Σπάτα: Γιατί έκλεισαν τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη

Κλειστά είναι από σήμερα Δευτέρα 9 και μέχρι τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη στα Σπάτα, όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σχολείο ενημερώνει για τους λόγους που πάρθηκε η απόφαση αυτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Αγαπητοί γονείς,

Σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής μας επικοινωνίας, επανερχόμαστε στο ζήτημα της προσωρινής αναστολής λειτουργίας του σχολείου μας για προληπτικούς λόγους, για να σας ενημερώσουμε.

Σύμφωνα με την απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, το σχολείο μας όπως και άλλα 34 σχολεία σε όλη τη χώρα, θα παραμείνει κλειστό έως και τη Δευτέρα 23/3.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι ΔΕΝ υπάρχει κρούσμα σε μέλος της σχολικής μας κοινότητας ή συγγενή του, αλλά το μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, επειδή υφίσταται ενδεχόμενο επαφής με κρούσμα.

Στο διάστημα που το σχολείο μας δεν θα λειτουργεί:

-Θα σας ενημερώσουμε για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί η εκπαιδευτική μας δραστηριότητα. Στο πλαίσιο αυτό, θα αξιοποιηθεί η ψηφιακή πλατφόρμα του σχολείου και θα γίνεται αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Ανάλογα και με τη βαθμίδα φοίτησής τους, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δημιουργικές εργασίες κι επαναληπτικές ασκήσεις και να έρθουν σε επαφή με ψηφιακό διαδραστικό υλικό.

– Είναι αυτονόητο ότι δεν θα γίνουν ούτε οι προγραμματισμένες συναντήσεις γονέων. Οι έλεγχοι επιδόσεων των παιδιών σας θα σας αποσταλούν ηλεκτρονικά.

– Είμαστε βέβαιοι ότι και από τη δική σας πλευρά θα φροντίσετε ώστε να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και προφύλαξης για εσάς και τα παιδιά, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των ειδικών.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το θέμα και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και Υγείας και να κινούμαστε με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της σχολικής μας κοινότητας και τη δημόσια υγεία.

Με αίσθημα ευθύνης, σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, το σχολείο μας για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει κλειστό από αύριο Δευτέρα 9/3 και μέχρι νεωτέρας. Διευκρινίζεται ότι ΔΕΝ υπάρχει κρούσμα του COVID-19 σε μέλος της σχολικής μας κοινότητας ή συγγενή του, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής με κρούσμα. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το θέμα με ψυχραιμία και υπευθυνότητα και να κινούμαστε με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία της σχολικής μας κοινότητας και τη δημόσια υγεία. Ζητούμε συγγνώμη για το προχωρημένο της ώρας που γίνεται η επικοινωνία μας, αλλά το θέμα είναι σύνθετο και ευαίσθητο και έπρεπε πρώτα να αποσαφηνιστούν μια σειρά από ζητήματα. Για το λόγο αυτό, ευχαριστούμε θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την πολύ ουσιαστική συνεργασία. Στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα ακολουθήσει νέα επικοινωνία μαζί σας.

Για οτιδήποτε νεότερο θα είμαστε σε επικοινωνία μαζί σας.

Απο τη διοίκηση

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.