Αραφήν (καταναλωτικός συνεταιρισμός): Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Η πρόταση της ημέρας….. φάβα “παντρεμένη”, με καραμελωμένα κρεμμύδια! Προτιμήστε την εξαιρετική φάβα μας, με τη γεύση (κατά γενική ομολογία των πελατών μας) της φάβας της σαντορινιάς και καλλιεργημένης βιολογικά σε ένα μικρό αγρό!

Η ήπια γλυκιά γεύση των κρεμμυδιών θα δέσει µε τον απαλό χαρακτήρα του οσπρίου.

Υλικά (για 4-6 άτοµα)

500 γρ. φάβα
1 ποτηράκι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο + 6 κ.σ. για το σοτάρισµα
1 λίτρο χλιαρό νερό
3 κρεµµύδια, κοµµένα σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ξίδι µπαλσάµικο
1 µατσάκι φρέσκια ρίγανη (τα φύλλα της)
αλάτι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε τη φάβα σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτουµε το νερό, χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε µε καπάκι και αφήνουµε να σιγοβράσει για περίπου 30-45 λεπτά (ανάλογα µε τη φάβα), ανακατεύοντας ανά διαστήµατα. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε λίγο χλιαρό νερό.

Σε άλλη κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, σοτάρουµε τα κρεµµύδια σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουµε συνέχεια, ώστε να µην αρπάξουν. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν ένα µελί χρώµα, προσθέτουµε τη ζάχαρη και το ξίδι. Ανακατεύουµε για άλλα 5 λεπτά και αποσύρουµε από την εστία.

Περνάµε τη φάβα από το multi, για να αποκτήσει κρεµώδη υφή. Προσθέτουµε τη ρίγανη, το 1 ποτηράκι ελαιόλαδο και όσο αλάτι χρειάζεται και ανακατεύουµε απαλά. Σερβίρουµε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουµε µε τα καραµελωµένα κρεµµύδια.

υστερόπληκτρον: αντί ρίγανης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάπαρη, είναι εξαιρετική επιλογή!

faba kremidia

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.