Παραλίες Ανατολικής Αττικής: Τρεις προτάσεις για μπάνιο χωρίς αέρα σε Πόρτο Ράφτη, Κερατέα & Βάρκιζα

Οι παραλίες της Ανατολικής Αττικής με ήσυχα νερά και χωρίς κύματα είναι σίγουρα από τις αγαπημένες πολλών μιας και το τελευταίο πράγμα που θες όταν πας μια μονοήμερη για μπάνιο είναι να έρχεται συνεχώς επάνω σου η άμμος ή να έχει πολύ κύμα.

Στην Ανατολική Αττική υπάρχουν αρκετές επιλογές ώστε να περάσεις μια όμορφη μέρα σε μια απάνεμη αμμουδιά. Ξεκινώντας για να πας σε αυτές τις παραλίες, ξέρεις ότι θα απολαύσεις ωραίο μπάνιο χωρίς να ανησυχείς αν θα σου πάρει την πετσέτα ή ακόμη και την ομπρέλα ο αέρας. Ξεχωρίσαμε τρεις ελληνικές παραλίες, τρεις στην Αττική που είναι απάνεμες και μπορείς να απολαύσεις ένα τέτοιο μπάνιο…

Παραλίες στην Αττική: Χαμολιά

Η παραλία Χαμολιά διαθέτει κρυστάλλινα νερά και μια όψη που θα ζήλευαν αρκετές παραλίες της Αττικής. Πρόκειται για ένα πραγματικό διαμάντι στην ευρύτερη περιοχή ‘οπου εκτός από καθαρά νερά, έχει και άλλα πλεονεκτήματα. Και το βασικό όπως είπαμε είναι ότι δεν πλήττεται από ανέμους. Βρίσκεται σε έναν καλά προστατευόμενο κόλπο που λειτουργεί ως ασπίδα από τους βοριάδες. Η όμορφη παραλία βρίσκεται ανάμεσα στη Λούτσα και το Πόρτο Ράφτη. Μπορείς να δεις πού ακριβώς βρίσκεται η παραλία στους χάρτες της Google. Μετά από 500 μέτρα θα βρεις στο αριστερό σου χέρι έναν χωματόδρομο που οδηγεί στη Μικρή Χαμολιά.

Παραλίες Αττικής: Τσονίμα

Μια παραλία με παράξενο όνομα, επίσης όχι πολύ γνωστή στην Αττική. Μια από τις ελληνικές παραλίες που πρέπει να γνωρίσεις όμως, αν σου αρέσουν οι αμμουδιές χωρίς αέρα. Η παραλία Τσονίμα είναι σε απόσταση περίπου μιας ώρας από την Αθήνα. Βρίσκεται στην Κερατέα και θα απολαύσεις μια πολύ ωραία μονοήμερη. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και τις περισσότερες μέρες ήρεμα. Κι αυτό γιατί γενικώς το σημείο είναι απάνεμο. Για να το εντοπίσεις πιο εύκολα μπορείς να δεις πού βρίσκεται στους χάρτες της Google.

Παραλίες Αττικής: Λουμπάρδα

Η τρίτη αγαπημένη μας παραλία χωρίς άνεμο είναι η Λουμπάρδα. Και μπορείς να διαλέξεις αν θες να κάτσεις στο οργανωμένο ή στο ανοργάνωτο κομμάτι της. Όπου κι αν επιλέξεις, θα βρεις καθαρά, ρηχά και γαλαζοπράσινα νερά. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στη Βάρκιζα και θα φτάσεις πολύ γρήγορα από το κέντρο της Αθήνας. Μπορείς να εντοπίσεις πού βρίσκεται η παραλία Λουμπάρδα, εντοπίζοντας την στους χάρτες της Google. Η βόλτα και το μπάνιο σου εκεί είναι εγγυημένα. Είναι μια από τις πιο ήρεμες παραλίες της Αττικής χωρίς αέρα. Η αλήθεια είναι πως οι επιλογές που δίνουν οι ελληνικές παραλίες είναι πολλές. Το θέμα είναι τι ψάχνεις…

exploringgreece.tv

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.