Δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα! Λοκντάουν μέχρι τα Χριστούγεννα; Τι τρομάζει τους ειδικούς

Συναγερμός έχει σημάνει στους ειδικούς και την κυβέρνηση μετά από τη χθεσινή εκτόξευση των κρουσμάτων στα 6.909, η οποία φέρνει νέα μέτρα για να ανακοπεί το νέο κύμα της πανδημίας.

Ωστόσο οι εκτιμήσεις των επιστημόνων είναι δυσοίωνες για το άμεσο μέλλον, με το lockdown να είναι στο τραπέζι.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του καθηγητή Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής της Σορβόννης Γρηγόρη Γεροτζιάφα, στο Twitter, ο οποίος εκτίμησε πως αν χαθεί κι άλλος χρόνος, μέχρι τα Χριστούγεννα θα επιβληθεί νέο οριζόντιο lockdown στην Ελλάδα.

«Εάν στην Ελλάδα συνεχίζουν να χάνουν χρόνο, μέχρι τα Χριστούγεννα θα γίνει και lockdown, και υποχρεωτικός εμβολιασμός και θα προστεθούν μερικές χιλιάδες βαριά ασθενείς με COVID-19 και θα θησαυρίσουν οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι υγείας από την περίθαλψη των μη COVID-19 ασθενών», έγραψε.

Σήμερα μάλιστα, μιλώντας στο Mega, σημείωσε ότι το μεγαλύτερο λάθος που έγινε ήταν ότι δεν επιταχύνθηκε ο εμβολιασμός.
«Αυτό το είδαμε μαζί για πρώτη φορά την άνοιξη, όταν σας είχα πει ότι έρχεται το 4ο κύμα. Ήταν δεδομένο ότι θα φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση. Δεν έγινε τίποτα για να αντιμετωπιστεί. Επιδημιολόγοι από τον Απρίλιο – Μάιο μιλούσαν για τέταρτο κύμα. Στην Ελλάδα είμαστε σε βασική έλλειψη ομογενούς εμβολιασμού σε όλη τη χώρα. Υπάρχει ετερογένεια ανά περιοχή, περιοχές με πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Στη Γαλλία είμαστε το 86% του πληθυσμού εμβολιασμένο, άνω των 12 ετών. Η ζωή μας είναι κανονική. Το μεγάλο λάθος που έχει γίνει στην Ελλάδα είναι ότι δεν επιτάχυναν τον εμβολιασμό. Είναι πρόβλημα γενικής στρατηγικής», τόνισε ο κ. Γεροτζιάφας.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο δυνατότητες: ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους δημοσίους υπαλλήλους και τους παράνομους μετανάστες.

Ο κ. Γεροτζιάφας αναφερόμενος στους αρνητές του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σημείωσε πως υποκινούνται από σκοτεινά κέντρα.
«Το κράτος έχει τους μηχανισμούς για να καταστείλει διάφορα κινήματα. Δε θα συζητήσουμε για το πώς θα κατασταλεί ένα κίνημα ανθρώπων που σαφέστατα καθοδηγούνται από σκοτεινά κέντρα. Γνωρίζω από συναδέλφους πως υπάρχουν άνθρωποι που πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα και κάποιοι γιατροί τους λένε να μην κάνουν εμβόλιο. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο η εμβολιαστική εκστρατεία δεν έγινε σωστά, αλλά ούτε η εκπαίδευση και ενημέρωση των γιατρών», τόνισε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να γίνει lockdown γρήγορα, υποχρεωτικός εμβολιασμός, τουλάχιστον στο δημόσιο για να χαλαρώσει η κοινωνία και να λειτουργήσουμε καλά μετά από δύο μήνες».

newpost.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.