Νέα βιβλία για νέους από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Μόλις κυκλοφόρησαν Βιβλία για νέους από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Φίλιπ Κερ: ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Το συγκινητικό εφηβικό βιβλίο του Φίλιπ Κερ, που διαδραματίζεται στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, αποτελεί μια ιστορία επιβίωσης κόντρα σε όλες τις δυσκολίες. Στη διάρκεια του σφοδρού χειμώνα ο Μαξ, ο αφοσιωμένος επιστάτης ενός καταφυγίου άγριων ζώων, πρέπει να μάθει να συμβιώνει με τους Ναζί που έχουν εισβάλει στην περιοχή. Πρέπει επίσης να μάθει να κρατάει μυστικά – αφού υπάρχει ένα κορίτσι, η Καλίνκα, που κρύβεται στο καταφύγιο. Η Καλίνκα έχει χάσει το σπίτι, την οικογένεια, τα υπάρχοντά της – τα πάντα εκτός από τη ζωή της. Παρ’ όλ’ αυτά, έχει αποκτήσει ένα μικρό, πολύτιμο δώρο: τη σχέση της με τα σπάνια, άγρια και πονηρά άλογα Πρζεβάλσκι που περιπλανιούνται στο καταφύγιο. Με εξαίρεση τον Μαξ, αυτά τα υπό εξαφάνιση ζώα είναι οι μοναδικοί της φίλοι – ώσπου μια επιχείρηση εξολόθρευσης από τους Ναζί σχεδόν τα αφανίζει. Τώρα πια η Καλίνκα αναγκάζεται να πραγματοποιήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι και να διασχίσει τα παγωμένα ουκρανικά δάση για να σώσει τα δύο τελευταία άλογα που κατάφεραν να επιβιώσουν – αλλά και τον εαυτό της. Η ευαίσθητη και συναρπαστική αυτή ιστορία αποτυπώνει τη δύναμη της θυσίας, την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος και την εκπληκτική αφοσίωση των ζώων.

ker

Κένταρ Μπλέικ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ: ΑΝΤΙ-ΘΕΑ

Το πρώτο βιβλίο μιας νέας σειράς με τίτλο «Ο Πόλεμος της Θεάς» είναι ένα συναρπαστικό, υπερφυσικό θρίλερ που συνταιριάζει την αρχαία ελληνική μυθολογία με τη σύγχρονη κουλτούρα. Η συγγραφέας Κένταρ Μπλέικ είναι μια από τις καλύτερες ανερχόμενες συγγραφείς τρόμου/αγωνίας. Η ζωηρή, ευφάνταστη αφήγησή της φωτίζει τις προσωπικότητες των θεών, ιδιαίτερα της Αθηνάς, ενώ η δράση είναι καταιγιστική. Η Μπλέικ παρουσιάζει ένα ματωμένο, συγκλονιστικό όραμα του λυκόφωτος των θεών, σε όλη τους τη μικρότητα και δύναμη, ενώ αφήνει τους αναγνώστες να αντλήσουν τα δικά τους μηνύματα και συμπεράσματα. Μια απόλυτα εθιστική σειρά που αποτελεί συγχρόνως μια πολύ φρέσκια και συναρπαστική ματιά στη γνωστή μυθοπλασία της αναβίωσης της ελληνικής μυθολογίας στο παρόν.

bleik

Άλεξ Σκάροου: ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ: Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Το τέταρτο βιβλίο της σειράς Οι Φύλακες του Χρόνου (αριθμεί εννέα βιβλία συνολικά) από τον βρετανό Άλεξ Σκάροου έρχεται για να συναρπάσει ξανά τους αναγνώστες με τον καταιγιστικό ρυθμό και την έξυπνη και συγκλονιστική πλοκή του.
Ένα τσουνάμι του χρόνου αλλάζει την ιστορία του Αμερικανικού Εμφύλιου πολέμου. Όταν ο Αβραάμ Λίνκολν, ο μελλοντικός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ακολουθεί τον Λίαμ από το 1831 στο παρόν, ο κόσμος μπαίνει σε επικίνδυνη, χαοτική τροχιά… Αν οι Φύλακες του Χρόνου δεν καταφέρουν να επιστρέψουν τον Λίνκολν στο παρελθόν, ο Αμερικάνικος Εμφύλιος δε θα τελειώσει ποτέ και ο κόσμος θα υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες ενός αιώνιου πολέμου. Θα μπορέσει η Μάντι να πείσει δύο συνταγματάρχες από τις αντίπαλες πλευρές πως μόνο με αμοιβαία κατάπαυση πυρός θα σωθεί το μέλλον;

skaroou

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.