Δημ. Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου (13/7): Παιδικές χαρές, ΔΕΑΑΠ και προσλήψεις

Εκτός από το θέμα του Μεγάλου Ρέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (προς Τρίτη) είχαμε κι άλλα θέματα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων μεταξύ των οποίων, οι παιδικές χαρές, προσλήψεις εποχιακών και ισολογισμό, προϋπολογισμό ΔΕΑΑΠ ΑΕ.

Ψηφίστηκαν τα θέματα για:

Λήψη απόφασης εκκίνησης διαδικασιών για την εργασία: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ».

Πρόκειται για 57.200 ευρώ που έχουν εγκριθεί από παλαιότερο ΔΣ κι αφορά επισκευές (πινακίδες, φωτισμός, νερό, κάδοι απορριμμάτων κλπ) στις παιδικές χαρές που βρίσκονται στο Πάρκο Καραμανλή, Καβουνίδη, Τσάκωνα και Πλατεία Πικερμίου.

Με την περάτωση των έργων μπορούν να πάρουν και την πιστοποίηση (ΟΜΟΦΩΝΑ).

Λήψη απόφασης περί της 145/2015 Οικονομικής Επιτροπής για άσκηση ή μη ενδίκων μέσων κατά της απόφασης 4896/2014 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αφορά οφειλές 278.000 ευρώ προς τη Εφορία για λογαριασμό της ΔΕΑΑΠ ΑΕ. Η γνωμοδότηση της δικηγόρου που έχει αναλάβει την υπόθεση είναι να μην γίνει έφεση, να μπει ο Δήμος στη ρύθμιση και να πληρώσει σε δόσεις.

Σε αυτό το σημείο πήρε τον λόγο ο κ. Βουδούρης, ο οποίος είπε: «τι προβλέπουμε εμείς να παράγει αυτή η διοίκηση», ενώ έκανε λόγο για αναζήτηση ευθυνών από τις προηγούμενες διοικήσεις για το χρέος.

Ευαγγ. Μπουρνούς: Είχαμε δύο δυνατότητες. Ή να κλείσουμε την ΔΕΑΑΠ ή να προσπαθήσουμε να την σώσουμε. Προτιμήσαμε τη δεύτερη λύση. Να την απαλλάξουμε από τα βάρη, να έχει μια υγιή βάση, να την «καθαρίσουμε», να πάρει φορολογική ενημερότητα και να την ενισχύσουμε.

Νίκος Λιούτας (λογιστής ΔΕΑΑΠ ): Το κόστος κλεισίματος είναι 700.000 ευρώ. Οι αποζημιώσεις, η μισθοδοσία, η ρύθμιση στο ΙΚΑ κλπ.

Λευκό ψήφισε η κ. Τόκα.

Λήψη απόφασης περί αποδοχής της οικονομικής ενίσχυσης του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου από τη ΔΕΔΔΗΕ.

Έγινε εισήγηση από τον κ. Παλπατζή και πέρασε ΟΜΟΦΩΝΑ.

Λήψη απόφασης περί επιστροφής χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. (ΟΜΟΦΩΝΑ)

Λήψη απόφασης για διάθεση και χορήγηση ποσού 10.000€ σε ενδεείς. (ΟΜΟΦΩΝΑ).

Η κ. Τόκα μίλησε γι αυτούς που ήταν εκπρόθεσμοι αν θα γίνει κάτι, αλλά δεν εισακούσθη διότι απλά ήταν εκπρόθεσμοι όπως της απάντησαν.

Λήψη απόφασης επί της υπ’ αριθμ. 51/2015 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου με δ. τ. ‘’ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΒΟΥΝΙΔΗΣ’’».

Πρόκειται για ένα χρηματικό υπόλοιπο για το 2014 της τάξεως των 107.924 ευρώ. (ΟΜΟΦΩΝΑ)

Λήψη απόφασης περί έγκρισης προγραμματισμού πρόσληψης υπαλλήλων για άμεσες και επείγουσες ανάγκες, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Πρόκειται για προσλήψεις που θα γίνουν μες τον Ιούλιο με σύμβαση αορίστου χρόνου (2μηνες και 3μηνες συμβάσεις) με εισήγηση του κ. Παλπατζή. (ΟΜΟΦΩΝΑ).

Οικονομικός απολογισμός και ισολογισμός ΔΕΑΑΠ ΑΕ για το 2014.

Την εισήγηση έκανε ο κ. Καρνάβας. (ΛΕΥΚΟ ΦΑΦΟΥΤΗΣ, ΤΟΚΑ).

Προϋπολογισμός ΔΕΑΑΠ ΑΕ για το 2015.

Την εισήγηση έκανε ο κ. Καρνάβας.

Τις ενστάσεις του υπέβαλε ο κ. Φαφούτης, ο οποίος ψήφισε «Λευκό» μαζί με την κ. Τόκα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.