Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Αττικής καταγγέλει τη συνέχιση των έργων του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής καταγγέλλουν την Περιφερειακή Αρχή για την απόφασή της να συνεχίσει την κατασκευή των έργων του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας (στις 30/3) πήρε απόφαση να παρατείνει για ένα χρόνο την εκτέλεση των έργων.

Στη συνεδρίαση της 2ας Απρίλη -μετά από αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης»- για το θέμα, αναδείχθηκε ότι η πλειοψηφία της Περιφερειακής Αρχής διαθέτει 2 εκατομμύρια ευρώ για το έργο, σε αντίθεση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Ενώ τότε, το χαρακτήριζε «φαραωνική κατασκευή προς όφελος των εργολαβικών συμφερόντων», σήμερα δίνει το πράσινο φως για την ολοκλήρωσή του και δημιουργεί τετελεσμένα ως προς το απαράδεκτο αυτό έργο.

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής που παραβρέθηκαν διαμαρτυρόμενοι στη συνεδρίαση και εισέπραξαν τη χλεύη και την άρνηση της πλειοψηφίας και της κ. Δούρου να γίνει συζήτηση και να πάρουν το λόγο, αποχώρησαν καταγγέλλοντας την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τακτική της.

Με παρεμβάσεις τους, τόνισαν ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων απαιτεί συνολικό σχεδιασμό και όχι αποσπασματικές προσεγγίσεις. Σημείωσαν, επίσης, την υποκρισία της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια, που από τη μια προσκυνάει συνειδητά την πολιτική της ΕΕ και από την άλλη δικαιολογείται ότι προχωρά στην κατασκευή του ΧΥΤΑ, για να μη «χάσει πόρους και κονδύλια».

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο επιζήμια είναι για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα η πολιτική του ευρωμονόδρομου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταθέσει προτάσεις για την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων, για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και την ακαταλληλότητα του Γραμματικού και της Κερατέας, για την αναβάθμιση της ζωής των εκατομμυρίων εργαζομένων της Αττικής.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ
εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στο συνημμένο διαβάστε το κείμενο των Περιφερειακών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»Αγγελονίδη Χριστίνα, Ζαφειρίου Ελένη, Μανουσγιαννάκη Ιωάννη, Μπάλου Αλεξάνδρα και Πρωτούλη Ιωάννη προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου με αίτημα συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης, σχετικά με το έργο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Ο.Ε.Δ.Α. Β/Α ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ’’ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ’’ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ”.

Αθήνα, 02/04/2015
Αρ.πρωτ.: 18

Προς: Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΘΕΜΑ: Αίτημα συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος στην 11η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικά με το έργο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Ο.Ε.Δ.Α. Β/Α ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ’’ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ’’ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ”

Κύριε Πρόεδρε,
Με αφορμή την υπ’ αριθ. 716/30.03.2015 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής, χορηγήθηκε 10η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του παραπάνω έργου μέχρι και την 31-03-2016.

Το παραπάνω έργο είχε Συμβατική Προθεσμία Λήξης μετά και τη Δοκιμαστική Λειτουργία την 30/04/2009. Από τότε έχουν χορηγηθεί 9 συνεχείς παρατάσεις με καταληκτική ημερομηνία την 31/03/2015.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει εκφράσει την αντίθεσή της για το έργο αλλά και η πλειοψηφία της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας προεκλογικά κατήγγειλε σε όλους τους τόνους τη Διοίκηση Σγουρού για τη κατασκευή του έργου, χαρακτηρίζοντάς το Φαραωνικό και ζητούσε να σταματήσει κάθε εργασία που έχει σχέση με την κατασκευή του ΧΥΤΑ Γραμματικού, ενός έργου άκρως επικίνδυνου για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον.

Μετεκλογικά όμως έβαλε στον Προϋπολογισμό του 2015 δύο εκατομμύρια ευρώ για το ΧΥΤΑ Γραμματικού, ξεχνώντας ότι το έργο «εξυπηρετεί εργολαβικά συμφέροντα».

Αποφεύγει επίσης να καταθέσει τις θέσεις της Περιφερειακής Αρχής και του ΕΔΣΝΑ για το περιεχόμενο της αναθεώρησης / τροποποίησης του ΠΕΣΔΑ, παρά το ότι επανειλημμένα έχει ζητηθεί από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ζητάμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει και να αποφασίσει:

Την ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής επιτροπής και το σταμάτημα κάθε εργασίας που έχει σχέση με το συγκεκριμένο έργο.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ
εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.