Ανοιχτή επιστολή από τον Ν. Τσαγκαράκη προς τα μέλη του ΔΣ του ΔΟΠΑΠ

Αγαπητά Μέλη του Δ.Σ του ΔΟΠΑΠ του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Ως  φίλαθλος του  ΠΑΟ ΑΕ ,Παιδιόθεν,

Αισθάνομαι την υποχρέωση από βάθους καρδιάς , να σας ευχαριστήσω για την υπ αριθ  2/2022/1 Φεβ 2022  ΟΜΟΦΩΝΗ Απόφασης  σας, με την οποία παραχωρείτε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  από 2100 έως 2300  το γήπεδο ποδοσφαίρου της Διώνης στον ΠΑΟ ΑΕ, για να αθλείται το  Γυναικείο τμήμα του ποδοσφαίρου του, έναντι του συμβολικού τιμήματος των 150 ευρώ τον μήνα (δηλαδή δύο καφέδες την  ημέρα), χωρίς καν να αναφέρεστε για την χρονική διάρκεια αυτής της παραχώρησης. (δηλαδή εσαεί;)

Όμως ως Δημότης του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και κάτοικος Διώνης, χωρίς να έχω διπλό προσωπείο, προβληματίζομαι έντονα για τον τρόπο με τον οποίο πήρατε αυτή την απόφαση.

Ίσως να μη γνωρίζετε ότι.

Α. Το ρυμοτομικό σχέδιο της Διώνης είναι σχέδιο οικοδομικού Συνεταιρισμού  , που εγκρίθηκε με Β.Δ  και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το 1970,με συγκεκριμένους όρους δόμησης εκτός των οικοδομικών τετραγώνων  κοινής ωφέλειας(εκκλησιών, καταστημάτων, αθλητικών εγκαταστάσεων, πνευματικού κέντρου κλπ.)  για τα οποία θα ορίζονταν με μεταγενέστερο ΒΔ

Β. Στο ρυμοτομικό σχέδιο προβλέπεται το οικοδομικό τετράγωνο 215 να χρησιμοποιηθεί ως χώρος αθλητικών δραστηριοτήτων για την άσκηση των Συνεταίρων, όπως προβλέπεται και υλοποιείται σε ανάλογα σχέδια οικοδομικών συνεταιρισμών  όπως πχ  Νέου Βουτσά, Καλητεχνούπολις κλπ.

Γ. Με το διανεμητήριο Συμβόλαιο  του 1985 της Συμβολαιογράφου Κρυστάλλως Μακρή, που έχω υπογράψει , για την υλοποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου , οι συνεταίροι παραδώσαμε την γη μας εκ της οποίας το 1/3 χρησιμοποιήθηκε   για έργα υποδομής και κοινής ωφέλειας( όπως ανέγερση εκκλησιών, πνευματικού κέντρο, αθλητικών δραστηριοτήτων κλπ για τα οποία οι όρη δόμησης θα καθορίζονταν μεταγενέστερα  )  και τα 2/3 μας δόθηκαν σε οικόπεδα    με συγκεκριμένους  όρους δόμησης.(όπως αναφέρεται στο ΒΔ του 1970) .

Δ. Για το ΟΤ 192 όπου προβλέπεται η  ανέγερση εκκλησίας μετά από παλινωδίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χρειάστηκαν 49 χρόνια (1970 έως 2019)  για να οριστούν οι όροι δόμησης για την ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου  (ΦΕΚ 24 Ιανουαρίου 2019 ,Α.Α.Π Τεύχος Αρ. Φύλλου 11).

Ε. Το 2000 η Κοινότητα Πικερμίου αφού παρέλαβε τα έργα υποδομής που είχε κάνει ο Α.Ο.Ο.Α στην περιοχή του :

(1) Άρχισε να χρησιμοποιεί τον χώρο του ΟΤ 215 , δημιουργώντας πρόχειρα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

(2).Τοποθέτησε λυόμενα-παραπήγματα και στέγασε Συλλόγους (ΑΟΠ Πικερμίου -Σύλλογος Τοξοβολίας- Αετός) ,που ουδεμία σχέση έχουν με τους οικοπεδούχους της Διώνης και τους κατοίκους της που είναι οι νόμιμοι χρήστες, στερώντας  τους ουσιαστικά το δικαίωμα να αθλούνται στο ΟΤ 215

Και όλα αυτά , Χωρίς να έχει φροντίσει να οριστούν οι όροι δόμησης του ΟΤ 215 μετά από σχετική μελέτη.

ΣΤ. Έκτοτε, διαχρονικά η Δημοτική Αρχή:

Συνεχίζει να εκτελεί έργα υποδομής στο ΟΤ215 , στο  πόδι, χωρίς μελέτες  , χωρίς να έχει φροντίσει να οριστούν οι όροι δόμησης και όχι μόνο δεν εφαρμόζει το ρυμοτομικό σχέδιο οδοποιίας, αλλά ουσιαστικά το καταργεί  χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες. υποβαθμίζοντας ουσιαστικά το νότιο τμήμα του Οικισμού..
Παραχωρεί την χρήση στον ΔΟΠΑΠ Ραφήνας-Πικερμίου , ο οποίος μετά από έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και των οικοπεδούχων  της Διώνης , που απαιτούν να έχουν την δυνατότητα να αθλούνται στο αθλητικό τους κέντρο, αποφάσισε να  τους διαθέσει τρεις φορές την εβδομάδα (2100-2300) το γήπεδο μπάσκετ και μία φορά  (2100-2300) το γήπεδο ποδοσφαίρου και ΜΟΝΟ εφόσον γίνουν μέλη του ΔΟΠΑΠ καταβάλλοντας και  το ποσό των 20  ευρώ ετησίως.
Και μία ακραία τοποθέτηση.

Έχω την άποψη ότι για την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου ποδοσφαίρου στον ΠΑΟ ΑΕ ,

Θα έπρεπε  να γίνει σχετική διαβούλευση με τους εμπλεκομένους και τους φορείς τους , να ληφθεί υπόψη σχετική νομική γνωμάτευση για την εξασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου και η ενοικίαση έστω και με συμβολικό ποσό ( αλλά όχι  και ζημιογόνο) να αναφέρεται για συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Μην μας διαφεύγει  ότι πριν από 100 χρόνια , ο Δήμος Αθηναίων παραχώρησε την χρήση  στον ΠΑΟ μία ΑΛΑΝΑ στους Αμπελόκηπους  για να την χρησιμοποιεί  ως ποδοσφαιρικό γήπεδο,

Έκτοτε , μέχρι και τώρα , ο Δήμος Αθηναίων  προσπαθεί να πάρει πίσω την χρήση με ανταλλάγματα και δεν τα καταφέρνει.

Τάζει  <λαγούς  με πετραχήλια>:

-Βάζει την κυβέρνηση να ψηφίζει χαριστικό νόμο δίδοντας στον ΠΑΟ  για 40 χρόνια το 15% των εσόδων από το νέο σύγχρονο γήπεδο που θα γίνει στον Βοτανικό,

-Υπόσχεται ότι θα του δημιουργήσει αίθουσα τροπαίων του ΠΑΟ  στο υπό ανάπλαση χώρο στην Λεωφόρο και παρά ταύτα, ακόμη ο ΠΑΟ , το συζητάει, λέγοντας ότι θα το αποφασίσει στην Γενική του Συνέλευση.

Μήπως, αν και απίθανο, ανάλογες απαιτήσεις παρουσιάσει και ο ΠΑΟ ΑΕ  σε περίπτωση που  ο ΔΟΠΑΠ του ζητήσει να παύση εκ μέρους του η χρήση του γηπέδου  ποδοσφαίρου της Διώνης;

Τέλος, ως γνωστό, κάθε νέος νόμος , ακυρώνει διατάξεις προηγούμενων νόμων που είναι αντίθετες , αν και δεν αναφέρονται,

Με βάση αυτή την αρχή, μήπως η προγενέστερη απόφαση του ΔΟΠΑΠ να  διαθέτει μία φορά την εβδομάδα , την ίδια ώρα και μέρα το γήπεδο ποδοσφαίρου στα μέλη του , ακυρώνεται;

Τέλος μετά  την παραπάνω τοποθέτηση ,

μήπως το ΔΣ του ΔΟΠΑΠ θα πρέπει να προβεί στην τροποποίηση της  υπ αριθ  2/2022/1 Φεβ 2022  ΟΜΟΦΩΝΗΣ Απόφασης του ,ώστε:

1.Να εξασφαλίζεται η χρήση  των αθλητικών εγκαταστάσεων του και από τα μέλη του κατοίκους της Διώνης.

2. Η παραχώρηση να είναι για συγκεκριμένο χρόνο και συγκεκριμένη χρονική περίοδο..

3. Να μην είναι οικονομικά ζημιογόνος  (έχει υπολογιστεί πόσο στοιχίζει η κατανάλωση ρεύματος για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου και των λοιπών εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιεί ο ΠΑΟ ΑΕ; μόνον 3 ευρώ την βραδιά;)

Ο  Κύριος Δήμαρχος προς τον οποίο κοινοποιείται η παρούσα επιστολή παρακαλείται για τις κατά την κρίση του ενέργειες διασφαλίζοντας  τα συμφέροντά του Δήμου και των κατοίκων της Διώνης.

Με τιμή

Νικόλαος Τσαγκαράκης

Αντιστράτηγος (ε.α).

Δημότης Ραφήνας-Πικερμίου .

Κάτοικος Διώνης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.