Η Ραφήνα και το Πικέρμι σε κοινό δίκτυο

Άλλο ένα ευχάριστο νέο, από τα πολλά που είχαμε σήμερα από τον Δήμο, έρχεται αυτήν την φορά από τον Αντιδήμαρχο κ. Γ. Κοκκόλη.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω μηνύματος που ανήρτησε ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Κοκκόλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και αφορά την διαδικτυακή ενοποίηση του Δημαρχείου Ραφήνας με το κοινοτικό κατάστημα του Πικερμίου.

«Μετά από έγκριση του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε δίκτυο VPN στο κοινοτικό κατάστημα Πικερμίου. Αυτό σημαίνει πιο γρήγορη επικοινωνία των υπηρεσιών με το δημαρχείο Ραφήνας, λιγότερη αναμονή στο ταμείο για τους πολίτες, λιγότερα μούτρα, λιγότερη γκρίνια.»

Για όσους δεν έχουν ιδιαίτερη γνώση στους υπολογιστές και δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν και να αντιληφθούν την σημασία του δικτύου VPN θα σας πούμε τι ακριβώς σημαίνει.

Το VPN ή Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (Virtual Private Network) είναι μια εικονική διαδικτυακή σύνδεση μεταξύ οποιουδήποτε σημείου του Διαδικτύου βρίσκεται ο Η/Υ του χρήστη και ενός επιθυμητού εσωτερικού δικτύου.

Λέγεται εικονική διότι χρησιμοποιεί την υπάρχουσα φυσική σύνδεση με το διαδίκτυο για να αποκαταστήσει πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο του φορέα σαν να ανήκε φυσικά εκεί.

Συνεπώς, ο υπάλληλος του καταστήματος Πικερμίου θα μπορεί να έχει πρόσβαση στους πόρους του εσωτερικού δικτύου του δημαρχείου Ραφήνας που δεν είναι προσβάσιμοι από το υπόλοιπο Διαδίκτυο, όπως π.χ. βάσεις δεδομένων, ταμείο κλπ.

Αποτέλεσμα αυτού, όπως γράφει και ο κ. Κοκκόλης θα είναι η λιγότερη αναμονή στο ταμείο για τους πολίτες, λιγότερα μούτρα, λιγότερη γκρίνια

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.