Ποιος υπάλληλος του Δήμου Ραφήνας κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες;

Συνεχίζεται η κακοδιαχείριση και η διαφθορά στο Δημόσιο όπως προέκυψε από την ετήσια έκθεση για το έτος 2014 που υπέβαλε ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Φαινόμενα ατιμωρησίας και επιεικών ποινών σε σοβαρές πειθαρχικές υποθέσεις.

Κατά το 2014 κοινοποιήθηκαν στο γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης 2203 πειθαρχικές αποφάσεις που εξέδωσαν τα αρµόδια όργανα του στενού δηµοσίου τοµέα και 765 αποφάσεις φορέων του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα. Ο ΓΕ∆∆ υπέβαλε 149 ενστάσεις κατά οριστικών αποφάσεων και άσκησε 3 προσφυγές κατά τελεσίδικης πειθαρχικής απόφασης. Πρόκειται για φαινόμενα ατιμωρησίας και επιεικών ποινών σε σοβαρές πειθαρχικές υποθέσεις.

Επίσης, περισσότερα από 2.600.000 ευρώ δεν είχαν δηλωθεί κατά τον έλεγχο πόθεν έσχες δημοσίων υπαλλήλων, που διενεργήθηκε από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την ετήσια έκθεση για το έτος 2014 που υπέβαλε ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μία από τις υποθέσεις αυτές αφορά και την Ραφήνα.

Συγκεκριμένα:

Ένσταση κατά απόφασης του Β΄ Πειθαρχικού Συμβουλίου Περιφέρειας Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με την οποία επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης δώδεκα (12) μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών σε υπάλληλο του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για τα πειθαρχικά αδικήματα:

α)της παράβασης καθήκοντος που προσδιορίζεται από τις υποχρεώσεις που επιβάλλουν στον υπάλληλο οι κείμενες διατάξεις, εντολές και οδηγίες,

β)της χρησιμοποίησης της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας ή πληροφοριών που κατέχει ο υπάλληλος λόγω της ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2014 63 υπηρεσίας ή της θέσης του, για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων του ίδιου ή τρίτων προσώπων και γ)της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας.

Ο εγκαλούμενος υπάλληλος, προϊστάμενος της υπηρεσίας ύδρευσης του οικείου Δήμου προέβη σε έκνομες ενέργειες που ζημίωσαν την υπηρεσία, καθόσον χρησιμοποίησε και εκμεταλλεύτηκε τη θέση του παραπλανώντας τους πολίτες ότι θα τους συνδέσει τα ακίνητα τους με το δίκτυο της Ύδρευσης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, χωρίς προηγούμενη αίτηση υδροδότησης και καταβολής του ανάλογου παράβολου.

Οι πολίτες δεν γνώριζαν τις νόμιμες διαδικασίες για τη σύνδεση με το δίκτυο, με αποτέλεσμα ο ανωτέρω παρανόμως να λάβει χρήματα συνολικού ποσού 6.800 ευρώ.

Επίσης δεν κατέβαλε τα χρήματα στο Δήμο ως όφειλε, αλλά τα παρακράτησε για ίδιον όφελος.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο είχε τη δυνατότητα να προβεί στη μετατροπή του κατηγορητηρίου από παράβαση καθήκοντος, όπως προβλέπεται στο άρθρο 106 του
ν.3528/2007, σε παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή σε άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους, το οποίο προβλέπεται στο εδάφιο β΄ της παρ. 1 του άρθρου 107 του ν.3528/2007 όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με το ν.4057/2012.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.