Γιάννης Σπανός: Σε λίγη ώρα η κηδεία του – Οι πρώτες εικόνες

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Σπανό, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, θα πουν σήμερα φίλοι και συγγενείς στον σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιάτο.

Από τις 13:00 η σορός θα εκτεθεί για προσκύνημα, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 14.00 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Γεννημένος στις 26 Ιουλίου 1934, ο Γιάννης Σπανός μεσουράνησε στα μουσικά δρώμενα από το 1965 έως και τη δεκαετία του ’90, γράφοντας αναρίθμητα κομμάτια για το ρεύμα του ελληνικού τραγουδιού που αναπτύχθηκε λίγο πριν από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 και αποτελούσε μια προσπάθεια ανανέωσης του ελαφρού τραγουδιού, το λεγόμενο Νέο Κύμα. Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Γιάννης Σπανός πέθανε σε ηλικία 85 ετών και ενώ ετοιμαζόταν πυρετωδώς για τις εμφανίσεις του στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με τον Γιώργο Χατζηνάσιο.

Από νωρίς το πρωί, στην εκκλησία έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν στεφάνια στη μνήμη του από συνεργάτες, φίλους και ανθρώπους που τον αγαπούσαν και τον θαύμαζαν. Μεταξύ των αποστολέων βρίσκονται: η Χαρούλα Αλεξίου, η δισκογραφική εταιρία MINOS EMI, η υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και ο Γιώργος Κατσαρός.

Δες τις φωτογραφίες:

tlife.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.