Βιβλία αυστηρά για εφήβους

ΣΥΝΑΡΠΑΣΤIΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ΓΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Αν είσαι έφηβος, με αυτά τα βιβλία θα κολλήσεις!

Οι πιο όμορφες αναμνήσεις από τα νεανικά μας χρόνια έρχονται κατευθείαν από τα καλοκαίρια μας! Βουτιές στην παραλία, βόλτες και παιχνίδια στην πλατεία του χωριού, ατέλειωτες ποδηλατάδες, απολαυστικά μεσημέρια κάτω από ένα δέντρο σε μια αιώρα, στιγμές που δεν θέλουμε να τελειώσουν ποτέ! Και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά ένα βιβλίο με τσακισμένη σελίδα ή σελιδοδείκτη συμπληρώνει το τέλειο φόντο.

Όπως κάθε καλοκαίρι, εάν είσαι έφηβος/η, σου προτείνουμε τα καλύτερα βιβλία που απογειώνουν κάθε στιγμή! Βιβλία που προσφέρουν διασκέδαση, βιβλία που σε καλωσορίζουν σε ιδέες και σκέψεις για έναν καλύτερο κόσμο. Κάνε μια βόλτα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου ή στο eshop μας για να τα ανακαλύψεις όλα και να διαλέξεις με βάση τα γούστα σου.

Σειρά: Νυχτερινό Σχολείο

Νυχτερινό Σχολείο
Κ. Τζ. Ντόχερτι

Η Άλι Σέρινταν είναι ένα μπερδεμένο κορίτσι της μεσαίας τάξης. Όταν οι γονείς της τη στέλνουν εσώκλειστη στην Κιμμέρια Ακαδημία, νομίζει ότι βρίσκεται απλώς σε κάποιο αυστηρό αριστοκρατικό σχολείο, σαν αναμορφωτήριο. Και ότι αρκεί να προσαρμοστεί για ένα διάστημα, ώσπου να ξεθυμάνει η ιστορία. Μεγάλο λάθος…

Κληρονομιά
Κ. Τζ. Ντόχερτι

Όταν ξεσκεπάζεις μυστικά, ξεσκεπάζεις και ψέματα… Τον τελευταίο χρόνο η Άλι αντιμετώπισε τρεις συλλήψεις, τη δολοφονία μιας φίλης, τη διάλυση της οικογένειάς της. Μέσα σε όλα αυτά, έπαψε να πιστεύει στον εαυτό της. Το μόνο φωτεινό σημείο ήταν πλέον η νέα της ζωή στην Κιμμέρια Ακαδημία…

Σχολομαντείο Μάθημα Πρώτο – Θανάσιμη εκπαίδευση
Ναόμι Νόβικ

Η Γκαλάντριελ (ή Ελ) φοιτά στο Σχολομαντείο, μια σχολή για έφηβους μάγους, ένα «σχολείο επιβίωσης» χωρίς δασκάλους, χωρίς φίλους, μια αρένα απ’ την οποία λίγοι μόνο καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί. Θα κατορθώσει η Ελ να αναδείξει τις δυνάμεις της και να αποφοιτήσει από το τρομακτικό αυτό σχολείο διατηρώντας ακέραια την ψυχή της;

Σειρά: Το κήρυγμα της φωτιάς

Το καράβι της αιωνιότητας
Φραντσέσκα Χεγκ

Γεννήθηκαν μαζί και θα πεθάνουν μαζί. Δυο δίδυμα αδέλφια, ένας δυνατός Άλφα και μια μεταλλαγμένη Ωμέγα – μοναδικό κοινό τους σημείο, η στιγμή του θανάτου τους. Ένας αγώνας για το μέλλον ολόκληρου του κόσμου ξεκινά. Και ό,τι άρχισε μέσα στις φλόγες ίσως τελειώσει μέσα στις φλόγες.

Σειρά: Οδός Τρόμου

Party Games
Ρ. Λ. Στάιν

Η 17χρονη Ρέιτσελ δέχεται την πρόσκληση του Μπρένταν Φίαρ για ένα πάρτι στο σπίτι του στο νησί Φίαρ. Εκείνο που δεν ξέρει η Ρέιτσελ είναι ότι σ’ αυτό το πάρτι γενεθλίων κάποιος θα παίξει θανάσιμα παιχνίδια μαζί τους.

Μην ξενυχτήσεις
Ρ. Λ. Στάιν

Στη μικρή πόλη Σέιντισαϊντ, φροντίζεις να μη μείνεις ξύπνιος μέχρι αργά, γιατί μπορεί να σου συμβούν ένα σωρό φριχτά πράγματα… Σύντομα ξεκινούν οι φόνοι και οι πιο απαίσιοι εφιάλτες γίνονται πραγματικότητα…

Σειρά: Πράκτορας δίχως άδεια

Η τελευταία στιγμή
Άντριου Λέιν

Μια φρέσκια και συναρπαστική προσέγγιση στο εφηβικό κατασκοπικό µυθιστόρηµα. Μια σειρά από µέλη του προσωπικού του Ινστιτούτου Γκόλντφιντς βρίσκονται νεκρά. Η ειδική πράκτορας Μπεξ αναλαμβάνει την έρευνα και αναγκάζεται να επιστρατεύσει ξανά τον Κίερον, για να εισχωρήσει στο ινστιτούτο υιοθετώντας την πλαστή ταυτότητα ενός εφήβου που είναι διάνοια στους υπολογιστές.

Ο τελευταίος επιζών
Άντριου Λέιν

Η ειδική πράκτορας Μπεξ κανονίζει να συναντήσει τον Κίερον σε µια καφετέρια, για να του πει πως δεν μπορεί να θέτει πλέον τη ζωή του σε κίνδυνο. Λίγα δευτερόλεπτα αφότου παρκάρει, το αυτοκίνητό της ανατινάζεται, σκορπίζοντας παντού φλεγόμενα συντρίµµια. Ποιος θέλει να τους σκοτώσει;

Σειρά: Οι φανταστικοί Μπράιτστορμ 

Ταξίδι στην άκρη της Γης
Βάστι Χάρντι

Ο Άρθουρ και η Μόντι Μπράιτστορμ νιώθουν τον κόσμο να χάνεται κάτω απ’ τα πόδια τους όταν μαθαίνουν πως ο πατέρας τους βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια μιας εξερευνητικής αποστολής στο νοτιότερο σημείο του κόσμου. Τα πάντα όμως αλλάζουν μόλις ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες στοιχείο που τους οδηγεί στο συμπέρασμα πως όλα όσα τους είπαν ήταν ένα ψέμα.

Σκοτεινοί ψίθυροι
Βάστι Χάρντι

Τα δίδυμα αδέλφια Μπράιτστορμ είναι πάντα χωμένα στην περιπέτεια! Η Ευδώρα Βέιν οργανώνει έναν στόλο εξερευνητών που θα αναζητήσει τον χαµένο τυχοδιώκτη Έρµιτατζ Ρίγκλσγουορθ στον τελευταίο του προορισµό. Τι είναι αυτό που πραγµατικά ψάχνει; Ο Άρθουρ είναι αποφασισµένος να το ανακαλύψει.

Δυο στόματα
Κατερίνα Δημόκα

Μια αναδρομή στις πληγές που άνοιξε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Μια μουσική υπόκρουση στην ειρήνη και την ανθρωπιά. Μια βαθιά συγγνώμη απέναντι στα εγκλήματα της Ιστορίας. Για όσα δεν γίνεται να ξεχάσουμε…

Το αγόρι στο θεωρείο
Αγγελική Δαρλάση 

Μια ιστορία για την απώλεια, τον πόνο, την προσφυγιά, αλλά και για την παρηγορητική δύναµη της φαντασίας, της συµπόνιας και της ανθρωπιάς, εµπνευσµένη από το πραγµατικό συµβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο Δηµοτικό Θέατρο Αθηνών, το 1922.

Ομήρου Ιλιάδα                                      Ομήρου Οδύσσεια Μιχάλης Γκανάς
Μιχάλης Γκανάς

Μια πρωτότυπη νέα Ιλιάδα και νέα Οδύσσεια, ξαναγραµµένες από έναν σύγχρονο δηµιουργό. Ο Μιχάλης Γκανάς ξαναγράφει και ξαναλέει τα δύο ομηρικά έπη µε τον δικό του τρόπο, βάζοντας µέσα στο κείµενο στοιχεία από την πλούσια γλωσσική και ποιητική µας παράδοση. Για να δεις τα έργα του πρώτου ποιητή όλων των εποχών με άλλο μάτι!

Αν κάποιο από τα παραπάνω βιβλία σου έκανε κλικ, πρότεινέ το και στους φίλους σου!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.