Οι Κινέζοι (ξανα)έρχονται στη Ραφήνα!

Κινέζοι αξιωματούχοι από την περιοχή Enshi της Κίνας πέρασαν το κατώφλι του δημαρχείου Ραφήνας, όπου τους υποδέχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Μπουρνούς και Γιώργος Κοκκόλης καθώς και ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Φούκας.

Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, με την κινεζική αντιπροσωπεία να είναι εξαιρετικά χαλαρή και ευδιάθετη. Οι Κινέζοι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τον ελληνικό πολιτισμό και έδωσαν έμφαση στη διμερή συνεργασία στο εμπόριο, τον τουρισμό και την πράσινη ενέργεια.

Από την πλευρά του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, ο κ. Μπουρνούς τόνισε τη σημασία που αποδίδεται στη συνεργασία με την Κίνα ως τον μοχλό ανάπτυξης της περιοχής μας και αναφέρθηκε στα σχέδια για κατασκευή Παλαιοντολογικού Γεωπάρκου στο Πικέρμι, το οποίο θα προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον.

Ο κ. Κοκκόλης τόνισε πως στόχος του δήμου είναι η ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και παραγωγών προκειμένου να αποκτήσουν εξωστρεφή και τυποποιημένα προϊόντα που θα βασίζονται στην εξαιρετική τους ποιότητα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν ηλεκτρονική επικοινωνία και να προωθήσουν τις διμερείς δράσεις σε όλα τα επίπεδα, ενώ οι Κινέζοι προσκάλεσαν τη δημοτική αρχή να επισκεφθεί την πόλη τους.

Πηγή: Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου (fb)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.