Δημήτρης Λιγνάδης: Διακόπηκε η δίκη – Για πότε μετατίθεται η διαδικασία

Τη διακοπή της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη για την υπόθεση των τεσσάρων βιασμών για τους οποίους κατηγορείται αποφάσισε το δικαστήριο μετά το αίτημα του δικηγόρου του κατηγορούμενου, Αλέξη Κούγια.

Συγκεκριμένη, η έναρξη της διαδικασίας ορίστηκε για τις 25 Φεβρουαρίου, παρά το αρχικό αίτημα του κ. Κούγια για έναρξη στις αρχές Μαρτίου.

Όπως δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες κατά την άφιξή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του πρωί της Παρασκευής ο κ. Κούγιας, ο λόγος πίσω από αυτό το αίτημα είναι οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του αυτό το διάστημα.

«Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης αλλά θα ζητήσουμε διακοπή και η δίκη θα διεξαχθεί. […]Να κάνουμε τη δίκη με όλους τους κανόνες της δίκαιης δίκης, αν είναι αθώος να αθωωθεί, αν είναι ένοχος να τιμωρηθεί» είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο κ. Κούγιας.

Σημειώνεται ότι το αίτημα προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από την πλευρά των θυμάτων της υπόθεσης, με τον έναν εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, Γιάννη Βλάχο να έχει ήδη κάνει λόγο για προσπάθεια από την πλευρά του ηθοποιού, να πλήξει οικονομικά κάποιους από τους καταγγέλλοντες.

Η σύνθεση του δικαστηρίου

Για την εκδίκαση κληρώθηκαν τρεις γυναίκες κι ένας άνδρας ως ένορκοι, ενώ οι τρείς τακτικοί δικαστές είναι γυναίκες.

Ο κ. Κούγιας εξαίρεσε τρεις γυναίκες, ενώ άλλες δύο εξαιρέθηκαν από τον εισαγγελέα.

Το δικαστήριο κλήρωσε και δύο αναπληρωματικά μέλη.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταφορά Λιγνάδη στο δικαστήριο

Λίγο μετά τις 9:00 το πρωί και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Αρκετοί διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Λουκάρεως φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

Χθες ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκε από τις φυλακές της Τρίπολης στις φυλακές Κορυδαλλού για το διάστημα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστών για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και αφορούν σε βιασμό τριών ανηλίκων αγοριών και ενός ενήλικα άνδρα.

sputniknews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.