Το Πρότυπο στον 1ο αγώνα τριάθλου στο Ναύπλιο (31 Μαίου 2015)!

Για πρώτη χρονιά φέτος, στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκε αγώνας τριάθλου Sprint απόστασης (750μ κολύμπι, 20χλμ ποδηλασία, 5κμ τρέξιμο). Ο αγώνας αυτός αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους αθλητές οι οποίοι έφτασαν σε αριθμό συμμετοχών σχεδόν τους 300, συνολικά στην ατομική και ομαδική (σκυταλοδρομία) κατηγορία!

Το Πρότυπο “εκπροσωπήθηκε” στον αγώνα από τους παρακάτω αθλητές (ατομικές συμμετοχές + το χρόνο τερματισμό τους):

Γείτονας Χρήστος, 1:15:48
Παρλάης Λευτέρης, 1:24:43
Χατζηπόπης Μάκης, 1:25:15
Πλιακοστάθης Κων/νος, 1:30:41

nauplio traithlo2

Σύντομη περιγραφή αγώνα (από τον Κων/νο Πλιακοστάθη)

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, με λιακάδα, χωρίς αέρα nafplion_logo_final_2και με εντελώς ήρεμη θάλασσα, γεγονός που βοήθησε την προσπάθεια των αθλητών. Οι αθλητές έγιναν δεκτοί στα racks των ποδηλάτων, παραλαμβάνοντας το τσαντάκι τους που περιείχε μεταξύ άλλων και τεχνικό t-shirt, gel, race-belt, mini-water case, πιστοποιητικό τερματισμού, κτλ. Στο τέλος του αγώνα δόθηκαν επίσης και μετάλλια σε κάθε συμμετέχοντα.

Κολύμβηση (750μ)

Λίγο μετά τις 9 το πρωί έγινε η εκκίνηση του αγώνα. Η διαδρομή της κολύμβησης ήταν ένα “ορθογώνιο” το οποίο σχηματιζόταν γύρω από την κεντρική προβλήτα με το φάρο στο λιμάνι, και περνούσε κοντά από το Μπουρτζί (το νησάκι με το κάστρο), κάνοντας το πέρασμα των αθλητών μπροστά από τους θεατές εντυπωσιακό. Το κολύμπι μεταξύ της 2ης και της 3ης σημαδούρας ήθελε “ακρίβεια” καθώς η απόστασή τους ήταν σχετικά μεγάλη και η οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ευθεία στοίχιζε σημαντικά σε χαμένο χρόνο. Λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία της μεγάλης συμμετοχής δεν ήταν λίγα και τα “τρακαρίσματα” μεταξύ των κολυμβητών, όπως γίνεται άλλωστε σε κάθε αγώνα τριάθλου, αλλά και αυτό ήταν μέρος της δράσης! Μία έξυπνη καινοτομία των διοργανωτών ήταν και η παρουσία ενός μίνι-συντριβανιού το οποίο ξέπλενε τους κολυμβητές μετά την έξοδό τους από τη θάλασσα!

Ποδηλασία (20χλμ)

Το ποδηλατικό σκέλος έλαβε χώρα σε πλήρη φυλασσόμενο από τα αμάξια δρόμο, η κατάσταση του τελευταίου μάλιστα να είναι άψογη για τα ελληνικά δεδομένα: Σχεδόν καμία “τρύπα” γενικά στο οδόστρωμα, μεγάλο πλάτος δρόμου, επίπεδος σχεδόν σε όλο το μήκος της ποδηλασίας, και η διαδρομή είχε μόνο μία στροφή 180 μοιρών στα μισά της απόστασης. Ένας συνδυασμός παραγόντων δηλαδή, που επέτρεπε στους τριαθλητές να πιάσουν πολύ καλές ταχύτητες και μάλιστα για αυτούς που είχαν ποδήλατα με σχεδιασμό aero.

Τρέξιμο (5χλμ)

Το τρέξιμο περιλάμβανε 2 στροφές μέσα στην “παλαιά” πόλη του Ναυπλίου. Τα γραφικά σοκάκια, η ιστορικότητα των κτιρίων και ο ενθουσιασμός των θεατών που είχαν μαζευτεί, έκανε το κομμάτι του τρεξίματος αξέχαστο για όλους τους αθλητές. Μέχρι και οι τουρίστες είχαν παραταχθεί στις άκρες των δρόμων για να παρακολουθήσουν τον αγώνα! Ήταν πολύ καλή η ιδέα των διοργανωτών να σχεδιάσουν τη διαδρομή του τρεξίματος μέσα στην πόλη, καθώς αυτό έδινε την δυνατότητα στον κόσμο εκεί να παρακολουθεί από πολύ κοντά την προσπάθεια των τριαθλητών! Επιπλεόν, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα υπήρχε live μετάδοση απο μικρόφωνο η οποία έδινε επιπλέον ζωντάνια και δράση, ώστε ακόμη και αυτοί που δεν γνώριζαν το άθλημα του τρίαθλου, μπήκαν για τα καλά στο κλίμα!

Γενικά, πρόκειται για μία αξιόλογη προσπάθεια από την πλευρά των διοργανωτών και σαν γεγονός υποστήριξε άψογα την ανάπτυξη του τριάθλου στη χώρα μας. Μάλιστα, η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση με αμάξι από μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Πάτρα, κτλ), και η τουριστική τοποθεσία με τις ατέλειωτες παραλίες στην γύρω περιοχή, συνετέλεσαν και αυτά πιθανώς στον μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Αναλυτικά αποτελέσματα και (δωρεάν) φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε στο επίσημο website του αγώνα: http://www.nafpliotriathlon.gr/el/

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.