1ο Δημοτικό Σχολείο Μαραθώνα: Ανακοίνωση για την επαναλειτουργία του Σχολείου

Ανακοίνωση για την επαναλειτουργία του Σχολείου από τη Δευτέρα, εξέδωσε η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημ. Σχολείου Μαραθώνα

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρουν:

Αγαπητοί Γονείς/Κηδεμόνες,

Όπως γνωρίζετε, από την Δευτέρα, 11-01-2021, τα Σχολεία επαναλειτουργούν. Σύμφωνα με την Εγκύκλιο που απέστειλε στα Σχολεία το Υπουργείο Παιδείας, πρέπει να λάβουμε κάθε πρόσφορο μέτρο που να συμβάλει στην προστασία της υγείας των μελών της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Έτσι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Η πρωινή προσέλευση όλων των μαθητών παραμένει η ίδια, δηλ. από τις 08:00π.μ. έως τις 08:15π.μ.. Οι μαθητές, ερχόμενοι, παραμένουν στο προαύλιο, στην καθορισμένη για το κάθε τμήμα θέση, έως τις 08:15, οπότε χτυπάει το κουδούνι και μπαίνουν στις τάξεις τους μαζί με τον Εκπαιδευτικό που έχουν μαζί του μάθημα την 1η ώρα.

Η αποχώρηση θα πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, προκειμένου να αποφύγουμε τον συνωστισμό μαθητών και συνοδών έξω από τις αυλόπορτες: πρώτα , στις 13:00μ.μ., θα αποχωρούν οι μαθητές των Α΄, Β΄ & Γ΄ Τάξεων και στις 13:15μ.μ. οι μαθητές των Δ΄, Ε΄& ΣΤ’ Τάξεων. Ως εκ τούτου, όσοι έχετε παιδιά στις Α΄, Β΄ & Γ΄ Τάξεις, παρακαλείσθε να είστε έξω από το Σχολείο στις 13:00μ.μ. Σε περίπτωση που βρέχει κατά την ώρα της αποχώρησης, θα παίρνετε τα παιδιά μέσα από το Σχολείο, εκτός από αυτά που φεύγουν μόνα τους, την ώρα που αντιστοιχεί στην κάθε τάξη. Επίσης, οι μαθητές των μικρών τάξεων που φεύγουν με το λεωφορείο και του Ολοήμερου, παραμένουν με τον δάσκαλό τους ως τις 13:15μ.μ.

Όσον αφορά στα μέτρα πρόληψης κατά την διάρκεια λειτουργίας του Σχολείου, ισχύουν τα εξής: συνεχής καθαρισμός των χώρων, των θρανίων , του εργαστηρίου πληροφορικής, καλός αερισμός των αιθουσών κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, παραμονή των μαθητών στις αίθουσες όταν βρέχει και όχι συνωστισμός τους στους διαδρόμους, παραμονή σε συγκεκριμένο για κάθε τάξη χώρο του προαυλίου στα διαλείμματα και αποφυγή ανάμειξης ατόμων διαφορετικών τμημάτων, ύπαρξη αντισηπτικών σε όλες τις αίθουσες, ενισχυμένες εφημερίες, άμεση επικοινωνία με τους κηδεμόνες όταν κάποιος/α μαθητής/τρια αισθανθεί αδιαθεσία.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Έχουμε παραλάβει και άλλες μάσκες τις οποίες θα μοιράσουμε στα παιδιά. Καλό είναι να έχουν μαζί τους, σε ξεχωριστό σακουλάκι άλλες δύο μάσκες, εκτός από αυτή που θα φορούν ερχόμενα το πρωί.

Αν κάποιο παιδί αισθάνεται αδιαθεσία , είναι προτιμότερο να μένει στο σπίτι, ώσπου να είναι καλά, όπως πολύ σωστά γινόταν και πριν κλείσουμε.

Το σχολικό λεωφορείο και το Ολοήμερο θα λειτουργούν κανονικά.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία.
Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημ. Σχολείου Μαραθώνα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.