Η Ραφήνα τίμησε τον σπουδαίο Βασίλη Τσιτσάνη (φωτορεπορτάζ)

Η Ραφήνα και το Πικέρμι τίμησαν σήμερα Κυριακή στην αίθουσα του ΚΑΠΗ τον Βασίλη Τσιτσάνη, ο οποίος γεννήθηκε ακριβώς έναν αιώνα πριν. Ο μεγάλος συνθέτης είναι ο δημιουργός που πήρε το ρεμπέτικο το έκανε λαϊκό και από εκεί το γνώρισε όλο το πανελλήνιο. Η Ραφήνα έχει ένα επιπλέον λόγο να τον αγαπάει περισσότερο μια και με τα “καβουράκια” του έκανε διάσημη την περιοχή μας.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, καλωσόρισε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και ευχαρίστησε όσους πρόσφεραν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ο κ. Πιστικίδης ευχαρίστησε θερμά και τον Στέλιο Καραγιώργο, ο οποίος με την ιδιότητα του Διευθυντή του Κέντρου Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη, ήρθε από τα Τρίκαλα ειδικά για να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση.

DSCI0474

DSCI0540

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γιώργος Δουβίτσας, μίλησε για τη ζωή και το σπουδαίο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, κι εκείνος με την σειρά του θέλησε να ευχαριστήσει τα μέλη της επιτροπής για τα πολιτιστικά και ιδιαίτερα τον Βλ. Καϊσερλόγλου και τον Πλ. Ανδριτσάκη, ενώ η Τασούλα Δημοπούλου η οποία ήταν η υπεύθυνη της εκδήλωσης, θέλησε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές της.

DSCI0488

Η κ. Δημοπούλου με τα «Τα παιδιά του βουνού», ο Ιωσήφ Πικουλίδης με το μπουζούκι του, ο Αλέκος Αργυρόπουλος με την κιθάρα και η Νατάσα Γιάννου με την φωνή της, τραγούδησαν μεγάλες επιτυχίες του Βασίλη Τσιτσάνη.

DSCI0496

DSCI0493


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βασ. Πιστικίδης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Μισοκοίλης, οι Αντιδήμαρχοι Αντ. Παλπατζής, Παναγ. Καλφαντής, Γ. Κοκκόλης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γ. Δουβίτσας, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας Χρ. Παναγιώτου, ο Τ. Μαλάκης (πρώην κοινοτάρχης), η Βάσω Κιούση από το Ελληνικό Κέντρο Τεχνης και Πολιτισμού, από τον Σύλλογο Κρητών οι Συλλόγου Π. Βλαχάκης και Θ. Κουραπάς, ο τοπικός ερευνητής Δημ, Μακρής, η Στ. Μισοκοίλη η Δέσπ. Μαθιούδη από το τμήμα πρόνοιας του Δήμου και η Δημοτική Σύμβουλος Χρ. Βλαχάκη.

DSCI0454

DSCI0471

DSCI0526

Και φυσικά ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά τη νέα μεγάλη αίθουσα του ΚΑΠΗ Ραφήνας, η οποία απ ότι φάνηκε ήταν μικρή για να φιλοξενήσει εκδηλώσεις τέτοιας εμβέλειας.Επίσης θα πρέπει να τονίζουμε την συνεισφορά σε τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου.

DSCI0506

DSCI0497

DSCI0521

DSCI0524

DSCI0530

DSCI0537

DSCI0512

Φωτορεπορτάζ Βασίλης Κελέκης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.