Η κραυγή αγωνίας μιας παλιάς Ραφηνιώτισσας για την κεραία του θανάτου και το S.O.S της 10χρονης εγγονής της

keraia-1

Η (γιαγιά) Άννα Αρβανιτίδου και η εγγονή της Φωτεινή ένωσαν τις φωνές τους για να διαμαρτυρηθούν η κάθε μία με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο ενάντια στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα ακριβώς στο σπίτι τους στην Ραφήνα και στην οδό Αθηνών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων, οργής και αγανάκτησης από πολίτες της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα. Όμως όταν χθες συνάντησα αυτή την γυναίκα, την κ. Άννα την οποία ξέρω από μικρός, ήρθαν στο μυαλό μου εικόνες από τα παιδικά μου χρόνια. Τα χρόνια της αθωώτητας. Τότε που μαζί με τον Φώτη, που ο θεός θέλησε να πάρει κοντά του σε μικρή ηλικία και να βυθίσει σε πένθος την οικογένεια της κ. Άννας, τον Γιώργο, τον Σπύρο και τα άλλα παιδιά της παρέας, παίζαμε ώρες ατελείωτες στρατιωτάκια, γκαζές και μπάλα στην αυλή του σπιτιού της.

Αυτή η γυναίκα που ένιωσε ότι πιο σκληρό μπορεί να βιώσει μία μάνα, είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο να «μιλήσει» για το… έγκλημα που είναι έτοιμοι να διαπράξουν (πάλι) η Vodafone και ο ίδιος άνθρωπος που απέτυχε πριν λίγο καιρό να εγκαταστήσει την κεραία στο σπίτι της Οδού Αθηνών 37. Κι όταν μου είπε πως δεν ήθελε την επιστολή αυτή που μου παρέδωσε να την γράψει άλλος, παρά μόνο εκείνη, με τα λίγα γράμματα που ξέρει, χωρίς να την νοιάζει αν είναι ανορθόγραφη, αν δεν γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα, τότε ένιωσα διπλά συγκινημένος. Άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις ποιος νοιάζεται για τα λάθη του κειμένου. Σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάει η ψυχή. Και μόνο αυτή.
Διαβάστε τι γράφει η επιστολή που μου έδωσε και θα καταλάβετε πολύ καλά τι εννοώ…

«Έχω χάσει δύο αγαπημένα μου πρόσωπα και καίγομαι μέρα νύχτα από αυτή τη φωτιά που έχω μέσα μου. Δεν πρόκειται να μου σβήσει μέχρι την στιγμή που θα πάω να τους συναντήσω και ιδίως το παιδί μου. Καμμία μάνα να μην πάρει τέτοια πίκρα που πήρα εγώ.
Γι αυτό να μην χαθούν άλλες ψυχούλες. Εδώ και τρία χρόνια περίπου, όπου είχαν τοποθετήσει την κεραία στην γειτονιά μας, χάθηκαν δύο παλικάρια λίγο πιο κάτω από εμάς. Μετά από αυτά τα γεγονότα, φώναξε όλη η γειτονιά, έβαλαν και δικηγόρο και την έβγαλαν.
Γι αυτό αγωνιζόμαστε να μην τοποθετηθεί κεραία στην οδό Αθηνών 37, διαφορετικά θα μαζευτούν οι πολίτες της Ραφήνας και θα αντιδράσουμε ξανά.
Ο κ. Μησηκλής Θεόδωρος, ιδιοκτήτης του οικόπεδου που πρόκειται να τοποθετηθεί η κεραία, ερχόταν παλαιότερα οικογενειακώς στην Ραφήνα για να παραθερίσουν και να κάνουν τα μπάνια τους.
Και μας έλεγαν σαν την Ραφήνα δεν υπάρχει τόσο ωραίο μέρος. Πήγαιναν στο Αύρα για να πιουν το καφεδάκι τους, στις ψαροταβέρνες στο λιμάνι έτρωγαν τα φρέσκα ψαράκια τους. Και τώρα πάνε να τα καταστρέψουν όλα με τις κεραίες.
Τουλάχιστον δεν σεβαστήκανε την γειτονιά που τα παιδιά μας μεγάλωσαν μαζί.
Δυστυχώς όλα για το χρήμα. Αυτά δεν πιάνουν τόπο τα καταραμένα.
Αυτοί δεν μένουν Ραφήνα, μένουν Θεσσαλονίκη ενώ μας έλεγαν ότι θα ερχόντουσαν για να μείνουν μόνιμα εδώ.
Εγώ, τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου μένουμε ακριβώς απέναντι, στην οδό Αθηνών 42».

Αρβανιτίδου Άννα

keraia-3

Μια 10χρονη ρεπόρτερ γράφει για την κεραία

Δεν ήταν όμως μόνο η επιστολή της κ. Άννας που με… ταρακούνησε ήταν και η έκθεση που έγραψε στο σχολείο η εγγονή της, η 10χρονη Φωτεινή που πηγαίνει στην Δ΄τάξη Δημοτικού. Όταν ο δάσκαλος της τάξης τους έβαλε μια εργασία στο σχολείο «ως δημοσιογράφοι να επιλέξουν ένα θέμα που εκείνοι θα ήθελαν να γράψουν» εκείνη χωρίς δεύτερη σκέψη θέλησε να αναφερθεί στο θέμα της κεραίας. Κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη μνεία στο site, τονίζοντας πως «Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την κεραία στο irafina». Γνωρίζοντας προφανώς τις ευαισθησίες μας σε τέτοια θέματα που απασχολούν όχι μόνο τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά όλους μας.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015
«S.O.S»
Η κεραία του θανάτου
Βλέποντας στον απέναντι τοίχο, κολλημένα φυλλάδια που γράφουν πως στην οδό Αθηνών 37, δηλαδή απέναντι από το σπίτι μου, θα βάλουν μια κεραία τηλεφωνικής επικοινωνίας που θα βλάπτει την υγεία μας. Θα πρέπει να λάβετε μέρος στον αγώνα που κάνουμε για να μην μπει.
Μπορεί αυτοί που μένουν μακριά, να μην τους νοιάζει αλλά η κεραία βλάπτει όλη την Ραφήνα.
Αυτός που είπε στην VODAFONE να βάλουν την κεραία μένει στην Θεσσαλονίκη και την κεραία θα την βάλουν μόνο για να πάρει λεφτά.

Φωτεινή Αρβανιτίδου

keraia-2

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την κεραία στο irafina.gr.

Βαγγ. Ιωάννου

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.