Δημ. Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου (16/7): Η αποχώρηση Χριστόπουλου, η ατάκα του Πιστικίδη και το «ναι» της Τόκα

Για θέματα που έχουν χαρακτηριστεί εξαιρετικά επείγοντα συνεδρίασε το σημερινό (Πέμπτη 16/7) δ.σ του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.
Το πρώτο θέμα αφορούσε το αποχετευτικό. Λόγω των καταληκτικών προθεσμιών από την Ε.Ε…

Για την επίλυση του αποχετευτικού θέματος του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου πρέπει να ενταχθεί η διερεύνηση και η αξιολόγηση των τεχνικών επιλογών διαχείρισης λυμάτων των δήμων Σπάτων -Αρτέμιδος και Ραφήνας-Πικερμίου.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο κ. Χριστόπουλος, ο οποίος έθεσε θέμα περί της διαδικασίας των θεμάτων όσον αφορά τις προσκλήσεις για τα δημοτικά συμβούλια.

christopoulos ds16072015

Γ. Χριστόπουλος: Επανειλημμένως έχουμε κάνει θέμα και εμείς και οι υπόλοιποι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης. Το θέμα είναι θεσμικό και απευθύνομαι σε σας κ. πρόεδρε. Ήρθαν δύο με τρεις προσκλήσεις χθες. Μετά ήρθε νέα πρόσκληση σήμερα από τον κ. Μπουρνού που από τις δύο προσκλήσεις, μας ήρθε μία. Φαίνεται να μην υπάρχει συνοχή. Αυτή δεν είναι ωραία εικόνα κ. πρόεδρε και κ. γραμματέα. Θα πρέπει να προσέχουμε τα θέματα και τις εκφράσεις μας. Για να μην πω για την γραμματική. Γράφονται κάποιες ανακρίβειες.

Ο κ. Μπουρνούς πήρε τον λόγο για να δώσει εξηγήσεις πάνω στο θέμα αλλά προτού ξεκινήσει ο κ. Χριστόπουλος πήρε ξανά τον λόγο και είπε «αν το αποχετευτικό είναι το θέμα της σημερινής συνεδρίας, εγώ δεν θα συμμετέχω και δεν θα ψηφίσω. Το αποχετευτικό είναι ένα θέμα που έχουμε θίξει επανειλημμένος, είναι σοβαρό θέμα και θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχει έρθει μόνο του σαν θέμα να συζητηθεί»

ds16072015 3

Το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Μπουρνούς:
Το θέμα του αποχετευτικού είναι πράγματι σοβαρό. Ήμασταν χθες μαζί με τον δήμαρχο στο δ.σ του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος όπου πέρασε την ψήφιση της προγραμματικής σύμβασης. Εμείς πήγαμε εκεί και κάναμε τις παρατηρήσεις μας.

Σήμερα έγιναν και οι τελευταίες διορθώσεις πάνω σε αυτό το κείμενο και θα είναι στην διάθεση σας. Θα έρθει αυτό το κείμενο τις επόμενες δέκα μέρες σε κανονική συνεδρίαση. Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι ένα καθαρά τυπικό θέμα ώστε αν συμφωνήσουμε στο δ.σ να πάμε με αυτή την προγραμματική σύμβαση.

Έπρεπε να υπάρχει εγγραφή στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα. Ο δήμος για τους επόμενους 4 μήνες δεν θα μπορέσει να κάνει καμία αναμόρφωση στον προϋπολογισμό του, διότι σε μία βδομάδα φεύγει προς το παρακαταθηκών το αίτημα για ενοποίηση των δανείων, που έχει σαν αποτέλεσμα την εξοικονόμηση περίπου 150.000 € για τα 5 πρώτα έτη. Θα έπρεπε να καθυστερήσουμε 4 με 5 μήνες. Είναι εντελώς τυπικά θέματα και δεν έχουν σκοπό να αιφνιδιάσουν κανέναν.

Η σύμβαση αυτή σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του πανεπιστημίου θα ολοκληρωθεί σε περίπου 8 μήνες και υπολογίζουν ότι θα παραδοθεί τον Μάρτιο του 2016. Το συνολικό ποσό της μελέτης και για τους 2 δήμους είναι 60.000€ και θα είναι μοιρασμένο 50% στον κάθε δήμο. Άρα στον δικό μας προϋπολογισμό θα εγγραφεί το ποσό των 30.000€. Οι 2 πρώτες φάσεις θα πληρωθούν από τον δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος και οι επόμενες 2 από το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Β. Πιστικίδης: Ήμασταν χθες στο δ.σ του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και προτείναμε κάποιες αλλαγές, τις οποίες και δέχθηκαν. Αν θέλετε μπορούμε να σας δώσουμε και το κείμενο.

Γ. Χριστόπουλος: Η ερώτησή μου ήταν για το θέμα του κατεπείγοντος. Το θέμα του βιολογικού, το γνωρίζω πάρα πολύ καλά και έχω κατηγορηθεί πολλές φορές για τις θέσεις μου από την τότε αντιπολίτευση. Δεν θα έπρεπε να προχωρήσει κάτω από αυτές τις διαδικασίες.

Μετά από αυτό ο κ. Χριστόπουλος αποχώρησε από την συνεδρίαση.

Αμ. Τόκα: Έχουμε καθυστερήσει πολύ σύμφωνα με την απόφαση που είχαμε λάβει. Τα επόμενα βήματα ποια θα είναι

Βαγ. Μπουρνούς: Δεν καθυστερήσαμε καθόλου. Το ΕΜΠ μας έστειλε την πρόταση πριν από 3-4 μέρες την οικονομική προσφορά και το κείμενο της πρότασης στο οποίο κάναμε κάποιες παρατηρήσεις και έγιναν κάποιες αλλαγές.

Αμ. Τόκα: Με καλύψατε. Τα επόμενα βήματα ποια θα είναι;

Ο κ. Μπουρνούς εξήγησε ολόκληρη την διαδικασία και τα βήματα που θα ακολουθηθούν.

Β. Πιστικίδης: Γιατί κυρία Τόκα βαδίζετε σε μια λογική που λέει «Όλα τα στραβά η νύφη μας τα κάνει». Που είδατε τις καθυστερήσεις. Έχουμε μια καθημερινή επικοινωνία με τον δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος και με την κ. Λοϊζίδου. Πήγαμε εγώ και ο κ. Μπουρνούς στο δ.σ που έγινε χθες, ώστε να έχουμε μια άμεση εικόνα των απόψεων που υπάρχουν σε ένα νέο δ.σ και είδατε και τις απόψεις που επικρατούν εκεί. Κάναμε τις παρατηρήσεις μας τις οποίες και συμπεριέλαβαν.

Αμ. Τόκα: Δεν υπήρχε καμία μομφή. Ήταν μια ερώτηση για ενημέρωση.

Τον λόγο πήρε ο κ. Μπουρνούς και πρόσθεσε ότι υπάρχει μία 2η εγγραφή στο τεχνικό πρόγραμμα που αφορά τα κοιμητήρια, ώστε να γίνει μια τοπογραφική αποτύπωση διάταξης τάφων στα κοιμητήρια του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου (τοπογραφική μελέτη).

Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα. Και από την κα Τόκα, όπου μόλις ψήφισε «ναι» άρχισαν τα σχόλια, τα πειράγματα και τα γέλια.

Τέλος να σημειώσουμε ότι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πλην του κ. Χριστόπουλου προσήλθαν με μικρή καθυστέρηση και αφού είχε ξεκινήσει η συζήτηση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.