Πολλά μπράβο μετ’ επαίνων στους «μαθητές» του προγράμματος «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» (φωτό)

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου σε μια ζεστή εκδήλωση έκανε τις απονομές στους «μαθητές» του προγράμματος «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους», στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ραφήνας – Πικερμίου.

Ο Δήμαρχος Β. Πιστικίδης αφού καλωσόρισε τους… πτυχιούχους έδωσε αμέσως τον λόγο στην Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου την κ. Λεγάκη, η οποία ήταν λιτή και περιεκτική: «Πέρασαν τρείς μήνες, από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, που ήμασταν μαζί. Εκατό ώρες συμπληρώσαμε που παρακολουθήσαμε τα μαθήματα και νοιώθω ειλικρινά συμμαθήτριά σας. Τώρα ήρθε η στιγμή να πάρουμε αυτή την βεβαίωση,που ουσιαστικά είναι μια επιβράβευση θα έλεγα για τον κόπο που κάναμε σε όλο αυτό το διάστημα».

Ο Δήμαρχος με την σειρά του έδωσε συγχαρητήρια σε όλους και είπε μεταξύ άλλων: «Είναι καλό που διευρύνατε τους ορίζοντές σας, αποκτήσατε νέες εμπειρίες που θα σας φανούν χρήσιμες στο μέλλον. Μετά από τα μαθήματα σίγουρα είσαστε πρωτοπόροι και σίγουρα πιο εξοικειωμένοι σε τέτοιες καταστάσεις, όπως ας πούμε πυρκαγιές ή πλημμύρες που στο παρελθόν έχουν πλήξει την περιοχή. Να λοιπόν που τώρα αποκτήσατε την γνώση και αν χρειαστεί θα μπορείτε να συμβάλλετε και στους Δήμους αλλά και να μεταδώσετε τις γνώσεις σας σε άλλους».

Ακολούθησαν οι απονομές «Βεβαίωσης Παρακολούθησης», που τις έκαναν εκτός από τον Δήμαρχοι, οι Αντιδήμαρχοι Αντ. Παλπατζής, ο οποίος είναι και στην Πολιτική Προστασία του Δήμου, Παναγιώτης Καλφαντής, η κ. Λεγάκη, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΜΚΟ PRAKSIS, οι κ.κ. Άγγελος Χοβαρδάς, Μαρία Γκλέζου, Βάϊος Γερέντης, Φίλιππος Πατρίκιος Αναστασίου και φυσικά όσοι παρακολούθησαν τα μαθήματα. Ακολούθησε μπουφές.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, υλοποίησαν το Εθνικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους»,, που είχε σκοπό την ανάδειξη του εθελοντισμού.

Στόχος του προγράμματος ήταν η εκπαίδευση ενηλίκων για την απόκτηση δεξιοτήτων Διαχείρισης Κινδύνου και Κρίσεων, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.