“Ανάβλεμμα”: Κοίταγμα ψηλά, εδώ και 18 χρόνια από το Λύκειο Ελληνίδων Ραφήνας!

Το 2002 γεννήθηκε στο σπίτι του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας το περιοδικό “Ανάβλεμμα”. Το μόνο έντυπο που εκδίδεται σταθερά ανάμεσα στα 53 παραρτήματα του εσωτερικού και τα 16 του εξωτερικού του Λυκείου των Ελληνίδων.

Στόχος του να ατενίζει ψηλά τους στόχους του Λ.τ.Ε. και να διασώζει την ελληνική παράδοση και το λαϊκό μας πολιτισμό. Να ερευνά και να αποτυπώνει στις σελίδες του την τοπική ιστορία, που ξεκινά από το 3000 π.Χ. ως την εγκατάσταση των εκδιωγμένων Τριγλιανών προσφύγων και φτάνει ως σήμερα. Μέσα από τα άρθρα του ξεπηδούν ιστορικές μορφές , σημαντικά γεγονότα, ανεξερεύνητες περιοχές, έθιμα και πολιτιστικές δράσεις του Λ.Ε.Ρ., αφιερώματα στους μικρούς μας φίλους, εκπαιδευτικές ιδέες, λαογραφικός πλούτος! Η άξια συντακτική του ομάδα με πρωτοπόρο τη Χριστίνα Παναγιώτου, που από την αρχή ανέλαβε την επιμέλειά του, μαζί με τα ηχηρά ονόματα σπουδαίων επιστημόνων καλύπτουν με ευαισθησία και αγάπη προς καθετί ελληνικό, το πλούσιο περιεχόμενό του.

Το Ανάβλεμμα όμως είναι και ένα κομμάτι των ανθρώπων του Λ.Ε.Ρ., αυτών που πρόσθεσαν τη σφραγίδα τους με τα βιώματα, τις προσωπικές τους μαρτυρίες, τα κείμενά τους και μετέτρεψαν το περιοδικό αυτό σε ένα δικό τους απόκτημα, μια αλυσίδα, που τους ενώνει άρρηκτα όλους μαζί.

Ξεφυλλίζοντας τις μπεζ, σαν παλιακές , σελίδες του βρίσκουμε όλοι τμήματα της ζωής μας, της ιστορίας της ταυτότητάς μας και λειτουργεί για τη μεγάλη οικογένεια του Λ.τ.Ε. ως φωτεινός φάρος του ελληνικού πολιτισμού!

Πατώντας πάνω στην ηλεκτρονική διεύθυνση (ΕΔΩ) μπορείτε να ξεφυλλίσετε μερικά από τα τελευταία τεύχη από το “Ανάβλεμμα”!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.