Κυκλοφορούν απατεώνες (και) στη Ραφήνα. Ιδιαίτερη προσοχή από τους ηλικιωμένους

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως φέτος η αστυνόμευση στην περιοχή μας είναι σε καλύτερη μοίρα από άλλες πόλεις, αλλά και τα κρούσματα έχουν περιοριστεί αρκετά. Ωστόσο τον τελευταίο καρό παντού, και στη Ραφήνα και το Πικέρμι φυσικά ο κίνδυνος ελλοχεύει…

Και τούτο διότι κυκλοφορούν πολλοί απατεώνας που με πρόφαση ότι είναι γνωστοί, ότι τους στέλνει κάποιος συγγενής ή φίλος, προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεγελάσουν ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους για να τους αποσπάσουν χρήματα. Το… «κόλπο» είναι γνωστό, αλλά όλο και κάποιος αφελής ή απονήρευτος την πατάει.

Το τελευταίο τρίμηνο έχουν παρατηρηθεί δύο κρούσματα στην περιοχή.

Τη μία φορά απέσπασαν 3.500 ευρώ από έναν ηλικιωμένο και την δεύτερη 1.500 ευρώ από μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας.

Γι αυτό και οι συστάσεις από πλευράς αστυνομίας είναι «μην εμπιστεύεστε όσους έρχονται και σας λένε ότι είναι φίλοι του παιδιού σας, του συζύγους σας και πρέπει να τους δώσετε λεφτά. Να είσαστε υποψιασμένοι και πάνω απ΄ όλα να τσεκάρετε αν αυτά που σας λένε είναι αλήθεια».

Προσοχή λοιπόν και ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται σε μεγάλη ηλικία.

Ενημερώστε τους να μην ακούν αυτά που τους λένε άγνωστοι, να παίρνουν τηλέφωνο τα παιδιά τους για να διασταυρώνουν αυτά που τους λένε οι άγνωστοι, να παίρνουν τηλέφωνα ΑΜΕΣΩΣ την άμεσο δράση. Όποιοι σας πλησιάζουν και σας λένε ότι είναι από την εφορία ή την πολεοδομία και επιμένουν ότι πρέπει να τους δώσετε χρήματα, μην τους εμπιστεύεστε…

Αυτοί οι τύποι, έχουν τον τρόπο και μαθαίνουν πρόσωπα και πράγματα για εσάς γι αυτό κι όταν βάζουν κάποιον στο μάτι είναι ενημερωμένοι κι έρχονται «διαβασμένοι».

Αναφέρουν ονόματα παιδιών ή συγγενών ώστε να γίνουν πιο πιστευτοί και να σας προκαλέσουν διλλήματα να είναι αλήθεια ή όχι.

Προσοχή λοιπόν και αμέσως τηλέφωνο στην άμεση δράση…

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.