Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου: Τα παραλειπόμενα μιας συνεδρίασης και το Κέντρο Υγείας (φωτό & βίντεο)

Από τη μια η συζήτηση για την οριοθέτηση τμημάτων του ρέματος Βαλανάρη, με τις γνωστές προαναγγελίες για μαζικό κάλεσμα και τις αντιρρήσεις κατοίκων, οργανώσεων κλπ… από την άλλη οι ομαδικές παραιτήσεις στον συνδυασμό του Γιώργου Χριστόπουλου, τι άλλο θέλει κανείς για να παρακολουθήσει την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης.

Το αδιαχώρητο στην αίθουσα. Έξω από αυτήν; Από νωρίς είχαν αρχίσει τα πηγαδάκια, τα ψου, ψου, ψου και τα μου, μου, μου, τα προγνωστικά για την έλευση ή όχι του κ. Χριστόπουλου (μέχρι και στοίχημα έβαζαν κάποιοι, τόσο σίγουροι ήταν;), οι ρεπόρτερ, οι κάμερες, τα laptop… όλα έτοιμα. Ακόμα και ο ανήσυχος Δημήτρης Πνευματικάτος είχε πάρει θέση με το κομπολόι (πάντα) ανά χείρας!

dimotiko symboulio 270515 kosmos exo

Από τους δημοτικούς συμβούλους απουσίαζε δικαιολογημένα ο Μύρωνας Τσαγκαράκης. Είχε αιτηθεί ειδικής άδειας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων (ήταν το 7ο θέμα στο Δ.Σ) που την έλαβε ομόφωνα. Εκεί και ο Θανάσης Αδαμόπουλος. Ο Ευάγγελος Μαυρουδής πήρε απουσία στην αρχή, αλλά εμφανίστηκε μετά το διάλλειμα. Σαν να μου φάνηκε λίγο ντεφορμέ ο δόκτορ. Λες; Αντιθέτως τα κέφια του είχε ο Γεράσιμος (Μάκης) Βουδούρης. Τόσο εντός όσο και εκτός αιθούσης , η παρουσία του ήταν παραπάνω από έντονη.

dimotiko symboulio 2705152

dimotiko symboulio 2705153

Στην… εξέδρα είδαμε τον Πέτρο Σαντ (total black), τον Παναγιώτη Γαβριήλ, τους δύο δηλαδή που κούνησαν το μαντήλι στον Γιώργο Χριστόπουλο, τον μόνιμο Γιώργο Πιστικό, τον Νίκο Στεφανίδη, τον Άγγελο Χοβαρδά πάντα στην πρώτη σειρά, τη Σωσώ Λέου, τον Αντώνη Λαζαρή, κατοίκους που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν, να μιλήσουν και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο θέμα του Βαλανάρη, τον συνάδελφο Χρήστο Τσεμπέρη και άλλους πολλούς που έφυγαν με το που τελείωσε η συζήτηση για την οριοθέτηση του Βαλανάρη.

dimotiko symboulio 270515 kosmos

Ο Μπάμπης Ζαφειρόπουλος παρότι συνηθίζει να μιλάει εντός της αιθούσης, και έχει αποδείξει ότι λέει ευθαρσώς την άποψή του, αυτή τη φορά προτίμησε την… σιωπή! Δεν πήρε τον λόγο, δεν παρενέβη, δεν μίλησε. Ε αυτό κι αν είναι είδηση! Βέβαια δεν απέφυγε να πει δυό κουβέντες με κατοίκους που είχαν έρθει για το καυτό θέμα του Βαλανάρη. Για Ζαφειρόπουλο πάντως πολύ ήρεμα τα είπε…

Κατά τ΄ άλλα τα ίδια. Ο Δήμαρχος πήγαινε έλα για τσιγάρο, ο Βασιλόπουλος καθηλωμένος στην καρέκλα και στο τάμπλετ του, ο Αδαμόπουλος με το κινητό στο χέρι, ο Μπουρνούς με καλοκαιρινό dresscode, η Αμαλία Τόκα με τον φάκελό της, ο Φαφούτης σταθερά να παίρνει τον λόγο σε κάθε θέμα, ο Παλπατζής με το γυαλί του και ο Ηλίας Μικρόπουλος να ζητάει δυναμική διεκδίκηση του Λιμανιού της Ραφήνας, αναφερόμενος στην ΕΠΣΑΝΑ ως παράδειγμα. Το τελευταίο αφορά ποδοσφαιρόφιλους.

Πάμε λοιπόν και στο ζέσταμα ή προθέρμανση αν προτιμάτε.

Πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τα θέματα εντός και εκτός ημερησίας, ο Βασίλης Πιστικίδης ζήτησε τον λόγο να ενημερώσει τους συμβούλους για το Κέντρο Υγείας, τις εφημερίες και τις ώρες λειτουργίας του.

pistikidis gia ky

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το υπάρχον δυναμικό μπορεί να καλύψει τις ανάγκες εφημερίας μέρα παρά μέρα, ωστόσο έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προς τον Υπουργό Υγείας τον κ. Κουρουμπλή και τους αρμόδιους φορείς ώστε να λειτουργήσει το Κέντρο κανονικά. «Η λογική της Δημοτικής Αρχής δεν είναι ούτε να κλείσει, ούτε να υπολειτουργήσει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια η κ. Τόκα ανέφερε πως θα πρέπει να πάρει το δημοτικό συμβούλιο απόφαση ώστε να διεκδικήσει με καλύτερες προϋποθέσεις την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με γιατρούς. Κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον κ. Βουδούρη, ο οποίος είπε ότι: «Θα πρότεινα να πάρουμε μια ομόφωνη απόφαση και να στείλουμε επιστολή στον κ. Υπουργό και στους αρμοδίους. Το δημόσιο δεν έχει δώσει δραχμή, έχουμε λοιπόν το ελάχιστο δικαίωμα να λειτουργήσει το Κέντρο υγείας. Να βρούν 4-5 γιατρούς να λειτουργήσει τουλάχιστον το καλοκαίρι που υπάρχουν περισσότεροι κάτοικοι κι από κει και πέρα το βλέπουμε».

Ο κ. Πιστικίδης απάντησε πως «αν παραστεί ανάγκη θα το κάνουμε, στην παρούσα φάση όχι». Ο κ. Τσαλαπατάνης με την σειρά του μίλησε για μόνιμο προσωπικό και καθημερινή λειτουργία. «Κι αν πρέπει να γίνει κάτι να γίνει από όλους μαζί». Ο κ. Αδαμόπουλος ανέφερε πως πρέπει να γίνει άμεσα αυτό και συμφώνησε με την πρόταση της κ. Τόκα. Για να απαντήσει εκ νέου ο κ. Πιστικίδης ότι «εμμένω στην αρχική μου τοποθέτηση, πριν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις, δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα άλλο».

Δείτε το βίντεο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.