Σπ. Μικρόπουλος: 21ος αιώνας & ευωδίες της άνοιξης

25 προς 26 Μάη ξημερώνοντας ενώ είμαι στις αγκάλες του Μορφέως αρχίζω να βλέπω, περισσότερο όμως να μυρίζω την κόλαση!!! Κάποιος γείτονας έχει ρίξει τα καλά της αποχέτευσής του στο δίπλα χωράφι και, ω, τις μυρουδιές της άνοιξης δέχομαι ομαδικά στην μύτη μου!

Εχτές με την βροχή αλλά και σήμερα στης 7πμ ο συλλεκτήριος δρόμος μου, μύριζε κάτι μεταξύ του βρεμένου χώματος, του οδοστρώματος, των άνθεων και της σκατίλας!

Ζήλωσαν κι άλλοι συνδημότες την δόξα του προηγούμενου κι έβγαλαν τα καλά τους στους δρόμους, εύγε και σ ανώτερα. Αυτό το έργο είναι συνεχές πάνω από 10 χρόνια.

Μου είναι πολύ εύκολο να χαρακτηρίσω ανεύθυνους και γαϊδούρια η ότι άλλο θέλει να προσθέσει καθείς, για αυτούς όλους. Αλλά, για να φτάσει ο κάθε συμπολίτης σ αυτά τα επίπεδα παίζει ρόλο το οικονομικό, ζόρια και μερικές φορές η ανέχεια στα δύσκολα που περνάμε όλοι μας, ενώ έχουν προηγηθεί πολλά.

Το πρώτο είναι οι ΟΤΑ και στην Ραφήνα Κεχαγιόγλου – Χριστόπουλος απέτυχαν με τον βιολογικό, χωρίς βέβαια η κεντρική εξουσία να μην έχει τις ευθύνες της.

Οι Πιστικίδης και Μπουρνούς θα βάλουν τα όνομά τους στο κάδρο αν αυτά τα 5χρονια δεν δώσουν λύση για την αποχέτευση. Πολλοί στο χωριό μας γίναμε ειδικοί στο που και πως θα πρέπει να γίνει-λειτουργήσει ο βιολογικός, η άποψη ανάθεσης μελέτης στο Πανεπιστήμιο ΧΤΕΣ είναι η πλέον ορθή. Τώρα αν θα γίνει στο σπίτι μου, η στο χωράφι του ξαδέλφου μου, η στην Ψυτάλλεια είναι θέμα επιστημόνων.

Καλό Θα ‘ναι οι επόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι να ξέρουν πως αν δεν λύσουν το ζήτημα θα ‘ναι εκ προοιμίου αποτυχημένοι. Τα προβλήματα της Ραφήνας είναι 2 με τα συμπαρομαρτούντα.

Α )Λιμάνι που είναι πιο ζόρικο μιας που και η πίεση της κεντρικής εξουσίας είναι περισσότερη, συν την εμπειρία από το ξεπούλημα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Β) Αποχέτευση που ο ΟΤΑ μπορεί και πρέπει να παίξει κυρίαρχο ρόλο, αλλά πότε?

Μικρόπουλος. Θ. Σπύρος

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.