Αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Ραφήνας

Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Ραφήνα λάβαμε την παρακάτω επιστολή-διευκρίνιση όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών κατά την πρόσβασή τους στο σχολείο.

Γράφουν λοιπόν…

Καλημέρα,
ενημερωθήκαμε από την ιστοσελίδα σας την είδηση για τις “Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Δευτέρα και την Τρίτη 23 και 24 Μαρτίου”.
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτή η ενέργεια του Δήμου είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Ραφήνας.

Ο Σύλλογός μας είχε υποβάλλει αίτημα από τις 8 Ιανουαρίου 2014 ζητώντας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η πρόσβαση των 700 και πλέον μαθητών και εκπαιδευτικών προς και από το σχολείο να είναι ασφαλής.

Γι’ αυτό το λόγο πρότεινε την κατασκευή διαγράμμισης, τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη, κατάλληλη σήμανση με πινακίδες και τοποθέτηση σχολικού τροχονόμου.
Πέραν της υποβολής του αιτήματος ο Σύλλογος συνέχισε τις υπενθυμίσεις, τις παραστάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και στο Δήμαρχο.
Για του λόγου το αληθές σας στέλνω επισυναπτόμενη την απόφαση του Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας για το θέμα αυτό.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ραφήνας έχει υποβάλλει αίτημα στο Δήμο Ραφήνας -Πικερμίου από τις 8 Ιανουαρίου 2014 ζητώντας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνει η πρόσβαση των 700 και πλέον μαθητών και εκπαιδευτικών προς και από το σχολείο τους ασφαλής

Για το λόγο αυτό πρότεινε την κατασκευή διαγράμμισης , τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη για πεζούς ,κατάλληλη σήμανση με πινακίδες και τοποθέτηση τροχονόμου την ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων.

Ανάλογο αίτημα υπέβαλε και ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Ραφήνας καθώς τα δύο σχολεία συστεγάζονται.

Με πρωτοβουλία των δύο Συλλόγων το αίτημα ήρθε για συζήτηση προ Η. Δ στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου μετά από δύο συνεδριάσεις που αναβλήθηκαν λόγω απαρτίας συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε στη συνεδρίαση της 27 Οκτωβρίου 2014.

Μέχρι σήμερα 18 Μαρτίου 2015 κανένα έργο δεν έχει γίνει , παρ ’όλες τις υπενθυμίσεις και παραστάσεις που έχουν γίνει από το ΔΣ του συλλόγου στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου
Για το λόγο αυτό διαμαρτυρόμαστε στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου για την απαράδεκτη ολιγωρία του σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα ασφάλειας της ζωής των παιδιών μας .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ
ΤΩΡΑ

ΡΑΦΗΝΑ 18/3/2015
Το Δ.Σ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.