Σπάτα: Μειωμένη κατά 68% η επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» τον Σεπτέμβριο!

Σε 68% ανέρχεται η μείωση της ταξιδιωτικής κίνησης στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το Σεπτέμβριο, με τις συνέπειες της πανδημίας να συνεχίζουν να ασκούν σημαντική επίδραση στα αεροπορικά ταξίδια.

Ειδικότερα, το Σεπτέμβριο, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στις 861 χιλιάδες επιβάτες περίπου, μειωμένη κατά 68% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019. Οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών πτήσεων, κατέγραψαν μείωση της τάξης του 58% και 72,3% αντίστοιχα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελ. Βενιζέλος, συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 6,9 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 65,7% σε σχέση την αντίστοιχη περίοδο του 2019, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κατά την περίοδο Μαρτίου Σεπτεμβρίου. Η διεθνής κίνηση μειώθηκε κατά 68,9%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 58,2%.

Ο αριθμός των πτήσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο εννιάμηνο έφθασε τις 90.354 καταγράφοντας πτώση της τάξης του 49% σε σχέση με το 2019, λόγω των ακυρώσεων πτήσεων κατά την περίοδο Μαρτίου-Σεπτεμβρίου, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19. Οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 44% και οι διεθνείς πτήσεις κατά 52,7%.

Πηγή:ΑΠΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.