Νέα επιτυχία για την ραφηνιώτισα Κατερίνα Κουτλή

Η Κατερίνα Κουτλή γεννήθηκε στις 08/10/1997 και είναι παιδί της Βενετίας Ανδρεάκου και του Θεμιστοκλή Κουτλή. Είναι αδελφή της Μαρίας και της Βασιλικής που είναι αθλήτριες της ρυθμικής αγωνιστικής γυμναστικής του Παλαιστικού Συλλόγου Ραφήνας Πικερμίου στη Χρυσή Ομάδα.

Ζει στην Ραφήνα από το 2004. Ξεκίνησε να αθλείται σε ηλικία 8 ετών και να δοκιμάζει τις δυνατότητές της στα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού. Μεγαλώνοντας την κέρδισαν οι δρόμοι αντοχής και ημιαντοχής.

Ανήκει στη Αθλητική Ένωση Μεσογείων ” Αμεινίας ο Παλληνεύς” που εδρεύει στην Παλλήνη και προπονείται καθημερινά από τον προπονητή της κ. Δημήτρη Δαμασκινό. Η πρώτη σημαντική διάκριση ήρθε το 2012 όπου πήρε μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ππΑ’/πκΑ’ με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4×300 του συλλόγου της και κατακτά την 2η θέση.

Τα χρόνια που ακολουθούν κερδίζει ένα πλήθος διακρίσεων οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι: 2013 -1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων στα 800μ. -1η θέση στη διεθνή συνάντηση παίδων/κορασίδων Ελλάδος-Κύπρου στα 800μ. 2014 -1η θέση στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στα 800μέτρα. -2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων στα 800 μέτρα. -3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στα 800μέτρα. -4η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα π/κ στα 800μέτρα στ Βουλγαρία. -6η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στις Σέρρες. 2015 -Συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανώμαλο δρόμου πρωταθλητών συλλόγων στην Ισπανία στο δρόμο των 4χμ. και στην κατηγορία των εφήβων/νεανίδων. -4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στον δρόμο 4χλμ νεανίδων.

Την Κυριακή 28 Ιουνίου κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμά της τα 800 μέτρα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στις Σέρρες σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ 2.13.70. Ως αποτέλεσμα της τελευταίας της επιτυχίας είναι η συμμετοχή της στο Βαλκανικό πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων με τη εθνική μας ομάδα στο Πιτέστι της Ρουμανίας στις 4 και 5 Ιουλίου.

Θα εκπροσωπήσει την πατρίδα μας τρέχοντας τόσο στα 800 μέτρα όσο και με την εθνική μας στην σκυταλοδρομία 4×400. Βραχυπρόθεσμος στόχος της είναι η επίτευξη του ορίου του ΣΕΓΑΣ, που θα της εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας της στη Σουηδία. Μακροπρόθεσμος στόχος και όνειρό της η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Πρότυπό της είναι η Αμερικανίδα αθλήτρια ημιαντοχής Mary Cain. Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο της, της αρέσει να τραγουδάει. Συμμετέχοντας στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικεί μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ελπίζοντας να ασχοληθεί με την άλλη της αγάπη την Γεωγραφία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.