Το irafina.gr στα εκλογικά τμήματα Ραφήνας και Πικερμίου

Σε εξέλιξη και χωρίς προβλήματα γίνεται η ψηφοφορία του δημοψηφίσματος στα εκλογικά τμήματα στη Ραφήνα και το Πικέρμι. Το irafina.gr έκανε ένα μικρό οδοιπορικό Ραφήνα-Πικέρμι-Ραφήνα από το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες μέχρι το μεσημέρι.

Όσοι είναι πρωινοί και πήγαν μέχρι τις 10-11 τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά και δεν υπήρχαν ουρές. Αντίθετα προς το μεσημέρι η κίνηση αυξήθηκε με τον περισσότερο κόσμο να προσέρχεται μετά τον καφέ και πριν το μεσημεριανό φαγητό.

Στις 09.00 οι αίθουσες ήταν άδειες από κόσμο. Καθόλου ουρά, λίγος κόσμος και με συνοπτικές διαδικασίες ασκούσες το εκλογικό σου δικαίωμα κι έφευγες όπως ο Παναγιώτης Καλφαντής.

kalfantis dimopsifisma

Εκτός αν έπεφτες πάνω σε Κοζή και Κολλάρο που είχαν στήσει το δικό τους πηγαδάκι και δεν έφευγες με τίποτα!

kollaros baggelis kozis

toka kozis

Πρωινός τύπος, καλά δεν μιλάμε για τον δήμαρχο που σηκώνεται πουρνό πουρνό, όπως οι στρατιωτικοί ας πούμε, είναι και η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού και συντοπίτη μας Κώστα Καραμανλή, η κα Νατάσα Παζαϊτη, πάντα υπέρλαμπρη, πάντα απλή και πάντα κομψή.

Με κοντό μαλλί που το διατηρεί όσο καιρό την ξέρουμε, φορώντας ένα ζαχαρί παντελόνι και λευκή μπλούζα, η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρήθηκε λίγο μέχρι να βγάλει άκρη σε πιο εκλογικό τμήμα ανήκε, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.

natassa karamanli

Και δεν ήταν μόνο η κ. Παζαϊτη που δυσκολεύτηκε, ψάχνοντας αρκετά λεπτά τους εκλογικούς καταλόγους να δει που ψηφίζει.

Οι εκλογικοί κατάλογοι και της Ραφήνας και του Πικερμίου ήταν μαζί με αποτέλεσμα να μπερδεύεται ο κόσμος και να ψάχνει να βρει εκλογικά τμήματα που ήταν αλλού. Διότι έβλεπες το όνομά σου, δεν κοίταγες αν έλεγε Ραφήνα ή Πικέρμι και γύριζες όλο το σχολείο μέχρι να καταλάβεις ότι ψάχνεις αλλού!

Ααα αυτή τη φορά δεν είχαμε μεγάλο συνωστισμό και στην είσοδο του σχολείου μια και οι πάγκοι αυτή τη φορά ήταν τρεις. Αριστερά το «Όχι», δεξιά το «Ναι» και πιο έξω το ΚΚΕ με τα δικά του φυλλάδια. Απών (ίσως για πρώτη φορά) ο… συνήθης ύποπτος ο Σπύρος Μικρόπουλος. Αισθητή η απουσία σου ψηλέ! Το έλεγε ο κόσμος που σε έχει συνηθίσει τόσες φορές να σαι στο στέκι σου…

oxi

nai kke

Αυτά στη Ραφήνα γιατί στο Πικέρμι τα πράγματα ήταν πιο… στενά!

Τέλειο το Νέο Γυμνάσιο Πικερμίου στην Κοντοράβδη αλλά αυτό το δρομάκι κάθε φορά που συνωστίζεται πολύς κόσμος με τα αυτοκίνητά του, υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος στο λεπτό.

kontorabdi

Κάτι ήξερε ο Θανάσης Αδαμόπουλος που προσήλθε μετά της συζύγου του Χριστίνας Λαμπίρη και άφησε το αμάξι του στην διασταύρωση.

adamopoulos

Κάπου μακρύτερα πάρκαρε και ο Ανδρέας Βασιλόπουλος, όπως και ο Γιώργος Κοκκόλης.

basilopoulos tsagkarakis kokkolis

Στο σχολείο επικρατούσε σχετική ηρεμία, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται με καλή ροή, δίχως ουρές στα εκλογικά τμήματα.

Σημείο συνάντησης για κουβεντούλα υψηλής ανάλυσης όμως (κυριολεκτώ) ήταν το σταυροδρόμι πριν το σχολείο, όπου ο doctor Μύρων Τσαγκαράκης μας εξηγούσε πως κατέληξε στο τι θα ψηφίσει και γιατί ανήρτησε ένα κείμενο σε δύο τοπικά sites. Στην παρέα προστέθηκε και ο Ανδρ. Βασιλόπουλος και ο Γιώργ. Κοκκόλης αλλά και με την μηχανή του ο Κυριάκος Κόκκινος.

tsagkarakis kokkinos-basilopoulos

Στο τέλος στην ομήγυρη ήρθε και ο Θαν. Αδαμόπουλος. Περιττό να πούμε ότι όποιος περνούσε από κει σταματούσε για κουβεντούλα.

Οι απόψεις πολλές και διαφορετικές, αλλά όλες με γνώμονα για ένα καλύτερο μέλλον. Από κεί πέρασε και ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης με την μεγάλου κυβισμού μηχανή του.

Επιστροφή στη Ραφήνα, στη συνέχεια όπου η κίνηση ήταν εμφανώς πιο έντονη, τα αυτοκίνητα απ έξω απ το σχολείο σχημάτιζαν ένα κομβόι και κλασσικά παρκαρισμένα πάνω στη λεωφόρο. Ποιος νοιάζεται τέτοια ώρα για το αν περνάνε οι άλλοι!!!

eklogiko diploparkarisma

Κόσμος πηγαινοέρχεται, o Μάκης Βουδούρης με καλοκαιρινό ντύσιμο (βλέπε σορτς) λόγω υψηλών θερμοκρασιών, περίμενε τον Χρήστο Τσεμπέρη και τον Παναγιώτη Γαβριήλ όπου έπιναν στο Κολυμβητήριο τον καφέ τους. Πρώτη φορά τα ακούω!

Ο Γιώργος Δουβίτσας του ΔΟΠΑΠ ήρθε, ψήφισε και καθάρισε σε χρόνο dt.

doubitsas

Πολλές γνώριμες φιγούρες για να μην αδικούμαι κάποιους, φίλοι συντοπίτες, συνάδελφοι παρέλασαν από το προαύλιο προκειμένου να ψηφίσουν είτε με παρέα είτε οικογενειακά όπως ο Παναγιώτης Σπανόπουλος.

spanopoulos

Εκεί και οι εκπρόσωποι της τάξης με πρώτο και καλύτερο τον κουμπάρο μου Σπύρο Τσίρο.

Όσο περνούσε η ώρα και ο ήλιος έκαιγε στο δόξα πατρί, τόσο τα παγωμένα νερά έδιναν και έπαιρναν από το κυλικείο του σχολείου. Δερουγγέρης και «Βουγιουκλάκη» είχαν δουλίτσα…

Πέρασαν και παράγοντες του ποδοσφαίρου. Όπως ο αντιπρόεδρος της Τριγλίας Μάριος Διαγγελάκης, ο οποίος ούτε σήμερα δεν μας αποκάλυψε τίποτα για τις μεταγραφές της ομάδας. Και με αυτά, έφθασε το μεσημέρι και οι περισσότεροι πήγαν για φαί. Άλλοι πάλι πήγαν για καφέ!

Τι να πεις. Έκαστος στο είδος του…

Να θυμίσουμε πως τα καταστήματα ψηφοφορίας για τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου είναι:

Α) Νέο Γυμνάσιο Πικερμίου, Ιερέως Κοντοράβδη 9, Πικέρμι για τη δημοτική ενότητα Πικερμίου, όπου θα λειτουργήσουν 6 Εκλογικά τμήματα και
Β) 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, Ραφήνα για τη δημοτική ενότητα Ραφήνας, όπου θα λειτουργήσουν 16 Εκλογικά τμήματα .

Η ψηφοφορία είναι μέχρι τις 19:00.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.