Η επιστολή Σόμογλου στον Ηλ. Ψινάκη

Καλά τα παπαγαλάκια, καλές οι καφενειακές συζητήσεις στο fb, αλλά επιτρέψτε μου να επαναλάβω την προσωπική μου άποψη: Θα είναι ντροπή μας ως Δημοτικό Συμβούλιο να στερήσουμε από τους πολίτες του Μαραθώνα τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Γι’ αυτό το λόγο σήμερα το πρωί παρέδωσα στον Ηλία Ψινάκη την ακόλουθη πρωτοκολλημένη επιστολή, αφενός για να γίνουν κατανοητές οι θέσεις μου και αφετέρου για να συμβάλλω έμπρακτα στην εκλογή Συμπαραστάτη.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής που κατέθεσα στον Δήμαρχο Μαραθώνα έχει ως εξής:

“Αγαπητέ Ηλία,
όπως κατάλαβες και από τις τοποθετήσεις μου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, θεωρώ την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ως ιδιαίτερα σημαντικό – και επιπλέον άκρως σημειολογικό – κομμάτι της θητείας της δημοτικής αρχής στην οποία έχω την τιμή να συμμετέχω.

Σε μια Ελλάδα που φιλοδοξούμε να αλλάξουμε ξεκινώντας από τον Μαραθώνα, δεν είναι δυνατόν να θυσιάζουμε την εκπροσώπηση των πολιτών στη διοίκηση του Δήμου στο βωμό μικροπαραταξιακών συμφερόντων. Άλλωστε τέτοιου είδους «κομματικά» συμφέροντα έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού που βρίσκεται σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη άσκησα έντονη κριτική στους συναδέλφους μου των υπόλοιπων παρατάξεων γιατί δεν επέδειξαν (κυρίως στη δεύτερη ψηφοφορία) την απαιτούμενη συναίνεση προκειμένου να οδηγηθούμε σε μια κοινή επιλογή υποψηφίου για να πληρωθεί η τόσο νευραλγική θέση.

Όμως πριν την κριτική πρέπει να υπάρχει πάντα η αυτοκριτική. Όσο σωστά λοιπόν, θεωρώ ότι αντιμετωπίσαμε – τόσο ως δημοτική αρχή αλλά κυρίως εσύ προσωπικά ως Δήμαρχος – το όλο θέμα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, επέτρεψε μου να θεωρώ εντελώς λανθασμένη την προσέγγιση που είχε προηγηθεί.

Οφείλαμε πρώτοι απ’ όλους να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές μας χωρίζουν από άλλους συνδυασμούς και να προτάξουμε το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας.

Οφείλαμε να έχουμε προσκαλέσει τους υπόλοιπους συνδυασμούς στο ίδιο τραπέζι και να επιχειρήσουμε από κοινού να βρούμε ένα δημότη όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής για να θέσει υποψηφιότητα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ενημερώθηκα ότι ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να επαναφέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο παρά τις δύο ατελέσφορες πρώτες ψηφοφορίες. Θεωρώ λοιπόν ότι οφείλουμε πρώτοι εμείς να αναγνωρίσουμε το δικό μας λάθος και εν συνεχεία να καλέσουμε και τους υπόλοιπους συνδυασμούς να ακολουθήσουν το δρόμο μας.

Θα ήθελα λοιπόν να μου αναθέσεις την εντολή σύστασης μιας διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου (κατόπιν φυσικά πρόσκλησης στους επικεφαλείς των υπόλοιπων συνδυασμών) προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια ειλικρινή συζήτηση και στην επιλογή ενός Συμπαραστάτη του Δημότη που θα μπορέσει να συμβάλλει τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Μαραθώνα.

Δόξα τω Θεώ – όπως αποδείχτηκε περίτρανα στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής –η πόλη μας διαθέτει νέους ανθρώπους, με επιστημονικές γνώσεις, που είναι διατεθειμένοι να εργαστούν σκληρά και να βοηθήσουν στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων του Δήμου μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους στερήσουμε τη δυνατότητα να το πράξουν.

Προσωπικά αδιαφορώ παντελώς για τους λόγους που οι περισσότεροι Δήμαρχοι ανά την Επικράτεια αποφεύγουν επιμελώς να αναδείξουν Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στις δικές τους πόλεις. Ο λόγος άλλωστε είναι προφανής: Σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχει κατασκευαστεί καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του διεφθαρμένου ελληνικού κράτους, ποιος φορέας που ασκεί εξουσία επιθυμεί να έχει πραγματικό έλεγχο;

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι κάνουμε και τι πρεσβεύουμε εμείς. Και πιστεύω ότι πρεσβεύουμε το διαφορετικό, το καθαρό, το ελπιδοφόρο. Γι’ αυτό άλλωστε επέλεξα να συμμετάσχω σε αυτή την προσπάθεια.

Εκτός των άλλων θεωρώ ότι η σωστή λειτουργία της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης θα συμβάλλει τα μέγιστα αφενός στη δημιουργία μιας σημαντικής ουσιαστικής επικοινωνιακής γέφυρας με τους πολίτες του Δήμου μας και αφετέρου στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Θα ήθελα λοιπόν, κατόπιν δικής σου εντολής – και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου – να προχωρήσω σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει στο Δήμο μας Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι πραγματικά μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα ξεκινώντας από τον Μαραθώνα…”

Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Σόμογλου
Δημοτικός Σύμβουλος

epistoli samoglou1

epistoli samoglou2

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.