμερα χαιρέτησαν οι: Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ε.Δ.Σ.Ν.Α , o Υπουργός Εσωτερικων Νίκος Βούτσης, ο Αναπλ. Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, ο εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Michel Sponar, Υπεύθυνος πολιτικής-Διαχείριση φυσικών πόρων και αποβλήτων -Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος, η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου και εκπροσώπου της ΕΝ.Π.Ε Χριστιάνα Καλογήρου, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α Ηρακλής Γκότσης, Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, ο Α’ Αντιπροέδρος Τ.Ε.Ε Θεόδωρος Σεραφίδης και η πρόεδρος του Παρατηρητηρίου πολιτών για την αειφόρο ανάπτυξη Μαργαρίτα Καραβασίλη.

pistikidis androutsou

Η Δήμαρχος Αγ Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου και ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης

Αύριο Παρασκευή δεύτερη ημέρα των εργασιών θα αναζητηθεί η διεθνής πρακτική επάνω στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.