Ένας τοξοβόλος του Μαραθώνα στο Ευρωπαϊκό Gran Prix Τοξοβολίας

Ο Βασίλης Μέξης τα τελευταία τρία χρόνια ζει μόνιμα στο Γραμματικό και έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στον αθλητισμό. Έχει πτυχίο Προπονητή από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, Μαύρη Ζώνη στο Kung Fu και είναι Μέλος της Εθνικής Ενόπλων στη τοξοβολία. Η τοξοβολία κατέχει σημαντική θέση στην καρδιά του..

Παρομοιάζει την τοξοβολία με έναν δρόμο που ακολουθεί ο αθλητής. Ξεκινάει αργά και διστακτικά. Ωστόσο, καθώς μαθαίνει να ισχυροποιεί την θέλησή του του και να ενστερνίζεται τις αρετές της υπομονής, της στωικότητας, της καρτερίας και της επιμονής, εξελίσσεται. Παράλληλα, τα ίδια βήματα κάνει και στην προσωπική του ζωή. Όσο εξελίσσεται ως άνθρωπος, τόσο εξελίσσεται και ως αθλητής!

Χρειάζεται, όμως, συνεχής προσπάθεια κι εξάσκηση, όπως άλλωστε και σε ό, τι κάνουμε στη ζωή μας. Ο ίδιος συνηθίζει να λέει ότι «η προσπάθεια είναι νόμος και φέρνει αποτέλεσμα» και πάντα προτρέπει τους μαθητές του να προσπαθούν ακόμη κι αν κάνουν λάθη.

Γιατί, όπως έγραψε και ο Paulo Coelho στο άρθρο του «Ο Δρόμος της Τοξοβολίας»

«Ο τοξοβόλος αφήνει πολλά βέλη να πέσουν μακριά από το στόχο του γιατί ξέρει ότι μόνο έτσι θα μάθει την αξία του τόξου, της στάσης, της χορδής και του στόχου και επαναλαμβάνει τις κινήσεις του χιλιάδες φορές, χωρίς να φοβάται το λάθος. Μέχρι να φτάσει η στιγμή που δεν είναι πια απαραίτητο να σκέφτεται τι κάνει. Από εκεί και στο εξής ο τοξοβόλος γίνεται ίδιος το τόξο του, το βέλος και στόχος».

Ο ίδιος σχολιάζει πάνω σε αυτό το απόσπασμα ότι είναι η διαδικασία όπου το ασυνείδητο κομμάτι του ανθρώπου γίνεται συνειδητό..

Ο Αθλητικός Σύλλογος Α.Κ.Τ.Ι.Σ., δραστηριοποιείται, με σκοπό την διάδοση λιγότερο διαδεδομένων αθλημάτων. Εκτός από την τοξοβολία, διδάσκονται Shaolin-Wushu Kung Fu στο Γραμματικό. Επίσης, πραγματοποιούνται μαθήματα Ξιφασκίας από τον Γιάννη Παπαβασιλείου στη Νέα Μάκρη.

Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για την τοξοβολία κάθε Τετάρτη (17.00-20.00) και Σάββατο (11.00-14.00) μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα στην 5η Παιδική Κατασκήνωση, στον Άγιο Ανδρέα. Ο εξοπλισμός καλύπτεται από τον Σύλλογο. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε εσείς είναι καλή διάθεση, θετική ενέργεια, χαμόγελο και άνετα ρούχα!

toxobolia

Και φυσικά μπορείτε να απολαύσετε από κοντά την elit των τοξοβόλων της Ευρώπης να διαγωνίζονται στο European GranPrix Τοξοβολίας. Έχουν δηλώσει να λάβουν μέρος 400 αθλητές από 37 χώρες, ανάμεσα τους και ο Βασίλης Μέξης σαν Club Archer.

Οι αγώνες κατάταξης, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, θα διεξαχθούν στο γήπεδο του Εθνικού στη Νέα Μάκρη και η καθοριστική μέρα των προκριματικών θα γίνει την Τετάρτη 25 Μαρτίου. Ο Τελικός του Σαββάτου 28/03/2015 θα διεξαχθεί στην Αφετηρία του Μαραθώνα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.