Δημ. Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου (6/8): Η προγραμματική σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας και τα εντός ημερησίας

Από την μία η τοποθέτηση του κ. Μαυρουδή και από την άλλη η τοποθέτηση του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου κ. Β. Πιστικίδη, που μαζί με το υπόλοιπο δ.σ υπερψήφισαν την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος διαδημοτικής συνεργασίας με το ΕΜΠ για την διερεύνηση και αξιολόγηση των τεχνικών επιλογών διαχείρισης λυμάτων των δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος, ανέδειξαν τις διαφορές που υπάρχουν απέναντι στην αντιμετώπιση του αποχετευτικού ζητήματος στον δήμο μας. 

Ο κ. Μαυρουδής θεωρεί ότι δεν έχει νόημα η μελέτη μετά την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο και ότι η πρόταση της ΕΥΔΑΠ που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος δεν υπάρχει μέσα στην σύμβαση, οι δήμαρχοι των δύο δήμων επιχειρούν να απορρίψουν την Ψυτάλλεια που είχαν κάνει σημαία προεκλογικά.

Ο δήμαρχος Βασ. Πιστικίδης από την πλευρά του απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Μαυρουδής σχετικά με τις αποφάσεις της ΕΥΔΑΠ ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα αποφάσεων της ΕΥΔΑΠ οι οποίες τελικά ανατράπηκαν. Χαρακτηριστική ήταν και η απάντηση ότι αν βρισκόμαστε κάτω από μια σημαία είναι αυτή του να λυθεί το αποχετευτικό πρόβλημα στον δήμο μας. Επίσης είπε ότι κατέθεσε προτάσεις που αφορούν την διαφορά μεταξύ της Ευρώπης και της Ελλάδας στους πληθυσμούς των δήμων που θα πρέπει να έχουν αποχετευτικό όταν μεγάλο μέρος του πληθυσμού του δήμου μας κατοικεί σε εκτός σχεδίου περιοχές που δεν εντάσσονται στο αποχετευτικό.

Ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι την είδε την συμφωνία και είδα ότι περιγράφει κάποιες επιτροπές οι οποίες πρέπει να συζητηθούν στο δ.σ. και πως κατά τα άλλα συμφωνεί. Επίσης ανέφερε ότι : « Ήμουν ο πρώτος που είχα πει ότι θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι λύσεις. Είναι ανοικτή να διερευνηθούν όλα τα πιθανά σενάρια . Είχαμε τοποθετηθεί κατά της λύσης της Ψυτάλλειας. Το τι είχαμε πει προεκλογικά ο καθένας δεν είναι θέμα που θα έπρεπε να μπει στο τραπέζι σήμερα. Είμαι υπέρ της διαδικασίας.»

Ο κ. Μπουρνούς είπε ότι είναι η πρώτη δημοτική αρχή από το 1994 που έχει αποστείλει πρόστιμα για τα λύματα.

Στην τοποθέτηση που έκανε ο κ. Ζαφειρόπουλος είπε ότι είναι υπέρ της μελέτης και ανέφερε χαρακτηριστικά:” Εγώ είμαι υπέρ να γίνει στο Πλατύ χωράφι. Πρέπει να γίνει ο βιολογικός ακόμα και πάνω από το σπίτι μου. Εγώ δεν έχω κανένα συμφέρον αλλά πρέπει να σταματήσουμε να περπατάμε πάνω στα βοθρολύματα.”

Η κα. Τόκα είπε ότι η μελέτη είναι απαραίτητη και απαιτητή.

Στην ψηφοφορία το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με τον κ. Μαυρουδή να ψηφίζει κατά

Δείτε το βίντεο

Τα υπόλοιπα εντός ημερησίας διάταξης θέματα που αφορούσαν τα εξής: 

2. Λήψη απόφασης περί συγκρότησης επιτροπών παραλαβής εργασιών και προμηθειών.

3. Λήψη απόφασης περί έγκρισης της Γ’ Αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ραφήνας Πικερμίου με δ.τ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΒΟΥΝΙΔΗΣ»

4. Λήψη απόφασης περί έγκρισης της Α’ Αναμόρφωσης του πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ραφήνας Πικερμίου με δ.τ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΒΟΥΝΙΔΗΣ»

5. Λήψη απόφασης περί έγκρισης της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για το πρόγραμμα Αποκατάστασης της Οικονομικής Λειτουργίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου για την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεών του.

ψηφίστηκαν ομόφωνα.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.