Εύα Καϊλή: Ο Τζιόρτζι κατέρρευσε ενώπιον των δικαστών – «Αφήστε την σύντροφό μου ελεύθερη»

Ο πρώην βοηθός του Panzeri παραδέχεται τη διαφθορά αλλά υπερασπίζεται την σύντροφό του, Εύα Καϊλή: «Πρέπει να είναι με την κόρη μας». Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ομολόγησε τις παρεμβάσεις υπέρ του Μαρόκου και του Κατάρ στο Qatar Gate. Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, είπε στις ανακριτικές Αρχές να αφήσουν ελεύθερη την σύντροφό του.

«Εγώ τα έκανα όλα, για χρήματα που δεν χρειαζόμουν». Με αυτά τα λόγια ο Francesco Giorgi επιβεβαίωσε τη βάση των κατηγοριών που τον βλέπουν να εμπλέκεται στο Qatar Gate. Κατέρρευσε ενώπιον των δικαστών των Βρυξελλών και παραδέχτηκε ότι είχε ενεργήσει παράνομα και τόνισε πως λυπάται.

 

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, προχώρησε σε μια ομολογία, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που διαθέτουν οι εφημερίδες Le Soir και La Repubblica. Ενώπιον της αστυνομίας και του ανακριτή Michel Claise – ο οποίος τον κατηγόρησε και τον προφυλάκισε το περασμένο Σαββατοκύριακο για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης – ο Francesco Giorgi παραδέχεται ότι ήταν μέλος μιας οργάνωσης που συνεργαζόταν τόσο με το Μαρόκο όσο και με το Κατάρ με σκοπό την ανάμιξη στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Το ένταλμα σύλληψης για τον Francesco Giorgi επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη. Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, που θα αποφασιστεί η προφυλάκισή της την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, βεβαιώνει ότι ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, ήταν πράγματι ο επικεφαλής αυτής της υποτιθέμενης οργάνωσης.

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.