Οι real estate κινήσεις του Μασούτη – Πούλησε τις αποθήκες στο Μαρκόπουλο έναντι 6 εκατ. ευρώ!

Eξελίξεις καταγράφονται αυτή την περίοδο στον τομέα που ονομάζεται “logistics” για τη Διαμαντής Μασούτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η εταιρεία προέβη πρόσφατα στην πώληση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης που είχε αποκτήσει με την εξαγορά της Προμηθευτικής το 2018, γεγονός που σηματοδότησε τότε την είσοδο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Αττική.

Όπως πληροφορείται το Capital.gr η συγκεκριμένη κίνηση για την πώληση των αποθηκών της Προμηθευτικής θεωρήθηκε ως ευκαιρία, δεδομένου ότι η προσφορά που έλαβε η επιχείρηση για τις συγκεκριμένες αποθήκες στο Μαρκόπουλο Αττικής, υπερέβη το ποσό των 6 εκατ. ευρώ, αποτελώντας ουσιαστικά και μία κίνηση της επιχείρησης στη σκακιέρα του real estate. Το γεγονός αυτό ήταν που έπεισε τη διοίκηση της εταιρείας να πουλήσει τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις στην εταιρείας Νικολάου Τools, δεδομένου πως παρά το γεγονός ότι κάλυπταν την τροφοδοσία της Αττικής και των καταστημάτων της Πάτρας της Μασούτης, δεν κάλυπταν λόγω μεγέθους τις πραγματικές ανάγκες τις επιχείρησης.

Από τις κεντρικές αποθήκες στο Καβαλάρι πλέον η διανομή

Μετά την πώληση των logistics η αλυσίδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, πραγματοποιεί πλέον τις διανομές της πανελλαδικά από τις κεντρικές αποθηκευτικές της εγκαταστάσεις στο Καβαλάρι της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν χώρο στον οποίο η Μασούτης επένδυσε 50 εκατομμύρια ευρώ το 2011 και έχουν συνολική επιφάνεια 62.000 τ.μ. Μάλιστα στη διάρκεια του 2020 το logistics center στο Καβαλάρι παραλάμβανε 1.763 παλέτες την ημέρα με τον μέσο όρο των κιβωτίων που διαχειρίστηκαν ανά ημέρα οι άνθρωποι της εταιρέιας την περασμένη χρονιά να είναι 88.000 τεμάχια, ενώ εκτελέστηκαν συνολικά 31.553 δρομολόγια.

Νέος κύκλος αναζήτησης και συζητήσεων στην Αττική

Αυτή την περίοδο, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, στελέχη της αλυσίδας βρίσκονται στην Αττική, διερευνώντας τρία διαφορετικά ενδεχόμενα ως προς το πεδίο που ονομάζεται επένδυση σε logistics. Το πρώτο ενδεχόμενο από αυτά αφορά στην αγορά οικοπέδου και στην ανέγερση εκ θεμελίων, νέων εγκαταστάσεων που θα εναρμονίζονται με τις αποθηκευτικές και διανεμητικές ανάγκες της εταιρείας. Το δεύτερο ενδεχόμενο έχει να κάνει με την πιθανότητα αγοράς έτοιμης εγκατάστασης, μεγαλύτερης ωστόσο σε επιφάνεια από την προϋπάρχουσα – της Προμηθευτικής – στο Μαρκόπουλο. Το τρίτο ενδεχόμενο – το οποίο παρόλ’ αυτά φαντάζει αρκετά μακρινό – είναι να συνεργαστεί η Μασούτης με εξωτερικό συνεργάτη με τη μορφή του 3PL (Third Party Logistics).

Επί της ουσίας πάντως τα επικρατέστερα σενάρια είναι τα δύο πρώτα. Αναφορικά με το τι αναζητούν τα στελέχη της επιχείρησης σούπερ μάρκετ στην Αττική, είναι μία εγκατάσταση που θα ανέρχεται σε περίπου 40.000 τ.μ. συνολικής στεγασμένης επιφάνειας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η υλοποίηση μίας τέτοιας επένδυσης και αυτού του βεληνεκούς δεν αποτελεί επιτακτική προτεραιότητα για την αλυσίδα εάν κανείς σκεφτεί ότι ο αριθμός των καταστημάτων της στη Νότια Ελλάδα δεν είναι τόσο εκτεταμένος αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ωστόσο τα στελέχη της και η διοίκηση προγραμματίζουν τα επόμενά τους βήματα, στα οποία περιλαμβάνεται και αυτή η κίνηση που θα μπορέσει να ενδυναμώσει σημαντικά την ισχύ της αλυσίδας στον τομέα της διανομής, με συνθήκες εξοικονόμησης κόστους, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή η μεταφορική δαπάνη είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη εάν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι η διακίνηση γίνεται από τη Θεσσαλονίκη προς την υπόλοιπη Ελλάδα και κυρίως προς το Νότο.

capital.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.