Τι έγινε στη συνάντηση για την ενημέρωση των κατοίκων του Νηρέα. Η μελέτη του 2009, οι ανησυχίες και το επόμενο βήμα

Στις 19.00 χθες Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής του Νηρέα επί της προτεινόμενης κυκλοφοριακής μελέτης της περιοχής Νηρέα – Πρωτέα – Ορειχαλκουργών.

Την συνάντηση την οργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου με τον εξωραϊστικό Σύλλογο Νηρέα.

Το καλωσόρισμα έκανε ο πρόεδρος του εξωραϊστικού Συλλόγου Νηρέα Μανώλης Νταής ο οποίος αφού έθεσε το θέμα της συνάντησης παρουσίασε τα μέλη της επιτροπής, τους κ.κ Θεόδωρο Τσεσμελή (προεδρεύων της συνάντησης), Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο (μελετητής), τον δήμαρχο Β. Πιστικίδη, τους αντιδημάρχους Β. Μπουρνούς και Π. Καλφαντή και τον Ηλία Ταρναρά (μέλος του δσ του Συλλόγου).

DSC 3612

Πρώτος πήρε τον λόγο ο κ. Ταρναράς και ενημέρωσε τους κατοίκους σχετικά με την μελέτη που παρουσιάστηκε όπως και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν μετά την διαβούλευση και την έγκρισή της από την τεχνική υπηρεσία του δήμου. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση της σημερινής δημοτικής αρχής που είναι η πρώτη που έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον, όπως είπε, για την μελέτη που ο Σύλλογος προσπαθεί εδώ και χρόνια να προωθήσει (από το 2009).

Το λόγο στην συνέχεια πήρε ο δήμαρχος Β. Πιστικίδης ο οποίος δήλωσε ότι «όταν ο σύλλογος μου είπε για αυτήν την μελέτη τους είπα ότι από την στιγμή που εμείς αυτό που σκεφτόμαστε ή υποσχεθήκαμε, στο μέτρο του δυνατού, θα το κάνουμε»

Στο σημείο αυτό, με αφορμή των πτήσεων των αεροπλάνων που ανάγκαζε τους ομιλητές να σταματούν γιατί δεν ακούγονταν λόγω του θορύβου, ο δήμαρχος μίλησε για τις προσπάθειες που έχει κάνει από την εποχή που ήταν ακόμα δημοτικός σύμβουλος, να συνταυτιστεί ο δήμος μας με τους υπόλοιπους δήμους των Μεσογείων ώστε να διεκδικήσουν το 10%, σύμφωνα με την νομοθεσία, από την αξιοποίηση του Ελληνικού αλλά και την προσπάθεια που γίνεται σήμερα για να διεκδικήσει την επιβολή τελών στο αεροδρόμιο.

Κλείνοντας μίλησε επί της μελέτης λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε το δ.σ από μόνο του να πάρει μια απόφαση για μια περιοχή στην οποία δεν κατοικούν όλα τα μέλη του δ.σ, αν και ο ίδιος ήταν παλαιότερα κάτοικος της περιοχής, και μάλιστα για μια μελέτη η οποία έγινε πριν από έξι χρόνια. Κλείνοντας τόνισε ότι «θα πρέπει να το έχουμε συμφωνήσει (το αποτέλεσμα της μελέτης) γιατί όσο ποιο πλατιά είναι η συμφωνία είναι ευκολότερο και για τους κατοίκους»

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Β. Μπουρνούς και ενημέρωσε τους κατοίκους ότι η διαβούλευση θα συνεχιστεί ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας του δήμου (www.rafina-pikermi.gr)

Επί της μελέτης μίλησε ο κ. Ηλιόπουλος ο οποίος ανέλυσε στους κατοίκους τις προτάσεις του «Η φιλοσοφία του συστήματος» είπε «έχει να κάνει με τις μονοδρομήσεις που θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τις ανάγκες της περιοχής».

DSC 3616

Ο κ. Μπουρνούς ανέλυσε την διαδικασία που θα πρέπει να γίνει από την στιγμή που τελειώσει η διαβούλευση και μέχρι να εγκριθεί οριστικά η μελέτη και ο κ. Καλφαντής αφού δήλωσε ότι συμφωνεί με το σκεπτικό της μελέτης εξήγησε για το κόστος που θα επωμιστεί ο δήμος όσο αφορά την απόσυρση της παλαιάς σήμανσης, την τοποθέτηση καινούργιας αλλά και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση χρειαστεί.

Οι κάτοικοι της περιοχής πήραν τον λόγο κάνοντας ερωτήσεις , κυρίως προς τον κ. Ηλιόπουλο που σχεδίασε την μελέτη. Εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν με τις μονοδρομήσεις των οδών σε θέματα προσβασιμότητας αλλά και αύξησης της ταχύτητας των οχημάτων.

DSC 3617

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε σχετικά ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν τα οποία όμως είναι αντικείμενο της επόμενης φάσης σε συνεργασία με τον δήμο και τους κατοίκους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.