Παναγ. Καλφαντής: Χειροπιαστό έργο ύψους 7,5 εκατ. ευρώ – Με τον Βαγγ. Μπουρνούς συνεχίζουμε και την επόμενη τετραετία

Mια πενταετή θητεία φτάνει στο τέλος της. Μια θητεία με πολλή δουλειά και συνεχές έργο, που ξεκίνησε με διάθεση προσφοράς και συνεισφοράς στον δικό μας τόπο, στους ανθρώπους του, που είναι αυτοί που περπατάμε δίπλα τους.

Ξεκινήσαμε με όρεξη και όραμα για να διορθώσουμε λάθη του παρελθόντος. Ακούσαμε το διπλανό μας, το γείτονα, τον συνδημότη μας. Αφουγκραστήκαμε τις ανάγκες του. Με υπομονή σκύψαμε στο κάθε πρόβλημα, προσπαθώντας με όλες μας τις δυνάμεις να δώσουμε λύσεις, κι όταν αυτό δεν ήταν εφικτό, να του πούμε την αλήθεια κοιτώντας τον στα μάτια.

Το έργο που πραγματοποιήθηκε από αυτή τη δημοτική αρχή έγινε με πολύ κόπο, μελέτη, και κυρίως με ορμή και διάθεση για πρόοδο και εξέλιξη. Με πρόγραμμα που δεν αντικατόπτριζε ανούσιες υποσχέσεις, αλλά ανταποκρινόταν με συνέπεια στην πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουμε.
Και το έργο μας είναι χειροπιαστό και ορατό σε όλους. 45 μεγάλα και μικρά έργα δαπάνης 7.500.000 ευρώ στα τέσσερα χρονιά που πέρασαν.

Και προγραμματισμός για ώριμα έργα στο άμεσο μέλλον δαπάνης 9.000.000 ευρώ .
Η πολιτική μας βούληση και οι αποφάσεις,που κάποιες φορές δυσαρέστησαν, ήταν απαραίτητες για το καλό αυτού του τόπου συνολικά. Γιατί κάποτε πρέπει να βλέπουμε συνολικά το καλό όλων κι όχι μόνο το προσωπικό συμφέρον.

Στις επιτυχίες μας πιστώνεται η ενεργοποίηση της δωρεάν Δημοτικής συγκοινωνίας, η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας, αγορές και ενοικιάσεις χώρων για στάθμευση οχημάτων, ανάδειξη αρχαιολογικών ευρημάτων, δημιουργία σχολικών κτιρίων και υποστηρικτικές χρήσεις νεκροταφείου, ο εκσυγχρονισμός του στόλου των δημοτικών οχημάτων, η συμμέτοχη σε εργοστάσιο επεξεργασίες βλαστικών υπολειμμάτων ,η απόδοση του παραλιακού μετώπου στο Δήμο και κυρίως η υλοποίηση του αποχετευτικού συστήματος .

Τα παραπάνω έγιναν με δυσκολίες πολλές, σ’ ένα κράτος πολλές φορές «δύσκολο» και δυσλειτουργικό. Συνεργαστήκαμε, δουλέψαμε και ψάξαμε για λύσεις για να φέρουμε τον Δήμο σε μια εποχή που οι ανάγκες γίνονται επιθυμίες και οι επιθυμίες υλοποιούνται γιατί αυτό αξίζει σ’ αυτό τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Με αυτές τις σκέψεις προχωράμε. Κι όπως είπε πολύ σοφά μία μεγάλη πολιτική προσωπικότητα του 20ου αιώνα «Πρόσεχε τις σκέψεις, γιατί γίνονται λέξεις, κι αυτές πράξεις και συνήθειες, που πλάθουν χαρακτήρα και φτιάχνουν το πεπρωμένο μας».

Για όλους αυτούς τους λόγους, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, θα στηρίξω με την υποψηφιότητα μου τη «Σύγχρονη Πολιτεία» και τον Βαγγέλη Μπουρνού, για να συνεχίσουμε ένα έργο, που όπως αποδείξαμε με το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, έχει πάρει σάρκα και οστά κι έχει δυναμική και μεγάλες προοπτικές.

Παναγιώτης Καλφαντής

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ραφήνας-Πικερμίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.