Αφιέρωμα στον εφευρέτη του τεστ ΠΑΠ με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Στη Διασταύρωση Ραφήνας και στην αίθουσα του ιερού Ναού Αναλήψεως, έγινε σήμερα το απόγευμα στις 18.00 η προγραμματισμένη εκδήλωση – αφιέρωμα του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για την ημέρα της Γυναίκας που είναι αύριο 8 Μαρτίου..

papanikolaou

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Βάσω Κιούση (Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού) όπου αναφέρθηκε στην «Ιστορία της Γυναίκας”, και δη στους αγώνες του γυναικείου κινήματος για ισότητα και ο τοπικός ερευνητής Δημήτρης Μακρής, όπου αναφέρθηκε στη Κύμη Ευβοίας την γεννέτειρα του Γ. Παπανικολάου εφευρέτη του Τεστ Παπ και ο ιατρός-γυναικολόγος Γεώργιος Μώρος, ο οποίος με την σειρά του έκανε αναφορά στον Γ. Παπανικολάου παρουσιάζοντας άγνωστες λεπτομέρειες απο τη ζωή του.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, έδωσε το παρών στην εκδήλωση, μαζί με τους Αντιδημάρχουςι Δημήτρη Μισοκοίλη, Δήμητρα Τσεβά και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Γιώργο Δουβίτσα.

Στο ακροατήριο διακρίναμε ακόμα τον υποψήφιο Βουλευτή Νίκο Καντερέ,τον καθηγητής κ. Θωμαδάκη,την Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας Χριστίνα Παναγιώτου, τον πατέρα Νικόλαο του Ιερού Ναού Αναλήψεως Ραφήνας, και πολλούς κατοίκους του Δήμου.

Ο κ. Πιστικίδης στον σύντομο λόγο του μίλησε για την ισότητα που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ των δύο φύλων σε όλα τα επίπεδα, αλλά που δυστυχώς δεν βλέπει να υπάρχει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.