“Άμεση υλοποίηση των προτάσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης που υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανακούφιση του λαού από την πανδημία !!”

Στις 30/4/2020 έγινε Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη συζήτηση σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αίσθημα ευθύνης έθεσε στο σώμα προς ψήφιση τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση και προστασία εργαζομένων, ανέργων, μικρών επαγγελματιών, και προτάσεις για την βελτίωση των συνθηκών στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι οι εκατοντάδες απολυμένοι, οι σε δύσκολή οικονομική κατάσταση εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, στο εμπορικό κέντρο και αλλού, τα εκατοντάδες μαγαζιά σε αναστολή, αλλά ακόμα και οι απλήρωτοι ωρομίσθιοι εργαζόμενοι στον πολιτιστικό Οργανισμό Ξενοφώντα…

Συγχρόνως μεγάλη αγωνία υπάρχει για την άσχημη υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και των αθλητικών χώρων μπροστά στην επαναφορά της λειτουργίας τους και την ανάγκη για τα κατάλληλα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης για μαθητές, νεολαία και το εκπαιδευτικό δυναμικό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε λοιπόν σε ψηφοφορία τη λήψη των εξής μέτρων και παρεμβάσεων από το Δήμο:

Συγκεκριμένα :

ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

• Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

• Άμεση επισκευή των αθλητικών χώρων (γήπεδο 7Χ7) στα Σπάτα αξιοποιώντας σε τέτοιες έκτακτες συνθήκες όλα τα δυνατά μέσα.

• Άμεση μετεγκατάσταση του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας σε κτηριακή υποδομή μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

• Άμεση παράταση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών η θητεία των οποίων λήγει τον Ιούνη, για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας λόγω των έκτακτων καταστάσεων της πανδημίας.

• Την διεκδίκηση της άμεσης μονιμοποίησης των σχολικών καθαριστριών για μια ολοκληρωμένη και σταθερή παροχή υπηρεσιών στις σχολικές μονάδες.

ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

• ΑΜΕΣΗ Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

• ΑΜΕΣΗ Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).

• Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

• Αναστολή των δημοτικών τελών για το επόμενο τετράμηνο στους μικρούς επαγγελματίες που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα 12χιλ ευρώ.

• Πλήρης απαλλαγή ή τουλάχιστον μεγάλη ελάφρυνση για δημοτικά τέλη και για εργαζομένους που έχασαν την δουλειά τους ή αναστάλθηκε η σύμβαση τους,

• Αποδυτήρια και ντους για τους εργάτες καθαριότητας και τους εργαζόμενους στα εξωτερικά συνεργεία, όπως προβλέπεται από τον Π.Δ. 16/1996 (Φ.Ε.Κ. 10/Α/18-1-1996).

• Μέριμνα για την τοποθέτηση υαλοπινάκων στα γκισέ του Πρωτοκόλλου, των ταμείων, των ΚΕΠ, του Δημοτολογίου, των Δημοτικών Ιατρείων, των Κέντρων Κοινότητας και όλων των χώρων, όπου οι συνάδελφοι έρχονται σε επαφή με το κοινό και πρέπει να προστατευτούν.

• Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.

ΓΙΑ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

• Τη διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.

• Τη διεκδίκηση του άμεσου διπλασιασμού του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας για να καλύπτει τις ανάγκες αντιμετώπισης καθημερινών περιστατικών και για τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό. Η έλλειψη μέτρων πρόληψης και υγειονομικού υλικού έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής δύο γιατρούς σε καραντίνα.

• Έργα βελτίωσης των συνθηκών υγιεινής στον οικισμό των Ρομά.

Το Δημοτικό συμβούλιο υπερψήφισε τις προτάσεις αυτές ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση που κράτησε τεσσερισήμισι ώρες. Η παράταξη της Δημοτικής Αρχής καταψήφισε αυτές τις προτάσεις μαζί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Αργυρός-Κατής) και την παράταξη του κου Στρατίκη. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια του κου Αργυρού να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Λαϊκής Συσπείρωσης να θέσει τις προτάσεις της σε ψηφοφορία (!!), επιχειρώντας να καταστρατηγήσει την διαδικασία και επί της ουσίας και την ψήφο των δημοτών. Οι δυο παρατάξεις συμπορεύτηκαν με την άποψη που είχε και η Δημοτική Αρχή για δήθεν χύμα προτάσεις και μέτρα που «δεν μπορούν να υλοποιηθούν» και μάλιστα τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή αναλώθηκε σε μια ενημερωτική συζήτηση και δεν κατέθεσε το δικό της πλέγμα προτάσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού.
Αναρωτιόμαστε ποιες προτάσεις δεν μπορεί (ή μήπως δεν θέλει) να υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή του ματωμένου πλεονάσματος: να πληρωθούν οι μουσικοί του Δήμου, να ζητήσει από την κυβέρνηση την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού, την μονιμοποίηση των καθαριστριών ή να απαλλάξει από τα τέλη επαγγελματίες και ανέργους που δεν έχουν ουσιαστικά να τα πληρώσουν; Είναι ουτοπικό όπως είπε και ο Δήμαρχος να δώσει (πόσα χρόνια το υπόσχεται;) μια έστω και προσωρινή λύση για μια ανθρώπινη στέγαση των μαθητών του 2ου Γυμνάσιου και μάλιστα μέσα σε συνθήκες κορωνοϊού; Ή να προχωρήσει επιτέλους η κατασκευή των γηπέδων και η βελτίωση των δημοτικών χώρων εργασίας !!

Οι προτάσεις αυτές υπερψηφίστηκαν και στο Τοπικό Συμβούλιο της Αρτέμιδας στο οποίο πάλι η παράταξη του Δημάρχου τις καταψήφισε, αναφέροντας μάλιστα σχετικά με την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους εκατοντάδες εργαζόμενους που έχουν απολυθεί από το αεροδρόμιο, ότι αυτές οι «απολύσεις είναι νόμιμες» λες και αυτό θα γεμίσει το οικογενειακό τους τραπέζι…

Και σε τοπικό επίπεδο αποδεικνύεται πως αυτές οι δυνάμεις εφαρμόζουν -με υπερβολική ευλάβεια θα λέγαμε – την κυβερνητική πολιτική που στηρίζει, με δισεκατομμύρια, τράπεζες και βιομήχανους, ενώ διατηρεί τη γύμνια των δομών υγείας και αφήνει τα ψίχουλα για το λαό.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, ο λαός και τα σωματεία της περιοχής πρέπει να παλέψουν για την υγεία και τα δικαιώματα μας, για να μην πληρώσουμε για ακόμα μια φορά τα σπασμένα. Σε αυτό το πλαίσιο η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μια παρακαταθήκη, μπορεί να παίξει ένα θετικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. Οι μαζικοί φορείς και τα σωματεία της περιοχής πρέπει να μπουν τώρα μπροστά για να υλοποιηθεί κάθε μέτρο που μπορεί να δώσει ανάσες. Το ζητούμενο είναι ο λαός να μην μείνει παθητικός παρακολουθητής των εξελίξεων και της θύελλας που έρχεται από αυτό το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, αλλά να πάρει την υπόθεση στα χέρια του !!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.