«Δημητροπούλεια»: Η πιο μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στη Ραφήνα!

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου και ο Δ.Ο.Π.Α.Π., σε συνεργασία με τη Golden Run διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία σήμερα Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων και παιδικό αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων για τα «1α ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕΙΑ 2015» τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον αξέχαστο συμπολίτη μας Νίκο Δημητρόπουλο. Στον αγώνα θεσπίστηκε για πρώτη φορά ο θεσμός Golden Winner με ειδικά έπαθλα που απονεμήθηκαν από τη Golden Run στους 3 πρώτους νικητές και τις 3 πρώτες νικήτριες.

panoramiko kosmos

spantouros

Στους αγώνες πήραν μέρος πρωταθλητές, αθλητές, παιδιά αλλά και πολλοί λάτρεις του αθλητισμού. Παρόντες σ αυτή την γιορτή ήταν η Άννα Δημητροπούλου, σύζυγος του αείμνηστου Νίκου Δημητρόπουλου, σύσσωμη η δημοτική αρχή ο Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης, οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Μπουρνούς, Αντώνης Παλπατζής, Παναγιώτης Καλφαντής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μισοκοίλης, ο Δημ. Σύμβουλος Γιώργος Παροικάκης, ο επίσης Δημ. Σύμβουλος Σάββας Αραπκιλής που συμμετείχε και στον αγώνα των 10χλμ. ο Πρόεδρος και ο διευθυντής του ΔΟΠΑΠ κκ Δουβίτσας και Σπαντούρος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας κ. Ορκόπουλος, οι κ.κ. Χριστόπουλος και Βουδούρης, ο χορηγός των αγώνων κ. Γιώργος Λουκάτος και ο γιός του κ. Σπύρος Λουκάτος, ο προπονητής της Θύελλας Πέτρος Τσιγκούλης με την οικογένειά του, επίτιμοι προσκεκλημένοι όπως ο παλαιός πρωταθλητής Σπύρος Ανδριόπουλος αλλά και παράγοντες του τόπου και του αθλητισμού. Φυσικά εκεί ήταν και η Φιλαρμονική της Ραφήνας που συνόδευε την εκδήλωση με την μουσική της.

dimitropoulou

andriopoulos

loukatos tsigkoulis

filarmoniki

Όλοι πήραν χρυσό μετάλλιο! Από τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές αλλά και τους εθελοντές. Ιδιαίτερα στους τελευταίους που αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Συμμετοχή και μάλιστα καθοριστική είχε και το αστυνομικό τμήμα της Ραφήνας με επικεφαλής τον Διοικητή κ. Δημήτρη Δελτσίδη.

dimarxos antidimarxos dioikitis

Ο αγώνας να τονίσουμε ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Νίκου Δημητρόπουλου, ενός ανθρώπου που όλοι γνωρίζουν στη Ραφήνα και ο οποίος πρόσφερε πάρα πολλά στο Δήμο. Έχει κοινωνικό σκοπό και τα έσοδά του θα διατεθούν στη βοήθεια των απόρων του Δήμου.

Πριν τον αγώνα τους αθλητές και τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γιώργος Δουβίτσας. 

pistikidis omilia

doubitsas omilia

Την εκκίνηση έδωσε ο κ. Πιστικίδης, ο οποίος κρατώντας το πιστόλι της αφετηρίας έδωσε το σύνθημα στους αθλητές να αρχίσουν τον αγώνα.

dimarxos ekkinisi

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων ήταν κυκλική με κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Κολυμβητήριο Ραφήνας και οι δρομείς κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

ekkinisi

 Ο παιδικός αγώνας διεξήχθη  στον περιβάλλοντα χώρο του Κολυμβητηρίου.

ekkinisi paidia

Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν κύπελλο και μετάλλιο στον πρώτο και μετάλλιο στους δεύτερο και τρίτο.

brabeusi gynaikes

brabeusi koritsia

idiki bathmologia

dimarxos-polyzou

Σε όλους τους συμμετέχοντες που τερμάτισαν απονεμήθηκε αναμνηστικό συλλεκτικό μετάλλιο, το οποίο και παρέλαβαν από τον Δήμαρχο κ. Πιστικίδη, αλλά και τους Αντιδημάρχους.

 dimarxos metalia

Να θυμίσουμε τα Αγωνίσματα και τις κατηγορίες συμμετεχόντων:
1.000 μ.Αγοριών – Κοριτσιών Δημοτικού (Γεν. 2003 έως και 2008)
1.000 μ.Αγοριών – Κοριτσιών Γυμνασίου (Γεν . 2000 έως και 2002)
10.000 μ.Ανδρών – Γυναικών (Γεν. 1999 και μεγαλύτεροι/ες)
10.000 μ.Βετεράνων Ανδρών – Γυναικών (Γεν. πριν την 1/1/1975)

Επίσης να αναφέρουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που πήραν μέρος σ αυτή την μεγάλη γιορτή: Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, Δ.Ο.Π.Α.Π., GOLDEN RUN, Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας, Αστυνομία, ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ, Ε.Κ.Α.Β., Κέντρο Υγείας Ραφήνας, Ιατρικός Όμιλος Πραξιτέλειο.

jeep sinodeutiko

dimarxos neoteros


pitsirikas exedra


politistikos pikermi

protypo

tsigkoulis

ethelontes

ethelontes moto

praxiteleio

Ο Ιατρικός Όμιλος Πραξιτέλειο ήταν ένας από τους χορηγούς της διοργάνωσης συνεισφέροντας με ασθενοφόρο και ιατρούς, χορηγία που εξασφάλισε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας – Πικερμίου Ιατρός Μ. Βουδούρης ο οποίος είναι επιστημονικός υπεύθυνος του Ομίλου

photo action

Το irafina.gr καλωσορίζει το “ζευγάρι” του photoaction.gr στο διαδίκτυο και τους ευχόμαστε καλές φωτογραφίσεις.   

Δείτε τα βίντεο και το φωτορεπορτάζ του irafina.gr εδώ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.