Χάος σε πολλούς Δήμους της Αττικής – Αιχμές κατά της Περιφέρειας από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου

Και ενώ τίποτα δεν φαίνεται να έχει λειτουργήσει σωστά σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της κακοκαιρίας, ξέσπασε κόντρα ανάμεσα στον δήμο Χαλανδρίου και της Περιφέρειας με αφορμή τον καθαρισμό των κεντρικών δρόμων της πόλης, την ευθύνη των οποίων έχει η Περιφέρεια.

«Το χειρότερο πράγμα αυτή την ώρα που δίνεται μια μάχη είναι η μετάθεση ευθυνών. Δεν μπορώ να μην πω την αλήθεια. Στη τηλεδιάσκεψη της Περιφέρειας με τους Δημάρχους αποφασίστηκε ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει τους δρόμους ευθύνης της και εμείς το οδικό δίκτυο των δήμων. Αυτό δεν έγινε», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN o δήμαρχος Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσος και συνέχισε: «Σήμερα το πρωί τα 7 μηχανήματα του Δήμου άνοιγαν τη Λεωφόρο Πεντέλης παρουσία μου. Ήταν υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής. Χθες επιχειρούσαμε στην Παπανικολή, στην Αν. Παπανδρέου που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Έχουμε διαθέσει όλες τις δυνάμεις μας για να κρατήσουμε το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Χθες το βράδυ, μιλώντας με την αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα, την κ. Κεφαλογιαννη, μου είπε ότι τα μηχανήματα της Περιφέρειας θα βρίσκονται στο Χαλάνδρι. Δεν έγινε ποτέ αυτό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πώς να αφήσουμε αυτούς τους δρόμους κλειστούς; Η Περιφέρεια δεν έχει έρθει ούτε ένα μηχάνημα από την πρώτη μέρα. Είναι η ώρα να λυθούν τα προβλήματα και όχι να γίνει μετάθεση ευθυνών. Με υπέρβαση των δυνατοτήτων μας προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα. Μην λένε όμως ότι δεν μιλάμε καν στο τηλέφωνο. Αυτός ο όγκος του χιονιού δεν προσφέρεται για πολιτικές αντιπαραθέσεις».

Από την πλευρά της η Περιφέρεια, διά του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Κόκκαλη, απαντά ότι έκανε τη δουλειά της, ωστόσο υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. «Από χθες στο Χαλάνδρι πήγαν μηχανήματα, αλλά είναι παρατημένα αυτοκίνητα, δεν μπορούν τα εκχιονιστικά να καθαρίσουν τον δρόμο. Γίνονται προσπάθειες να καθαριστούν οι δρόμοι. Υπάρχουν δυσκολίες. Τα εκχιονιστικά δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους», είπε ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν υπήρξε συντονισμός, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε: «Υπάρχουν πολλές τεχνικές δυσκολίες. Η Περιφέρεια έκανε τη δουλειά τους. Στη Μεσογείων δεν έχουν πάρει τα αυτοκίνητά. Βέβαια, πού να τα πάνε οι οδηγοί; Αφού οι δρόμοι ου Δήμου είναι κλειστοί. Και για τους Δήμους είναι δύσκολη η διαδικασία».

Τέλος σε ό,τι αφορά της Περιφέρειας στα τεχνικά κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών στο ηλεκτρικό ρεύμα, είπε: «Όπου μας ζητήθηκε συνδρομή, η Περιφέρεια έχει συνδράμει. Τα μηχανήματα της Περιφέρειας είναι όλα στους δήμους».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.