Λεφτά έχει ο δήμος “να φάνε οι κότες” και οι… ημέτεροι

Το ότι η Αρτέμιδα (Λούτσα) είναι η πιο βρώμικη πόλη της Ανατολικής Αττικής δεν είναι αμφισβητήσιμο. Μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό φέρνει η εκάστοτε διοίκηση του δήμου. ΓΙΑ ΜΕΝΑ, τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν μερικοί δημότες της. Ότι άχρηστο έχουν το πετάνε οπουδήποτε, αρκεί να μην το έχουν αυτοί. “Τα πάντα στην αυλή του γείτονα”.

Τελευταία “παίζει” η ανακύκλωση. Δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί τουλάχιστον στην Αρτέμιδα-Λούτσα για δύο κυρίως λόγους: Αφενός μεν τα ειδικά απορριμματοφόρα, αραιά και που αδειάζουν τους κάδους ανακύκλωσης, και, αφετέρου οι δημότες, δεν περιορίζονται να πετούν σε αυτούς μόνο ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά όπως επεσήμανε και ο δήμαρχος, κ. Μάρκου, “κλαδιά, σκουπίδια, αποφάγια κ.λ.π δηλαδή, μη ανακυκλώσιμα υλικά”. Πολλοί λένε ότι μας λείπει η παιδεία… Εγώ δεν συμφωνώ πλήρως με αυτό. Μας λείπει ΚΥΡΙΩΣ το ενδιαφέρον για το περιβάλλον που ζούμε και μεταθέτουμε την ευθύνη (μας) διατήρησή του σε άλλους να το φροντίσουν. Η μακαρίτισσα η μάνα μου έλεγε: “εκατό να φτιάχνουν και ένας να χαλάει δεν τον προλαβαίνουν”.

Ισχύει και για τη διατήρηση της καθαρής πόλης-Αρτέμιδος.

*Παρακολούθησα διαδικτυακά τη συνεδρίαση του ΔΣ Σπάτων-Αρτέμιδος για τον προϋπολογισμό. Το συμπέρασμα μου: Λεφτά έχει ο δήμος “να φάνε οι κότες” και οι… ημέτεροι.

Στο σφυροκόπημα που υπέστη η διοίκηση, για τον COPY PASTE προϋπολογισμό των προηγούμενων ετών, (έκφραση της κ. Ραφτοπούλου, απόλυτα συμφωνώ) “επιστράτευσε” στο χορό των απαντήσεων τον Γενικό Γραμματέα, πρώην δήμαρχο Σπάτων, κ. Θανάση Τούντα, ως… πολύπειρο.

Ουσιαστικά και τυπικά έπρεπε να απαντήσει ο αντιδήμαρχος των οικονομικών, ή ο δήμαρχος.

Ωστόσο, ο Γ.Γ δεν έπεισε, με τις απαντήσεις του, για τις σπατάλες που γίνονται στο δήμο.

*Ο ΔΣ κ. Στρατίκης, αποχώρησε από τη συνεδρίαση, με τη σοβαρή δικαιολογία ότι δεν του δόθηκε ο χρόνος να μελετήσει τις 150 σελίδες του προϋπολογισμού.

Ο κ. Φίλιππος Αργυρός, διατύπωσε τις ανακολουθίες του προϋπολογισμού με το χαρακτηρισμό, “ότι δεν φυσάει δημιουργικός αέρας μέσα στο δημαρχείο”.

Ο ΔΣ κ. Κατής επέλεξε να αναφερθεί στις σπατάλες που γίνονται στα έργα.

Ο ΔΣ κ. Δάρδαλης, εκτός από το γνωστό τροπάριο του ΚΚΕ, διατύπωσε τη δίκαιη άποψη, “οι συνεδριάσεις του ΔΣ να γίνονται αργότερα, γιατί πολλοί Δημ. Σύμβουλοι είναι εργαζόμενοι”.

Γενικότερα ο προϋπολογισμός αποτυπώνει το κατάντημα του δήμου και την προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι ημέτεροι εν όψει των προσεχών εκλογών με ότι αυτό συνεπάγεται.

*Τάδε έφη ο κ. Στρατίκης: «Η εξασφάλιση της πλειοψηφίας με τους τρεις αποχωρήσαντες από την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης…!!! δημιούργησε στο δήμαρχο, ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ, ΥΠΕΡΟΨΊΑ, ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ»

  • Τελευταία παρατηρώ κινητικότητα, σε Ραφήνα και Παλλήνη, για το ΚΕΛ. Ο δήμος μας γιατί απουσιάζει; Καθεύδει πολιτικά ο δήμαρχος;

Δημήτρης Πνευματικάτος

Εφημερίδα Polis

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.