Κοπή δέντρων στα πλαίσια του έργου για την αποκατάσταση οδικών υποδομών από την φονική φωτιά του 2018

“Λήψη απόφασης επί αιτήματος της εταιρείας INTRAKAT περί κοπής δέντρων και καλλωπιστικών θάμνων σε κοινόχρηστους χώρους για την κατασκευή των κλιμάκων Βενιζέλου και Παρόδου Βενιζέλου στα πλαίσια του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής που επλήγη από τη φυσική καταστροφή της 23ης Ιουλίου 2018».

Την εισήγηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Παναγιώτης Καλφαντής ενώ ο κ. Βασιλόπουλος ρώτησε γιατί δεν υπάρχει εισήγηση από την τεχνική υπηρεσία του δήμου με τον κ Καλφαντή να απαντά.

Η κα Παπαδοπούλου είπε πως δεν θα πρέπει να κοπούν τα δέντρα τα οποία διασώθηκαν από την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου του 2018, ενώ στη συνέχεια υπήρξε διαφωνία μεταξύ των κ Βασιλόπουλου και Καλφαντή σε σχέση με το σχεδιάγραμμα και αν τα δέντρα που ζητούνται να κοπούν είναι εντός του έργου, ενώ την διαφωνία της εξέφρασε και η κα Ξηντάρα.

Το θεμα πέρασε κατά πλειοψηφία με τους κ.κ Φαφούτη, Ξηντάρα, Βαρουτέλη, Παπαδοπούλου, Αραπκιλή, Πιστικίδη, Παλπατζή, Δήμα, Βασιλόπουλο, Τζουμέρκα και Βασιλικού να ψηφίζουν κατά.

Ο κ. Μπουρνούς ανέφερε πως υπάρχει χρηματοδότηση 6 εκατ. ευρώ για την συνολική ανάπλαση της περιοχής.

Αντικαταστάτες της Δήμητρας Τσεβά

4ο. Λήψη απόφασης περί τροποποίησης της υπ’ αριθ. 21/2022 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί συγκρότησης Επιτροπής Κοιμητηρίων.

5ο. Λήψη απόφασης περί τροποποίησης της υπ’ αριθ. 150/2020 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί σύστασης Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.

Και τα δύο θέματα συζητήθηκαν μαζί και την εισήγηση έκανε ο κ Γκουγκουλής ο οποίος είπε πως μετά την παραίτηση της κ. Τσεβά, αρμόδιος για τα θέματα του κοιμητηρίου είναι πλέον ο κ. Πάντζας και όσον αφορά την επιτροπή ισότητας αρμόδια είναι πλέον η κα Βασιλικού.

Το θεμα πέρασε κατά πλειοψηφία με τους κ. Πιστικίδη, Παλπατζή και Δήμα να ψηφίζουν “παρών”.

Το ρολόι του νερού στο Πικέρμι και το χρέος

6ο. Λήψη απόφασης περί μεταφοράς οφειλών ύδρευσης ακινήτου που βρίσκεται στο 22ο χλμ της Λ. Μαραθώνος.

Την εισήγηση έκανε ο κ. Μπουρνούς ο οποίος ανέφερε πως στο κτήριο υπήρχαν δύο ρολόγια με το ένα από αυτά να δίνεται στον ενοικιαστή. Ζητείται να αλλάξει και να μεταφερθεί στον ιδιοκτήτη όπως και το χρέος.

Ο κ. Πιστικίδης ανέφερε πως αν οι ιδιοκτήτες έχουν στραφεί νομικά εναντίων του ενοικιαστή να μην γίνει το χρέος απαιτητό από τον δήμο μέχρι να υπάρχει δικαστική απόφαση. Ο κ. Μπουρνούς απάντησε πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο καθώς θα είναι υπόλογος ο αρμόδιος υπάλληλος του δήμου.

Η κα Ξηντάρα ζήτησε να μην πληρωθούν τα πρόστιμα από την στιγμή που δεν ειδοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.